ZDA
Lepo pozdravljeni!
Z možem se odpravljava na potovanje. Časa imava en mesec. Letiva v toronto od tam pa v državo NY.
Rada bi čimveč videla in doživela, kaj nama priporočate? Nekaj planov imava že, toda verjetno je še veliko vsega na kar sva pozabila.
Hvala za vse informacije in veliko lepih potpanj.
Saša
Mesec dni je lahko veliko ali zelo malo časa. To pomeni, da v tem času lahko mimigrede vidiš ogromno , skoraj cele ZDA , ali par krajev zelo podrobno. Vsekakor pa vama priporočam, da si vzameta dovolj časa za New York. Jaz sem bil v NYC en teden, pa sem mesto spoznal bolj bežno. Če želita veliko doživeti je kakšnih 14 dni v NYC prava odločitev.
zio
jaz mislim da je 14 dni od enega meseca preveč samo za ny saj tako ne bosta imela časa za kaj dosti drugega bosta pa spoznala ny .odvisno je kaj vaju zanima ali bi obiskovala muzeje in galerije (teh je res veliko) ali pa vaju zanima utrip in življenje v mestu.
midva z možem sva si za ny vzela 4 dni in videla kar veliko potem sva rentala avto in si ogledala niagarske slapove potem sva šla proti clevelandu pa v washington in še atlantic city in nazaj v ny v dveh tednih pa nisva zelo hitela
v katero smer pa vaju nese oz kaj si želita ogledati?
lep pozdrav
Evo naša pot v Ameriko se je začela tako ,da smo prileteliv NY, tam ostali 3 dni, nato rentali avtodom,šli proti Montrealu in naprej proti Quebec.Mestece Quebec je prav romantično, čisto evropsko. Potnas je vodila do mesteca Tadussac, kjer smo si ogledali s turistično ladjo ogromno vrst kitov v reki St.Lowrenc.(cca 250 km od Quebec severno).Nato smo se obrnili in šli proti Torontu, ogledali si vsa jezera in po 18 dneh odleteli nazaj iz Chicaga v Lj.
Torej 3 dni Ny imaš za prvi vtis dovolj, lahko si vmes ogledaš tudi na Brodvawayu kakšen mjuzikal.
Jaz bi letos kar še enkrat ponovila to pot. Mislim pa, da naša hči letos potuje še enkrat v NY oziroma Boston.
Še naš izlet (9 dni).
Leteli v NY, takoj rentali avto in ven v Washington, nato pot čez Pensilvanijo do Niagarskih slapov in nato ponovno proti NY, kjer smo bili 4 dni.
Sami Niagarski slapovi in okolica so za cel dan. Skočili smo tudi v Kanado.
V NY smo si ogledali vse, kar nas je zanimalo. Bilo nam je dovolj.
Žal mi je, da nismo bili 1 dan več v Washingtonu, da bi si ogledali še kakšen izmed množice muzejev, ki so celo brezplačni.
Forum je zaprt za komentiranje.