ZDRAVA HRANA
Za moje pojme je edino zdrava zmernost. Sicer ti pa telo samo pove, kaj mu odgovarja. Samo prevečkrat to opazimo prepozno.
Navadila sem se, da nikomur ne solim pameti, kaj je zdravo in kaj ni. Sama ne jem mesa in mi gre blazno na jetra, če mi začne modrovat na to temo. Zato se tudi jaz poskušam izogibati “pametnim” nasvetom za druge.
Je pa ob poplavi različnih informacij res nemogoče izluščiti, kaj res drži.
Če se obremenjujem? Včasih se mi zdi, da se mogoče res malo preveč, kaj pa vem.
Evo ena taka k ima rada meso enako rada zelenjavo………..
Pri nas je tako, da med tednom poskušamo jesti bolj vege ali čim več zelenjave…………za vikend pa spečem ali naredim kakšen kos mesa…..v normalni meri oz. gremo na kakšen vikend in tam zakurimo žar ali smo povabljeni na piknik………………….je pa res, da smo porabo mesa močno zmanjšali………………..kar mojo mamo močno jezi…….(zaloga mesa v skrinji- domačega – se treba znebiti- jaz nisem pravi naslov)………drugo pa obisk pri moževi sestri………dobimo zelenjave, domače, nešpricane……za kakšen teden…potem pa glodamo to…………pa še kakšen kos mesa…..se znajde zraven……..ma prašičke…….sam tiste 3-4 kose, ki jih dobim enkrat na 2-3 mesece……imam dolgo na zalogi………kupim pa kdaj pa kdaj kakšen puranji zrezek in faširano meso………tako, da me mesar ne pozna prav dobro…….
je pa res………………danes jesti zdravo je prav težko…………saj je zdravo hrano težko dobiti, žal našim eko farmam ne vrjamem………………..(enkrat se je ena kmetija hvalila, da ne uporabljajo gnojil živalskega izvora…….kaj potem gnojijo umetno……..dvomim, da se grejo kolobarjenje.?????)………predvsem je treba imeti razumno mero, jesti nekje vsega po malo………..
Forum je zaprt za komentiranje.