Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZDAJ PA-ZAPOSLENE KUHARICE,ČISTO ZARES

ZDAJ PA-ZAPOSLENE KUHARICE,ČISTO ZARES

Pa izdajte meni skrivnost, kako vam uspe skuhati takšna kompletna kosila (juha,glavna jed+priloga in za povrh še posladek)????
Ali jeste ob 6. zvečer ali kako? Vem, da je vse odvisno od organizacije, samo meni nikakor ne uspe tako zalaufati…..

Tako. Končam ob 16 h, grem po otroka v šolo, pol še po druzga v vrtec, pridem domov je 16.45-če smo hitri.Se preoblečem in začnem pripravljat kosilo. Odprem hladilnik, predjed košček kruha, glavna jed salama, posladek majoneza. Gremo ven in šele nekje ob 18.30h (sedaj) začnem pripravljat večerjo.Kake testenine,riž,mineštrce… Pač nekaj na hitro.

Dol berem, kaj kuhate. In praktično vsaka ima tudi sladico po kosilu.

A vi to resno al to napišete, da se bolje sliši? Ker si ne predstavljam, da bi jedla po kosilu še šmorn, palačinke, sladoled itd…
Ni čudno, da so otroci tako debeli.

Torej pri nas takih kompletnih kosil ne jemo med tednom. Kljub temu jemo toplo in domačo hrano, resda pa veliko stvari skuham in dam v zamrzovalnik. Pri nas je juha med tednom le redko na jedilniku, solata pa vedno (z domačega vrta). Redno je na jedilniku:
– jota (največkrat iz zamrzovalnika) + kakšne palačinke ali frtalja ali hrenovka
– pasulj (iz zamrz.)
– golaž ali bolognese omaka (iz zamrzovalnika) + sveže kuhane testenine ali polenta ali pa njoki (ti so tudi na zalogi v zamrzovalniku)
– jetrca v omaki (velikokrat iz zamrzovalnika) + polenta
– krompirjevi ocvrtki (iz zamrzovalnika) + ponavadi špinačna omaka (s smetano) + kakšna klobasica ali zrezek
– pica na hitro
– pomfrit + kakšen kos mesa+solata
– kuhan krompir + blitva + oslič
– filane paprike skuhane en dan prej ali iz zamrzovalnika
– zelenjavna mineštrca (sveža)
– pečen krompirček ali pa pire (vse sveže pripravljeno), pa še kaj

Skratka veliko stvari se skuha lahko prejšnji dan ali pa na zalogo.

Sladice pa imamo le redko, še največkrat so to palačinke, kadar je kosilo bolj “švoh” ali pa za večerjo samo palačinke. Obvezno z nutelo.

Ja, pa včasih tudi tako kot ona zgoraj: kruh+salama+majoneza ipd.

In ja, domov pridem okoli 16 ure, kosilo je okoli 17.00.

Hvala za tolažbo, sem mislila, da sem edina nezmožna preživeti družino.

Da link da vidim. Prosim. Pri nas se ne kuha tako pogosto. :)))
kar je iz zmrzovalnika, pa ne rečem da je doma kuhano oziroma nareto, ker je že itak pripravljeno. Velikokrat že pripravljen krompir, dam samo pečt, zraven sojin polpet ali zrezek, (tudi že naret, se samo speče še). Še juhe velikokrat iz vrečke. Pa jota nareta, kupljena pica, ki se samo speče….
Eni temu pravijo nezdravo. Jaz pa ne vem. Solata pa doma pripravimo. 🙂
Ko mi je naredim doma pečen krompir z čebulo,testenine, pečena zelenjava….
Drugače pa nikoli da je juha,glavna jed in sladica. Če je sladica je to kupljen puding ali smoki.

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1096
tu šele dobim slabo vest

nareto?

