zdaj me pa že USB ključ živcira…
Ga vtaknem v USB … pa mi napiše, da disk ni formatiran in če ga želim formatirati. Ker imam na njem ZELO važne podatke, ga seveda niti najmanj ne želim formatirati, ampak želim pobrati podatke ven iz njega – on pa goni dalje, da ga hoče formatirati.
Kako lahko dobim svoje podatke ven?? Res je važno…
Ključ je do zdaj delal b.p., res pa sem ga med počitnicami parkrat vteknila v bratov računalnik; pa saj to ga nima kaj zbegat, saj je za to narejen, ane?
🙁
Ključ bi bilo verjetno najbolje poizkusiti odkleniti na računalniku, s katerega so bili nanj nazadnje prenešeni podatki.
S takim dementnim ključem sicer še nimam izkušenj, bi ti pa v skrajni sili morda lahko kaj pomagal PC Inspector File Recovery.
Paziti je treba samo na to, da je v primeru, da inšpektor kaj najde, treba za shranjevanje obvezno izbrati drug pogon in ne tega, ki ga preiskuje! Meni je brez težav obnovil po pomoti izbrisano mapo na disku.
Izkušnja enega od srečnih uporabnikov:
PC Inspector File Recovery – data recovery tool
Pc inspector for usb sticks… 11/1/2004 06:20:00
Recommended: Yes
Posted by: BMHConsulting
Interface:5 Features:5 Ease of use:5 Value:5 Overall:5
PC Inspector is the only program that recovered data from a damaged SANDISK Cruzer mini 128Mb USB stick that other software, including the expensive brand name utilities, could not read. I have wasted several licencing fees on useless software that promised much from the demo versions but delivered little when purchased. To recover the maximum number of files I used multiple passes to recover different files each time and received results. This software is excellent and even runs on a PII 333 notebook with 128Mb RAM under XP. It recovers all file types and the majority of recovered files could be opened in their applications with minimum difficulty. We managed to recover the majority of files from a corrupt USB stick for a client. This software will be added to out essentials toolkit and the developers are to be commended for the product they have produced.
eh, saj ni take panike … tolk cajta sem ključ vtikala v kišto in nazaj, da se me je enkrat usmilil in ga zaznal. potem sem obnovila podatke in ga formatirala – zdaj deluje normalno, ampak ne vem, kolk cajta bo tko.
je še v garanciji, zato ga bom rajši poslala nazaj … za vsak slučaj…
Forum je zaprt za komentiranje.