Zdej pa zares
JAz bi tudi kaj morskega. Kdo je za,
ni žlinkrofi so lahko, kaj lahko tudi vložimo, lahko tudi nekaj že doma pripravimo.
Kakšne so še ideje?
primož
Če mi bo uspelo pridet prinesem ajdov kruh brez glutena, jajc in mleka in riževo-koruzne piškotke ravno tako brez vsega zgoraj naštetega. Mogoče bi lahko še kdo pokazal kako se pripravi kakšno dietno umetnijo, če se ostali strinjate. Mamicam z otroci, ki imajo alergijske probleme večkrat zmanjka idej.
LP Barb
Sonce, glede prijav ne vem, mogoče bo Primož na koncu dal še en post za fočkanje? Pa četudi ne, ti kar pridi, prijavljena ali ne. Resno računam, da te bomo tako ali tako zbezali, zato računaj še ti.
Ne morem govoriti v imenu organizatorjev, a doslej je bilo tako, da smo s seboj prinesli dogovorjene reči za kuho, večina je prinesla še kakšen pekač sladkega, kakšen krasen kruh, fina sprememba je tudi kaj ne-sladkega, ponavadi smo tako še preveč jedli. Ne vem pa, da bi kdo na vratih za “vstopnico” križkal pekače :-)) Če imaš čas in voljo, speci, skuhaj, prinesi na pokušino, če ti ne znese, samo pridi pokušat… In seveda klepetat.
LP Mimi
Sonce rumeno, hej:)))
Tvoj “marjetica kruh” bi bil imeniten, saj to že veš, hehe! Samo pridi.
Do sedaj ni bilo kakšnih formalnih prijav. Vsak je bil dobrodošel:)
S sestro prineseva CAPONATO, njami! – južnoitalijanska zelenjavna jed!
Če pa še kdo ne pozna pitulic, jih bo na srečanju napravil s pomočjo mojstric.
Lep pozdrav Babi
Priznam, da bi prišla samo zato, da vas vidim in ne zaradi hrane :-)).
Glede kuhanja in peke mi zadnje čase res bolj kot ne – hm, kako pa naj rečem da ne bo grdo slišat – no ja, ne da se mi :-(. Tako nič ne obljubim če pa bo priložnost pa pridem.
Evo, vprašala sem našo mami, če bi prišla. Bo, se pravi, bova. Kuglice za nadev za idrijske žlikrofe bova imeli že s sabo, ker drugače vse skupaj predolgo traja. pa morda še ocvirkovo potico ali želščevko, vsekakor nekaj tradicionalno idrijskega. Klekljali ravno ne bi.
Zdaj pa rabim samo še nekoga, ki bi mi povedal, kako in kam. Še boljše bi bilo, če bi šel z nama iz Ljubljane oziroma medve z njim.
Takole je enkrta napisal Primož:
To je Trzincka industrijska cona.
Ko greste proti Trzinu in zagledate piramido, zavijete levo proti piramidi, če greste iz Ljubljane, če greste iz Domžal pa na desno. pred piramido zavijete desno in skoraj do konca, do As Domžale tehnični pregledi. pred AS- Domžale tehnični pregledi levo in naravnost 200 m, na levi strani boste videli napis MIELE,
smo v pritljičju.
Mimi,
v knjigi Zmeraj sestra Vendelina založbe Vale Novak je poslikana izdelava žlikrofov . Če imaš možnost, si knjigo sposodi v knjižnici.
Moja stara mama je bila iz Idrije, zato smo doma očeta poslušali, kako dobre žlikrofe je naredila njegova mama in kakšne oblike so bili… Jaz jih še nisem poskusila narediti, priznam. Moji mami pa oblika ni uspela, ker tudi ni videla slik, oče pa ni znal opisati.
Natassa
Loni saj z avtom nimaš kej falit, greš na rondo in od tam naprej proti Črnučam, res glej tablo za Črnuče. Potem pa pri 4 semaforju na levo od tam naprej pa takole :
pred piramido zavijete desno in skoraj do konca, do As Domžale tehnični pregledi. pred AS- Domžale tehnični pregledi levo in naravnost 200 m, na levi strani boste videli napis MIELE,
Ne moreš falit!
Loni, jaz še nič ne vem, kako bo z urami tisti petek, pravzaprav lahko še tudi kaj pride vmes.
Načeloma nameravam iti malo prej iz službe, domov po kakšen pripravljen pekač, potem pa v Ljubljano. Rada bi prišla še pol urce prej, ker je to res idealna prilika za skočit v tisto trgovino Pekarna Vrhnika, res potrebujem čokolado. Če bo šlo vse po načrtu, se lahko nekje vmes zmenimo in potem gremo skupaj naprej. Z nekaj koordinacije (in mobiteli) lahko vse speljemo.
Piši mi, pa se bomo že zmenile, da bo za vse prav :-))
LP Mimi
Sončece, ti kar pridi. Morda se boš spomnila, da sva se po e-mailu dogovarjali za srečanje, pa potem meni ni uspelo. Imam željo, da s seboj prineseš “mušte, (papirce)” za klekljanje (rabim črke,). V tvojem albumusem opazila črko D, ki si jo zelo lepo naredila, pa še na moj rojstni dan je datirana.
Jaz bom na srečanje prišla direktno z dopusta v Strunjanu, tako da nimam ideje, kaj naj prinesem s seboj, morda bi odgovarjala kapljicaaaa dobrega vinčka? Belega ali črnega?!
Kar težko že čakam na srečanje, ker – vsaj mene – močno napolni z novo energijo, pa tudi okusne dobrote niso kar za spregledat. Lep pozdrav vsem “Klepetuljam” posebno Babi in sestri Bojki, (če vama ni odveč, bi vaju obiskala – v času od 5.-15.9). Nasvidenje. Mica
Mica se spomnim! Ampak žal črk nimam, sem ti takrat sicer odpisala pa potem ni bilo odgovora :-). Črke sem enkrat posodila eni znanki, od katere jih nisem več dobila nazaj. Živi na drugem koncu naše ljube deželice, jaz pa nimam več niti njenega telefona, da bi jo lahko poterjala zanje. Žal ti ne morem pomagat :-(.
Pa tudi na srečanje nič ne kaže da bom prišla :-(. Morda drugič.
Forum je zaprt za komentiranje.