Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ZDRAVILA NA LETALO – DJERBA

ZDRAVILA NA LETALO – DJERBA

Ojla, prosim za vaše izkušnje. Kam spravim zdravila, ko potujem z letalom? Letos gremo z družino na Djerbo in jasno bomo imeli sabo ogromno lekarne “za vsak slučaj”, med drugim tudi sirupe za najmlajšega. Kam se to da? Vem, da za v osebno prtljago glih ne gre vse…

Hvala za nasvete.

http://vancka.moj-album.com/

Mi smo imeli lani kar v kovčku; v zatesnjeni vrečki zraven oblačil. Ne vem, če je tako treba, ampak pritoževal se ni nihče.

-------------------- Fikreta ma vas rad;))

Mi gremo sicer v Grčijo ampak jaz bom tista “za vsak slučaj” zdravila spakirala v kovček. In tista, ki jih dnevno sicer rabimo (za otroke) ampak se nič katastrofalnega ne bo zgodil, če nam kovčke zgubijo.

Ta nujne stvari bomo imeli pri sebi.

Če jih imaš s seboj samo preventivno jih daj v kovček, če moraš antibiotik dati med letom pa vzemi s seboj (zdravila moraš dati v posebno vrečko in imeti s seboj potrdilo zdravnika, da zdravila res potrebuješ).

Lp, Mojca

Spakirajte v kovček, tekočin v osebni prtljagi ne smeš imet večjih od 100 ml, zazdravila rabiš potrdilo zdravnika, da jih rabiš.

Ali to s potrdilom velja tudi za pumpice za astmo?

kakšna potrdila od zdravnika? prvič slišim…

jaz imam vedno na letalo v prozorni vrečki, kupljeni na letališču vse, kar rabimo od zdravil, tudi antibiotike in pumpice, pa mi še nihče nič ni rekel, niti v Londonu, kjer te res slečejo …
če imam več teh stekleničk, jih pač porazdelim na 3 dele v 3 vrečke in imava z možem vsak po eno, eno pa otrok.

res pa je, da izven EU še nisem letela…. mogoče veljajo tam druga pravila.

lp

Hmmmm, kaj pomeni “ogromno lekarne”? Sploh si ne znam predstavljat, kaj bi vzela s sabo razen tistega, kar vzamem vedno, tega je pa za manjšo toaletno torbico…
Kaj vzamete s sabo?

ZAME: lekadol in ketonal

ZA MOŽA: kapljice za glavkom, pupico za astmo, ventolin, tablete proti alergiji

ZA HČI: ventolin, flixotide, pumpico, sirup zyrtec, singulair, elocom in elidel kremo.

ZA SINA: nič nujnega

PREVENTIVNO: Paracetamol sirup in svečke, kamagel, obliži…

Ne spomnim se zdaj vsega ampak se mi zdi, da sem še kaj pozabila.

zdravila lahko imaš v osebni prtljagi, vendar bodi pazljiva pri količini tekočin v stekleničkah. vse kar je nad 100 ml, mora biti v kovčku, sicer ti odvzamejo in vržejo vstran. glede tablet, kapljic in ostalih “trdih” zdravil pa ni panike

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close