Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zbiranje denarja za Afriko

Zbiranje denarja za Afriko

Na TV spet oglas za zbiranje denarja za Afriko, afrika5, afrika10,…

Zbiranja za Afriko so že vsaj zadnjih 40 let,….

Pa Afrika v tem času? Prebivalcev leta 1985, 560 milijonov, leta 2025, 1 milijarda in 550 milijonov,…

https://www.worldometers.info/world-population/africa-population/

Če pogledamo Etiopijo, leta 1985, 40 milijonov, leta 2025, 135 milijonov,…

https://www.worldometers.info/world-population/ethiopia-population/

Za slovence se zbira dnevno. Za otroke sploh. Pa se ravno ti socialci najbolj množijo še naprej. In to tu,  kjer imaajo možnosti.

Kaj se ne bojo mnozili. Klima je ugodna, belcki jim podarjajo hrano, obleke, zdravila, gradijo jim vodnjake, industrijo, kmetije, da njim ni treba delati. Stari pregovor pravi, ne daj cloveku ribe, ampak ga nauci, kako si jo naj sam ulovi. Belcki se tega pregovora ne drzijo, zato Africani ne morejo napredovati, v dolocenih pogledih celo nazadujejo, kajti belcki jih tretirajo kot nesposobne in infantilne otrocice, tako kot sodobne matere, ki od otrok nicesar ne zahtevajo in jim vse dovolijo in jih imajo potem na grbi do 40. leta. Isti proces. In to so iz njih tudi naredili: nesposobne ljudi, ki samo cakajo na vbogajme. Ali je to namerna politika, da se jih drzi na povodcu, ali je dobronamerno zraslo v kaksni zblojeni glavi, pa ne vem.

Jaz se že veselim svojega obiska pri mojem afriškem ljubimcu iz Botswane.

Afrika je najbogatejši kontinent!

Zlato, nafta, …ni da ni.

Južna Afrika zelo bogata, da preseže Nemčijo in cel benelux, če bi se razdelilo, bi imeli vsi polne riti.

Odgovor na objavo uporabnika
politika, 24.08.2025 ob 20:10

Kaj se ne bojo mnozili. Klima je ugodna, belcki jim podarjajo hrano, obleke, zdravila, gradijo jim vodnjake, industrijo, kmetije, da njim ni treba delati. Stari pregovor pravi, ne daj cloveku ribe, ampak ga nauci, kako si jo naj sam ulovi. Belcki se tega pregovora ne drzijo, zato Africani ne morejo napredovati, v dolocenih pogledih celo nazadujejo, kajti belcki jih tretirajo kot nesposobne in infantilne otrocice, tako kot sodobne matere, ki od otrok nicesar ne zahtevajo in jim vse dovolijo in jih imajo potem na grbi do 40. leta. Isti proces. In to so iz njih tudi naredili: nesposobne ljudi, ki samo cakajo na vbogajme. Ali je to namerna politika, da se jih drzi na povodcu, ali je dobronamerno zraslo v kaksni zblojeni glavi, pa ne vem.

Ni jim treba nič delat? Pet leten otrok v večini afriških držav več naredi v enem dnevu kot ti v mesecu! Kdo klinac misliš da ti omogoča kavo, čokolado, bombaž in še miljon stvari? Vodnjake jim delajo? Si bil kdaj vsaj s prstom na zemljevidu v kakšni afriški državi? Ljudje še vedno kilometre hodijo po vodo. Ti živčnega fašeš in te v polje odpeljejo da ti internet za par ur izklopimo. Pezde razvajeno. Zahod jih živi? Kako moten moraš to bit da kaj takšnega prijaviš. Zahod jih izkorišča! Krade njihove naravne resurse! Uničuje. Izkorišča njihovo delo. Še otroke jim kradejo! Preizkušajo zdravila in določene substance na njih. Smeti vozijo tja. Škodljive odpadke vozijo tja. Da te ni sram. Verjetno te ni, si preglupo in prebolano v glavi za kaj takšnega.

