Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdenka – god

Zdenka – god

Kdaj imajo Zdenke god, rojena je bila 26.6.?
Hvala!

našla sem zapis
Sv. Filip (Zdenko) goduje 3. maja (Sv. Filip in Jakob)
drugi filip neri in pa zdenko pa godujeta 26. maja

V koledarju sta Zdenka in Zdenko uvrščena k imenu Sidonij-21.avgust in 14.november.

Vir:Janez Keber-Leksikon imen

Kolikor je meni znano, god ni povezan z datumom rojstva, jaz ga recimo praznujem 23. 8.

LP

God je povezan z datumom rojstva. Npr. Marija goduje večkrat. God se izbere datum najbližji rojstvu. Ne vem pa ali lahko samo naprej ali tudi nazaj.

Tudi jaz praznujem 23.8., že od nekdaj. Sedaj ga na ta dan ne najdem več na nobenem koledarju.

Odgovor na objavo uporabnika
a::, 10.09.2008 ob 12:08

God je povezan z datumom rojstva. Npr. Marija goduje večkrat. God se izbere datum najbližji rojstvu. Ne vem pa ali lahko samo naprej ali tudi nazaj.

Kakšno neumno vprašanje. Goduje se vedno za rojstnim dnem v tekočem letu. Vendar zmeraj to ni možno, ker nekateri svetniki godujejo 1x letno.

Zato je treba ime izbrati temu primerno. Žal se je s priseljenci ta zapoved izgubila.

Kriv je pa janša, ker fura samo južne notr.

Tudi psu z rodovnikom ne moreš dat kr neko ime

Ne vem pa kako godujejo ti novi, Smajli, Smuti in podobna imena nadebudnih mladih parov z nedokončano osnovno šolom ki izbirajo futuristična imena.

izjema so ti pravoslavci, ker njim je pa vsem ime Kiril i Metod

Zdenke so starejse gospe, in verjetno same vedo  kdaj imajo god.  Ceprav nevem, zakaj bi bilo to sploh pomembno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close