Zdaj bo delta Covid sev pri nas že avgusta!!!
tipično, 04.07.2021 ob 13:25
Plavi, 04.07.2021 ob 13:01
Ne moremo vplivati na vplačevanje osnovnega zdravstvenega zavarovanja, ker je za to zadolžen delodajalec, ampak nemudoma, bi morali prenehat vplačevat dodatno. Naj se vse skupaj resetira, naj se izbere prava pot, in naj zdravstvo deluje izključno, v dobrobit človeštva. Koliko jih je pripravljeno na ta korak? Morda vse skupaj zveni radikalno, vendar to je dolgoročno gledano prava poteza, oziroma streznitev. Kaj plačujemo? Neskončno čakanje, nadiranje, in neukvarjanje z vsem ostalim nevezanim za covid. Ali smo vsi skupaj normalni?
Ajde, začni prvi. Sam gobec te je. Boljše dodatno zdravstveno, kot pa kak ameriški sistem.
Jaz ne plačujem dodatnega in ga nikoli nisem.
Ravno zato, ker bi imel slabo vest, saj bi s plačevanjem le financiral mafijo, korupcijo…
HALOŽANKA, 04.07.2021 ob 14:04
Če bi ta forum obstajal v 80. letih, bi jaz lahko študirala obline. Tu ste sami hudi poznavalci biokemije in medicine, da o farmaciji sploh ne govorim.
Takšni “strokovnjaki” vseeno ne, kot so Krak, Hojs, Biopička, Jajo…ki nam krojijo usodo s svojo “strokovnostjo.
Nikoli za cepljenje, 04.07.2021 ob 12:32
Ko ti mlada sorodnica skoraj umre zaradi pljučne embolije, zdrav 50 letnik po parih dneh po 2 odmerku umre, prijateljica cel mesec ni mogla ničesar delat, niti spat niti živet ker jo je takk bolela roka po prvem odmerku, na drugega nikoli ne bo več šla, so jo nafilali s protibolečinskimi zdravili in pomirjevali, da je sploh lahko zaspala. Si ne predstavljam take bolečine zaradi katere cel teden ne moreš spat in kakšen strup dajejo ljudem. Ko vse to vidiš in se sigurno na lastne oči prepričaš kakšen strup je to cepivi, ni šans da se kadarkoli cepim ali da dam cepit svoje še majhne otroke. Nikoli in nikdar. Ta virus je in bo skoz med nami, tako kot je gripa, pljučnica, prehladi in druga obolenja. Nekdo zboli npr.za gripo ali pa pljučnico in umre, drugi ne, isto za kovidom kot za katerokoli drugi bolezen.
PReprosto. Ne verjamem ti, niti pod razno.
To je samo tvoja domišljija.Ne nakladaj!
ulanbator, 04.07.2021 ob 10:31
Neprijavljena, 03.07.2021 ob 22:23
pri meni, 03.07.2021 ob 18:06
Robi567, 03.07.2021 ob 17:52
Ljudje so umirali zaradi drugih bolezni, katerim so zaradi koronskih podkupnin pripisali oznako Covid.
Še namerno so ljudi pustili umreti, ker se jim je genocid izplačal.
No, vprašam te. Od 4500 uradnih smrti od covida, ki jih beležimo v SLO , koliko misliš, da je resničnih?
Glej, kot sem prej napisala, poznam ljudi, ki so umrli od covida. Ja, ok, bolj kot ne, vsi v zrelih poznih letih.
Ampak pri drugem delu, ko opisujem posledice covida in dva mlada človeka, ena moja hči , popolnoma zdrava, brez kakršnihkoli kroničnih bolezni ipd., še tri mesece po okužbi se bori z vnetjem očesnega živca, ne vidi…:( .Njen partner , zdrav človek z blago astmo – dvakrat so ga na urgenci reševali… 🙁
Tu pač potegnem črto. In me ne briga pisanje o fašistih in drugih izmih.
Še enkrat.
Koliko je po tvoje pravilna št. smrti od covida v SLO ?
In drugo – kaj meniš, kako bi se tvoje generalno razmišljanje spremenilo, če bi se kaj podobnega, kar opisujem, zgodilo tvojim najbližjim?
Še tole povem. Ko ni bilo take izkušnje kot sem jo na žalost doživela, sem bila ZELO nevtralna. Pomeni, da se nisem blazno opredelila glede ukrepov in ne-cepljenj. Zdaj pa odkrito povem, da mi je izkušnja dala misliti. Se ve, v katero smer.
V Sloveniji imamo toliko smrti ljudi ki so imeli covid. Niso vsi umrli zaradi njega. Eni so, drugi ne. Nekatere so bili tako na koncu, da bi jih lahko v grob spravila tudi kakšna druga okužbe.
Eni so imeli samo znake prehlada, drugim so se stvari zelo zakomplicirale.
