zdravljenje, operacija…
Zgodila se je poškodba, obisk zdravnika, RTG… – ugotovijo, da je vse v redu. Ker ni bolje, grem čez dober mesec nazaj – vse v redu. Se prepiram, prosim… – dobim izvid, da moram k revmatologu (revma). Samoplačniško uredim UZ – razkrije težave, grem nazaj v bolnišnico, …. Skratka – pred časom opravljena operacija, z zapleti, ki bodo verjetno ostali. (otežkočena hoja, ukvarjanje s športom zelo pod vprašajem, možnost še celo ene operacije)
Ker nimam nezgodnega zavarovanja (nikoli nobenih poškodb) me sedaj zanima – glede na vse trajanje, nestrokovnost zdravnikov… je kakšna možnost odškodnine? Ob vsem sem še sedaj brez službe (kdo te bo gledal, če ne moreš delati), tudi v bližnji prihodnosti ne kaže, da bom v stanju se zaposliti (zdravstveno se tudi ne morem, če bi že delo bilo). Trenutno sem v dokaj nezavidljivi situaciji, depresija me lovi, nemobilnost dela svoje…. Vse zato, ker mi zdravniki niso verjeli o bolečinah, ki jih prestajam.
Spoštovani,
kolikor bi dokazali, da vam je bila zaradi ravnanja zdravnikov povzročena škoda, bi lahko zahtevali odškodnino.
S spoštovanjem!
Hvala. Še nekaj, prosim.
Imam izvide, kjer piše, da NI nobene poškodbe. Čez mesec dni drug zdravnik s preiskavo (ki mi jo prvi zavrne, ker vztraja da nimam nič) ugotovi težjo poškodbo.
Ker je specifičen primer žal podrobnosti ne želim pisati, ampak – kaže da bo zaradi čakanja, nepravilnega (prepoznega) zdravljenja ostala določena okvara. Ni življenjskega pomena, je pa neprijetna ter otežuje normalno življenje ter gibanje (tudi vožnja avta še pod vprašajem). Upam, da si s trdim delom omogočim koliko toliko normalno življenje, pa vendar – kaj pa če ….. Obstaja tudi kakšna možnost invalidnine, telesne okvare, glede da pred to poškodbo ni bilo nobenih težav? Zdravniki govorijo – čakajmo, počakajmo…. ravno čakanje pa je posledica vseh teh težav. (kar je zdravnik tudi priznal)
Spoštovani,
po zaključenem zdravljenju lahko zdravnik predlaga ocenitev invalidnosti na invalidski komisiji.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.