zbrisat in kaj?
Najhuje je, če izbrišeš kak svoj dokument(sliko), kateri nima nikjer svoje rezervne kopije.
Drugo najhuje je pa, če izbrišeš kako sistemsko datoteko, zaradi česar ti potem lahko neha delovati računalnik. Seveda se v drugem primeru da še vse (načeloma) rešit, le…. tisti, ki pride do takega stanja ponavadi potem rabi ali kakega prijatelja, ali pa servis.
Po domače povedano – če nimaš kakih pomembnih lastnih dokumentov in imaš soliden standard ( beri evrčke), se lahko po mili volji igraš. Če se bo kaj zalomilo, pač neseš na servis, plačaš in ti uredijo.
V nasprotnem primeru je pa morda bolje, da začneš svojo računalniško potko od začetka – prebereš kako knjigo, kak članek, poiščeš na netu navodila… in čez nekaj let in po veliko storjenih napakah boš lahko postala mojstrica 😉
Prazne datoteke – obstaja naprimer možnost, da nek program rabi določeno datoteko za kaj odlagat. če nima trenutno nič za odložit, je lahko prazna, In ko bi imel kaj za odložit, nima kam, če jo izbrišeš.
Če boš pa vprašala naprimer :” ali lahko izbrišem datoteko control.ini, katera se nahaja v windows mapi in ima velikost 0, pa me blazno moti, ker je tam kot smet, jaz imam pa rada vse lepo pospravljeno”, boš pa verjetno od kakega še bolj pametnega od mene dobila tudi natančen in pravi odgovor. na splošna vprašanja pa lahko le splošne odgovore pričakuješ.
In – zanimivo, da tisti, kateri rabi pomoč, špara do onemoglosti z besedami, mu je odveč se pomujati in vsaj vprašati smiselno oziroma mu niti na kraj pameti ne pade, da bi kak že napisan odgovor poiskal na netu… obene pa pričakuje, da mu bodo potem drugi na dolgo in široko razlagali, ga vodili korak za korakom in razvajali… ja, to si verjetno lahko priovošči le tisti, kateri je za to dobro plačan. Pa misliš, da klemenxx pokasira veliko keša, da tu odgovarja na še tako skromna zastavljena vprašanja? 😉
Forum je zaprt za komentiranje.