Drugače pa, saj tisto kar je v zmrzovalniku je tudi doma kuhano, čeprav je že “nareto”:-)

Če je časovna stiska, se da kompletno kosilo skuhat tudi v pol ure. Samo obrnit se je treba znat :-))

Zelenjavno ali pa recimo cvetačno juho se naredi en dva tri.

Puranove zrezke spečeš na žaru (kao), se pravi samo na brzino popečeš, brez omake, sira in ne vem česa še. Potem pa na koncu dodaš še nekaj zelenjave, ki jo tudi samo na močnem ognju malo popečeš in imaš zdravo prilogo.

Podobno je z ražnjiči, čevapčiči…

Mimogrede očistiš solato, naceckaš česen ga vržeš malo na zelenjavo, malo v solato in imaš super kosilo.

Sladica je včasih sladoled, včasih pecivo (to je potem ene dva do tri dni isto), kadar je kosilo na žlico, potem pa spečemo še palačinke ali pa rižev narastek.

ne,ne draga, saj ni res, nisi edina, tudi jaz sem že večkrat podvomila vase in si rekla, pa kaj hudiča-oprostite izrazu, delaš, da ne zmoreš v nekem normalnem času skuhati in nahraniti familijo – 3 otroke in mož, ki so ponavadi tako lačni, da bi mene pojedli, ko stopim skozi vrata. Zdaj pa mi je že lažje pri srcu. Saj se potrudim in včasih skuham kaj na zalogo in dam v skrinjo, ali pa hladilnik in potem samo kakšna priloga zraven ter pogrejemo npr. segedin-danes, pa je obrok tu. Samo vedno pa ni časa za to.

Jaz čez teden sploh ne kuham. Otroci jedo v šoli, jaz v službi.
Čez vikend pa ja, tudi sladice včasih…

Ja sem tudi jaz dobila slabo vest, ko sem videla kaj bi naj nekatere vse zmogle skuhat med tednom. Kuham tudi jaz a bolj jedi na hitro in včasih si tudi pomagam s kakšno jedjo iz vrečke pa zato vse skupaj olepšam z domačo solato, da vitamini razkadijo vse tiste nezdrave stvari iz vrečke :))

Jaz se pa s tem sploh ne obremenjujem.
Ko preberem, kaj vse imajo nekateri za kosilo, se sprasujem, kako lahko toliko pojejo, koliko posode so umazali in koliko je treba potem pospravit, pa sem kar zadovoljna, da so nasa kosila iz enega lonca ali kaj napol ali na hitro.
Saj ko imam cas kuham. Ko je pa sluzba, ima mulc kosilo v soli, midva z mozem pa po principu “znajdi se”.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz sicer čez teden kuham vsak dan, ampak so to bolj izi stvari.
Vsaj dvakrat jemo testenine. Enkrat obvezno s paradižnikom in tuno, enkrat iz ponve z razno zelenjavo in kakšnim piščancem ali puranom.
Enkrat je rižota, enkrat nekaj na žlico, enkrat pa ne kuhamo.
Nikoli nimamo komplet juha, glavna jed, solata, sladica, ker prvič ni časa pripravit, drugič ni časa pojest in tretjič potem smo tako napokani, da nič več ne zmoremo. Je glavna jed in ponavadi solata, če ni v glavni jedi zelenjave. Za posladek sta dva koščka čokolade.
Tako, da mi čez teden jemo bolj zato, da preživimo, čeprav jemo zelo okusno in dokaj zdravo (vsaj za naš okus)

Kulinarične orgije pa si privoščimo čez vikend. Pa še to ne vsak.

Sem že v spodnji temi vprašala kuharice, če to res kuhajo ala pečenke in sladice ali si to samo želijo, da bi bilo za kosilo.
Namreč mi je čudno pri tem tempu, ki ga imajo, da jim uspe.

