Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zbiranje poguma za odhod ˝na svoje˝

zbiranje poguma za odhod ˝na svoje˝

Nekaj časa že nisem zadovoljna v trenutni službi, kjer opravljam delo, ki ni vezano čisto na mojo osnovno izobrazbo (arhitektka) in razmišljam o zamenjavi. Zaposlitev v projektantskem podjetju me po eni strani zanima (varnost), po drugi strani pa sem se naveličala šefov oz. šefi me niti ne motijo, le šefovsko obnašanje/pristop me z leti vedno bolj moti. V javni upravi sem tudi bila dve leti in nimam dobrih izkušenj. Vse ta dejstva so me privedla do ugotovitve, da bi pravzaprav lahko poskusila na svoje. Vem, da je bilo o tem že dosti napisanega (sem pobrskala po iskalniku) pa vseeno – kako se lotiti tega? Seveda imam cel kup vpraša nj in skrbi. V prvi vrsti, če je primeren trenutek za odhod na svoje (dva majhna otroka, kredit za hišo). Lahko računam na kakšno pomoč drževe (zavod za zaposlovanje?,…)?

V bistvu vse skupaj zveni malo zmedeno. Prosim vas za posredovanje vaših izkušenj, kako ste se odločili, vam je žal, se vam je obneslo… Pa še kakšen praktičen nasvet, kje bi dobila največ informacij (sp ali doo ipd).
Hvala!

zivjo, ce si arhitektka in imas kaj za pokazat v svojem portfoliju, lahko na ministrstvu za kulturo zaprosis za status- Pridobitev statusa samostojnega ustvarjalca na področju kulture – Arhitekt .Poznam arhitekte, ki imajo ta status. JE bolje kot sp, doo, ker ti država plačuje prispevke.

Ta varianta odpade, ker sem od leta 2001 delala najprej v državni upravi, potem pa v privatnem podjetju, kjer ne opravljam čisto dela povezanega z arhitekturo. Za reference imam samo par del, ki sem jih opravila zraven, poleg službe, a vseeno premalo za ta status.

Če si kje blizu mene,
se lahko oglasiš na kavo,
pa rečeva kakšno o samostojnem podjetništvu 🙂

Sem iz okolice Ljubljane, delam pa v Ljubljani. Z veseljem bi se oglasila na kavi. Nasledji teden enkrat ali pa potem septembra – bi šlo? LP, Nataša.

nkavcic@email.si

Seveda se lahko oglasiš, samo jaz sem na Jesenicah.
Bom pa drugi teden v septembru hodila v lj in če mi pišeš na mail se lahko več dogovoriva.
LP

Dekleti, še ena taka tu, ki bi tudi šla na svoje in ima podobna vprašanja kot natta. Bi se vama morda lahko pridružila?

Tudi jaz …
Lahko ?

Lahko punce, kar povejte 🙂
Lahko mi pa par besed na mail napišete, če vas kaj posebno zanima, pa vam odgovorim.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close