ZDA
Obiščita še Atlantic City, ker vama bo meka igralništva Las Vegas pač predaleč! By the way, Miami je zame zakon. Obiščita Coconout Street in South Beach – zabave ne manjka. Tudi New Orleans je super – famous Bourbon Street!
Lepo se imejta in pazita na hurikane, v tem času se tam zelo radi pojavljajo!
Pozdravljena!
Lahko vama povem malo vec o Chicagu – The windy city – kjer do 30 avgusta prezivljam tretji in zadnji mesec pocitnic.
V bistvu, da bi si bilo kaj posebno vredno ogledati mislim da ni. Muzeji so locirani skoraj vsi na enem mestu; na ulici Michigan, kjer je najprej Art museum, malo bolj juzno pa se Field museum, kjer je dom nasla Sue, najbolj ohranjeno okostje T-rexa, zraven je se Shedd Aquarium in Adler Planetarium. Ceprav ni nikjer posebno napisano povsod kamorkoli gresta vprasajta za popust za studente (ce to sta) in lahko ga dobita s ISIC kartico. Potem je kot zanimivost tudi Navy Pier, do tja lahko prideta al z avtobusom (1x voznja stane 1.50 $), obstajajo tudi vodni taxiji, ki so seveda drazji ( mislim, da 6$). Navy Pier so uporabljali v drugi svetovni vojni, danes je le se turisticna atrakcija, mislim, da si je kar vredno ogledat. Ce hoceta videti kako zgleda Chicago z vrha in to zastonj pojdita v stolpnico John Hancock in se peljita do bara v 96 nastropje (p.s. najlepsi razgled je iz zenskega wc-ja) al pa v Sears Tower, ki je po 11 septembru 2001 najvisja stolpnica v Zda.
Kot sem ze rekla, najbolj se vam splaca it po mestu z avtobusom, so pa malo bolj pocasni, ce se kje ne znajdete v prvi trgovini vprasajte za informacije, vsi so zelo prijazni in pripravljeni pomagat. Ce boste po Zda potovali z avtom se drzite omejene hitrosti, se posebno v mestecih izven centra Chicaga in vedno, vedno se ustavite na stopu tako kot so nas ucili v avtosoli, bencina je zelo poceni, polhn tank vas stane pol manj kot pri nas…. kakorkoli pa ce imate kasno vprasanje me dobite po mailu. Lepo potovanje vam zelim. Kristina
Pa va tam, Bor in jaz. Ravnokar brskam po netu v javni knjiznici v New Orleansu, Luisiana. Francoska cetrt je kul, zlasti zvecer, ko je vso zivljenje na Burbon streetu. Mardi gras ….. a kdo ve kaj je to!
Iz NYC naju je pot vodila v Chicago. Pravo mesto za Slovenca … mesanica obalnega mesta ter metropole ….pescene plaze, visoki valovi in mocan veter za jadralce, visoki neboticniki, da te boli vrat …………Kristina je imela glede Chicaga presneto prav ….
In zadnja postaja pred nama je Miami Beach …. samo upam, da naju hurikan Isabel ne bo dotaknil, vsaj ne tako kot me je HURICCANE na Burbon streetu (ko bi le poznal recept!)….:) LP
Forum je zaprt za komentiranje.