🙂 Praviš, da prideš domov ob 16., ob 17. uri je kosilo…in potem imate še večerjo? Omenjaš, da imate tudi večerjo (npr. palačinke…)Pa saj posodo glih spraviš, pa že moraš takoj pripravljat večerjo? Kdaj jo pa imate? Ob 21., 22. uri?

kosilo, ki je gotovo v 1/2 ure:

vse zelenjavne juhe: na olju prepražen česenj ali čebula, potem noter zelenjava, voda, sol, začimbe, se kuha in na koncu zmiksa. solato imam vedno že v naprej natrebljeno v hladilniku v taperver posodi ali pa rdečo peso že vloženo. potem pa je najhitreje pripravljeno pišančje meso ali z rižem ali s krompirjem, vse je v 20 min gotovo, sladica so pri nas : palačinke, ki so narejene “ajnccvajdraj” spet taperver mikser, ali pa jih dam v juho (bučkino, cvetačino, mešana zelenjava, ….) res pa je , da se moraz znati v teh 1/2 hitro po kuhinji obračati in delati, kar meni ni problem. tačas ko kuham, otroci pospravijo, mož leti s sesalce in pripravi mizo : :)), potem pa so tu še različne testenine, obare, mineštre, nikoli ne prekoričim tistih 1/2 ure.

jaz delam do 16h, tako zelo pogosto skuham zvečer za naslednji dan.Do konca ali skoraj do konca. Danes bo jota, ki sem jo skuhala včeraj, tako pa lahko pripravim:
kislo juho (zraven kruh)
segedin (pa kruh)
golaž (pa kruh, kakopak)
omako za na špagete, špagete skuham ko pridem, peso pa iz kozarca
vampe
boranjo
sem pa že naredila tudi krompirjev golaž prejšnji večer skoraj do konca, potem pa, preden smo jedli, sem ga čisto do kraja skuhala in vrgla not hrenovke.
skratka, pojemo malo krompirja, veliko pa kruha

rada naredim tudi takole: na olje vržem eno čebulo, pol glave zelja, ko se malo zmehča, dodam korenček na kolobarčke, potem pa bučke iz skrinje (kockice ali krogce), pa stročji fižol iz skrinje (to sem si nabasala čez leto), pa en paradižnik ali mezgo, pa malo cvetačke, pa malo pora, skratka, kar imam. malo podušim, kar v lastnem soku, vode skoraj ni treba. Grešim pa z eno kocko, ki se jim drugače izogibam. Pa na koncu mal pomokam in narežem not enih par koncev hrenovk. to imamo zelo radi, v pol ure je pa tudi gotovo. pa kruh seveda.

skratka, čisto vsak dan jemo toplo hrano, doma kuhano, pa si vsak pogreje, ko pride, saj različno hodimo vsi štirje domov.

Med tednom v glavnem kuhamo večerje,kosila jemo v službi in v šoli.Večerje so bolj preproste-torej brez sladic,vsekakor :). Ob vikendih pa (če smo doma) malo “not prinesemo” :).
Za večerjo jemo:
makarone na razne načine+solato
obaro+žgance
režoto+solata
pečen piščanec z zelenjavno prilogo…krompir,solata
naravni zrezek,riž +solata
klobasa,zelje,žganci

Vse te stvari se da pripravit res zelo hitro.

Pr nas pa nema problema sa hranom. Radim, gde se kuha na veliko, tako da mi svi zaposleni imamo još da nasitimo svu našu familiju

v pol ure lahko za svojo družinico pripravite okusno kosilo, le iznajdljive bodite. N.PR..vrečko zamrznjene zelenjave za mineštre stresite v lonec na malo olja in žlico moke, ko to zadiši pomešajte in zalijte z vročo vodo, pustite da zavre in na manjšem ognju kuhajte kakih 15 do 20 min.Začinite z govejo ali zelenjavno kocko (LAHKO PA TUDI S KAKŠNO USTREZNO JUHO IZ VREČKE).Med tem ko se kuha si izmislite še kaj zraven. Pašejo kakšne hrenovke ali pa samo kaj sladkega- lp LIPA

Zaposlite se v kuhinji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close