Morate pa vedet da so pred tem virusom obstajali tudi drugi respiratorni virusi zaradi katerih se je umiralo ali pristalo v bolnici, zaradi katerih so se popolnoma razredčile vrtčevske skupine ali razredi v šolah. Noben od vas se ni sekiral zaradi tega, ker niso bili vpleteni vaši bljižni. Nobenih ukrepov ni bilo. Vsi ste živeli normalno naprej. Bolnice niso dobivale 8.000 eur in več za vsakega bolnika. DSOji pa so dobivali miloščino še naprej, nobenega pribitka na kovidne bolnike. Le zakaj? Na sezname odpisanih ste pa itak že vsi pozabili. Vam res še ni kapnilo da določena skupina ljudi močno izkorišča ta virus?
Cepivo je plasirano prepozno in ni učinkovito toliko kot je deklarirano. Po drugi strani pa je še v preizkusni fazi, učinki bodo znani šele čez leta. Medtem pa bo prišla različica epsilon, različica gama,…. Vi se boste pa še naprej šli lov na čarovnice.
Morate pa vedet da so pred tem virusom obstajali tudi drugi respiratorni virusi zaradi katerih se je umiralo ali pristalo v bolnici, zaradi katerih so se popolnoma razredčile vrtčevske skupine ali razredi v šolah. Noben od vas se ni sekiral zaradi tega, ker niso bili vpleteni vaši bljižni. Nobenih ukrepov ni bilo. Vsi ste živeli normalno naprej.
Kolikokrat je pa potrebno še napisati, da nikoli prej ni bilo toliko ljudi (po 1300 samo zaradi kovida) zaradi neke bolezni NAENKRAT v bolnicah in to je bil problem, ne pa sam kovid. Če bi hospitalizacijo potrebovalo samo 200 ljudi, kot je ponavadi med respiratornimi boleznimi (višek je bilo eno leto, ko je bilo v celi sezoni hospitaliziranih 700 ljudi- ampak v celi sezoni, ne v enem dnevu), ne bi bilo nobene panike. Tukaj smo pa v enem dnevu imeli cele tedne po 1300 ljudi obolelih za kovidom. A bo šlo to dejstvo v glavo? Zaradi tega vsi ukrepi, da ne bi prišlo do tega, da ne moreš biti sprejet v bolnico, da ne bi ljudje ostajali pred vrati bolnic. Pa tisti dr. Noč je že takrat priznaval v neki oddaji, da ljudje čakajo po hodnikih v bolnici, ker ne pridejo na vrsto, več jih umre kar tam na hodniku. Pa ni bilo nobenih posebnih odzivov. Tega nikoli prej ni bilo!!
Res, česa ne zastopite? Bi radi s hudo dihalno stisko ostali pred vrati bolnice, ker vas ne morejo sprejeti zaradi mase bolnikov not? Dokler gre za imaginarne starce, vam dol visi, ne? Poleg tega so strokovnjaki ugotovili, da tu ne gre za respiratorni virus, covid je kardiovaskularna bolezen, zato vsi kasnejši simptomi, zapleti in težave. Ampak saj nima smisla tole razlagat, svinjam metat bisere je brez veze, vi boste še naprej gonili svojo lastno antipropagando.
Ti jaz povem zakaj. Zato, ker se je v prejšnjih epidemijah dalo v bolnice samo izjemne primere, take, ki jim je resno grozila smrt, večina se je zdravila doma, tudi če so imeli pljučnico. Danes je sistem tak, da je veliko ljudi v bolnicah brez resne potrebe. Veliko bi se dalo rešiti ambulantno, veliko primerov s prebolevanjem doma, a se tega ne dela več zaradi “višjega standarda zdravljenja”, ki seveda zaposluje več ljudi in uporablja vse najnovejše aparate, ki jih je treba odplačati. Vse je v denarju.
Proti otroškim boleznim, kme…se cepimo ampak s cepivom, ki je v fazi preizkušanja pa ne.Sploh če smo preboleli covid, zakaj bi se cepili?! Zakaj bi cepili otroke?!!! S cepivom, ki se bodo čez dve, tri leta pojavili stranski učinki….Dejstvo je, ko bodo pislanci zaključili z dopusti bo okuženost začela naraščati…to že vemo. Zapirali nas bodo dokler ne bo čimveč cepljenih, dokler farmacije ne bodo dovolj zadlužile….
Robi567, 04.07.2021 ob 13:30
Jaz ne plačujem dodatnega in ga nikoli nisem.
Ravno zato, ker bi imel slabo vest, saj bi s plačevanjem le financiral mafijo, korupcijo…
Robi, a pol, če boš npr. nujno rabil operacijo hrbtenice ali imel kompliciran zlom, a boš moral doplačati nek visok znesek, ker ne plačuješ dodatnega zdrav. zavarovanja?
