Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravnik spl. medicine na koncesijo

Zdravnik spl. medicine na koncesijo

Iz Ljubljane, ki še sprejema nove paciente, naroča na uro, pa seveda strokoven, prijazen in ki ne komplicira z bolniško (pa ne da jo daje na lepe oči, ampak da ti verjame, da se slabo počutiš in te ne gleda kot simulanta, vsakič ko se pojaviš v ordinaciji). Jaz sem namreč še vedno pri moji šolski zdravnici, pa bo treba zamenjat, ker mi je kar malo nerodno med šolarji čakat.

Hvala, Irena

ja… sanje, sanje. Že od maja iščem takšnega zdravnika-zdravnico v Ljubljani. Tudi tukaj sem prosila za nasvet.

… pa so vsi polni. To pomeni, da ne jemljejo novih pacientov…

T

Jaz nisem videla se prav nikogar, ki bi bil zares bolan, pa bi ga pozdravil homeopat ali bioenergetik ali bioresonator. Nekaj pac, ki so na ta racun zamudili pravi cas za zdravljenje, pa se je stvar slabo koncala, ampak to ne spada sem.

Uradna medicina ne sodeluje z alternativno medicino, je pa res, da je posvojila nekatere metode tako imenovane tradicionalne medicine (na primer akupunkturo, ki ima fizioloske osnove za ucinek).

Zlata jama vsakega alternativca so kronicni bolniki z boleznimi, ki imajo dolge naravne poteke, spontana izboljsanja in poslabsanja ter so praviloma nenevarne za življenje – jasno je, da so najboljsi kandidati razne revme, dokazane in nedokazljive alergije ter nekatera dermatoloska obolenja. Astma na primer – znano je, da 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolnikov z astmo po koncu pubertete skorajda ne potrebuje vec zdravil oziroma se potreba po zdravilih zelo zmanjsa, bolezen pa se pogosto spet poslabsa na starost. Taki kronicni bolniki pri svojem splosnem zdravniku dobijo premalo pozornosti, casa, obredja in hokuspokusa, vsega tega lahko prejmejo pri alternativcih v izobilju, pa se velikokrat ze zaradi tega boljse pocutijo. Poleg tega je zmeraj vec vredna stvar, ki jo moras placat – ze zaradi tega uporabniki storitev alternativne medicine navadno tezko priznajo, da so pravzaprav na istem kot prej.

Pred nekaj meseci je bila objavljena studija, po kateri se ucinek homeopatskih zdravil ne razlikuje od placeba (placebo je tabletka brez aktivne ucinkovine). Oba sta pa pravzaprav izredno visoka, odziv je na primer pri glavobolu priblizno 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – torej, 30 ljudi od stotih, ki trpijo zaradi glavobola, bo po zauzitju “prazne” tabletke povedalo, da se pocutijo bolje. Tako zelo lahko psiha in tisto, kar verjames, pomaga pri stvari, ki bi minila sama od sebe (kar praviloma velja za glavobol; prav nasprotno seveda velja za kaksno resno obolenje, ki ne mine, pa ce se tako verjames, da ga bos lahko izgnal z mocjo volje).

Ce se en otrok pozdravi pri alternativcu, drugi zato, ker ostane doma, tretji pa hodi se naprej v vrtec, zboleva in ozdravlja in so pri treh letih vsi priblizno enako zdravi, kaj mislite, da jih je ozdravilo? Zorenje imunskega sistema, za katerega je potreben cas – in ne alternativa. Boljse je seveda, da je otrok tam, kjer lahko manj zboleva (doma ali pri babicah), ampak vse mame si tega ne morejo privoscit.

Nic nimam proti alternativcem, mislim, da – paradoksalno – vsaj malo razbremenijo splosne ambulante in so zaradi tega mocno koristni tudi za uradni zdravstveni sistem. Ampak treba je pa povedat, do kje sezejo.

Pa brez zamere :))

SG

Ups, tole sem pa nalepila na napacno nit, se opravicujem.

SG

Obrni se na ZZZS, kjer so ti dolžnid ati seznam kateri od zdravnikov nima izpolnjeno kvoto pacientov.
Pri nas te noben zobar ne vzame- češ da imajo polno, a na ZZZS ni skoraj nihče polno zaseden.
Preveri in se odloči.

Jaz sem predkratkim menjala zdravnika (uradna selitev iz moje prejšnje občinine v občino Lj.).

Vzel me je dr. Andrej Škrinjar (ZD Bežigrad).

Jaz sem zelo zadovoljna, vsakokrat ko pridem tja se ti zelo posveti in te posluša kaj mu imaš povedat, je temeljit in prijazen.
Sicer pa je mlad zdravnik.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close