Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zdravljen alkoholik – zdravniški pregled

Zdravljen alkoholik – zdravniški pregled

Spoštovani!

Sem zdravljen alkoholik in sem se zdravil pred letom dni. Od takrat naprej abstiniram in sem zadovoljen Sedaj se mi ponuja prilika za delo v farmacevtskem podjetju in me je strah, ker se v kartoteki vidi, da sem se zdravil. A je možno, da zaradi tega ne bi naredil zdravniškega ? Drugače imam vse izvide ok, saj me moja zdravnica redno spremlja. Hvala za odgovor.

Prvo naj častitam, ker ste se odločili za zdravljenje in tudi abstinirate. Verjetno hodite tudi na skupino AA, če ne vam toplo priporočam (v Grosupljem je ena prav uredu skupina). Tudi sama sem hodila v to skupino, vendar v drugi vlogi.

Zakaj vam to pišem? Zato, ker je bilo v teh skupinah veliko ljudi, ki so po zdravljenju v službi napredovali. In te njihove zgodbe o uspehu je bilo prav lepo poslušati, tako, da je ta bojazen odveč, da zaradi tega ne bi opravili zdravniškega pregleda.

Pa srečno!

Hvala vam za odgovor.

A ima mogoče kdo osebno izkušnjo?

Hvala.

Kolikor jaz vem, se zdravniški pregled dela za določeno delovno mesto in NE vključuje vpogled v kartoteko delodajalcu.

Da zaradi tega ne opraviš zdravniškega pregleda ni možno! Zagotovo! 😉 In čestitke za pogum!

Če bodo izvidi ok, ne smejo vplivati na to, kar je bilo v preteklosti. Tako da, če opravite z dobrimi izvidi, potem ne bi smela biti težava glede opravljenega zdravniškega pregleda.

Delodajalec nima vpogleda v zdravniško kartoteko in je to zgolj domena zdravnika – pacienta in obratno.

Čestitke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close