Nakladanje hudo, 04.07.2021 ob 17:23
PReprosto. Ne verjamem ti, niti pod razno.
To je samo tvoja domišljija.Ne nakladaj!
Kaj je pa tako neverjetnega pri tem? Saj našteto so vse uradno priznani stranski učinki cepiv. Kaj pa misliš, da ti dajo fiziološko raztopino ali kaj? Cepivo je zdravilo in zdravila imajo blažje in resnejše stranske učinke.
Tudi jaz poznam veliko cepljenih ljudi. Večina jih hujših stranskih učinkov ni doživela, ampak jih je predvsem bolela roka, so imeli par dni vročino, glavobol, so se počutili, kot da imajo gripo… Ena mlada in zdrava ženska pa je bila skoraj ves teden paralizirana. Ni mogla premikati ne nog ne rok. Niti slučajno ne gre po drugo dozo Pfizerja. Druga, še mlajša, ima kot posledico cepljenja s Pfizerjem, težave s srcem (prej popolnoma zdrava), tako da ji drugo dozo odsvetujejo. Strdki po astri so pa tako splošno znani in se pojavijo pri 1 osebi na 100.000, predvsem pri ženskah, mlajših od 50 let.
Jaz pa verjamem, 04.07.2021 ob 22:11
Kaj je pa tako neverjetnega pri tem? Saj našteto so vse uradno priznani stranski učinki cepiv. Kaj pa misliš, da ti dajo fiziološko raztopino ali kaj? Cepivo je zdravilo in zdravila imajo blažje in resnejše stranske učinke.
Tudi jaz poznam veliko cepljenih ljudi. Večina jih hujših stranskih učinkov ni doživela, ampak jih je predvsem bolela roka, so imeli par dni vročino, glavobol, so se počutili, kot da imajo gripo… Ena mlada in zdrava ženska pa je bila skoraj ves teden paralizirana. Ni mogla premikati ne nog ne rok. Niti slučajno ne gre po drugo dozo Pfizerja. Druga, še mlajša, ima kot posledico cepljenja s Pfizerjem, težave s srcem (prej popolnoma zdrava), tako da ji drugo dozo odsvetujejo. Strdki po astri so pa tako splošno znani in se pojavijo pri 1 osebi na 100.000, predvsem pri ženskah, mlajših od 50 let.
Govno lažnivo.
Robi567, 04.07.2021 ob 20:41
Mene zanima kdo je pripravljen kaj narediti za izboljšanje stanja v zdravstvu in v državi na splošno.
Ne pa neka neumna vprašanja črede, ki bi še naprej podpirala mafijo in korupcijo.
Glede zdravstva, če misliš da lahko en minister v 4 letih, al pa kak generalni direktor v času svojega mandata, naredi kakšno konkretno spremembo, se močno motiš. Očitno ti niti približno ni jasno, kako delujejo državne ustanove in ministrstva.
Marsikdo je pripravljen marsikaj storiti na začetku, ko pa padeš v kolesje podtikanj, bremzanj in intrig, pa le redki vztrajajo pri svojem. Naiven si tudi. Katero stopnjo šole imaš narejene? OŠ? Mogoče kako lažjo srednjo?
Medtem pa je Evropsko sodišče vrglo temelje za obvezno cepljenje z razsodbo o primeru čeških staršev, ki niso hoteli cepiti otrok, ki glasi takole:
The ECHR ruled last week that compulsory vaccination can be considered “necessary in a democratic society”.
Od tega do obveznega cepljenja za covid je torej le še korak.
za zjokat, 05.07.2021 ob 07:58
Medtem pa je Evropsko sodišče vrglo temelje za obvezno cepljenje z razsodbo o primeru čeških staršev, ki niso hoteli cepiti otrok, ki glasi takole:
The ECHR ruled last week that compulsory vaccination can be considered “necessary in a democratic society”.
Od tega do obveznega cepljenja za covid je torej le še korak.
V Italiji je tako že obvezno za vse zdravstvene delavce in lekarnarje. Zdravniki, ki se ne bodo cepili do konca leta, bodo izgubili licenco. Hrvatarji pa ne bodo spuščali necepljenih v trgovine.
joer927, 06.07.2021 ob 08:40
ljubica ni nobenega delta seva je samo bolezen. PIKA.
Bolezen ni smrtonosna ampak kot vsake pljučnice dosedaj tudi ta če ni zdravljenja pusti posledice. AMEN
Tudi z zdravljenjem pušča posledice. Nobena pljučnica ne pušča takšnih posledic, kot jih pušča Covid. Pri blagi obliki pri 30%, pri težji pa kar 60%, lahko tudi trajnih.
Pri otrocih še dodatne posledice, večorganski vnetni sindrom – popuščanje srca in vnetje drobnih žil.
Forum je zaprt za komentiranje.