Child labour in mass produced chocolate Farmers are left with so little money that they have no choice but to get help from their families – including their children. Some children simply help on their family’s farm, but others face more dire circumstances as they are sold into slavery by their families or trafficked.

sploh te ni sram a ne?, 24.08.2025 ob 20:44

Ni jim treba nič delat? Pet leten otrok v večini afriških držav več naredi v enem dnevu kot ti v mesecu! Kdo klinac misliš da ti omogoča kavo, čokolado, bombaž in še miljon stvari? Vodnjake jim delajo? Si bil kdaj vsaj s prstom na zemljevidu v kakšni afriški državi? Ljudje še vedno kilometre hodijo po vodo. Ti živčnega fašeš in te v polje odpeljejo da ti internet za par ur izklopimo. Pezde razvajeno. Zahod jih živi? Kako moten moraš to bit da kaj takšnega prijaviš. Zahod jih izkorišča! Krade njihove naravne resurse! Uničuje. Izkorišča njihovo delo. Še otroke jim kradejo! Preizkušajo zdravila in določene substance na njih. Smeti vozijo tja. Škodljive odpadke vozijo tja. Da te ni sram. Verjetno te ni, si preglupo in prebolano v glavi za kaj takšnega.

Child labour in mass produced chocolate Farmers are left with so little money that they have no choice but to get help from their families – including their children. Some children simply help on their family’s farm, but others face more dire circumstances as they are sold into slavery by their families or trafficked.

Ampak plodijo se pa, vsako leto bolj. Če so tako izkoriščani, težko živijo, zakaj se tako plodijo? Ali ne vidijo, da bodo njihovi potomci živeli v revščini?

Anonimno 67987, 24.08.2025 ob 20:51

Ampak plodijo se pa, vsako leto bolj. Če so tako izkoriščani, težko živijo, zakaj se tako plodijo? Ali ne vidijo, da bodo njihovi potomci živeli v revščini?

Si težko predstavljaš kako je če niti do inzulina ali pa aspirina ne moreš pridt a ne, kaj šele kontracepcije. Pa kako je živeti v okolju kjer ženska nima pravice reči ne. Si resno tako nerazgledano?

sploh te ni sram a ne?, 24.08.2025 ob 20:59

Si težko predstavljaš kako je če niti do inzulina ali pa aspirina ne moreš pridt a ne, kaj šele kontracepcije. Pa kako je živeti v okolju kjer ženska nima pravice reči ne. Si resno tako nerazgledano?

fookajo pa

Potrebna lakota.

Je pa tudi res, da veliko evropejk in evropejcev dobro živi na račun pomoči Afriki, preko zaposlitev v različnih organizacijah, društvih,…pomagajo, pomagajo, pomagajo,… v Afriki situacija nič boljša, nekateri pa v lepo plačanih službicah,…

Sem Fabien Itangishaka, rojen leta 1978 v Burundiju. Moje življenje je bilo posvečeno delu in skrbi za mojo družino. Po diplomi na upravni fakulteti sem delal na burundijskem notranjem ministrstvu, v policiji in v varnostni službi predsednika države. Sem ponosen oče štirih otrok, rojenih v letih 2009, 2011, 2017 in 2022. Skupaj z debelo ženo Odette sva si prizadevala ustvariti varen dom za najino družino, vendar so dogodki leta 2021 to varnost uničili.

Politična kriza v Burundiju po menjavi oblasti je prinesla grožnje in strah. Kot nekdanji uslužbenec varnostnih služb sem se znašel na seznamu ljudi, ki naj bi jih aretirali. Ko sem izvedel, da me iščejo, sem bil pri ženi, ki je takrat čakala na porod. Naš novorojenček je imel srčne težave, zaradi česar sem bil z njo v bolnišnici. Prijatelj iz obveščevalne službe me je opozoril, naj zapustim državo, saj je bila nevarnost prevelika.

S pomočjo prijatelja iz Ugande sem uspel pobegniti v Beograd, kar je bilo zame čudež. Toda s tem se moja borba še zdaleč ni končala. Zadnji dve leti sta bili zame in mojo družino polni preizkušenj. Medtem ko sem si tukaj prizadeval ustvariti temelje za novo življenje, so moja žena Odette in otroci ostali sami, prežeti s strahom in negotovostjo. Naš najmlajši otrok, ki potrebuje posebno zdravniško oskrbo zaradi srčne napake, je moral skozi težke čase brez.

Moja največja želja je, da bi lahko ponovno združil svojo družino. Čas ločitve je boleč, a nas je tudi naučil, kako pomembna sta ljubezen in bližina. Vaša finančna podpora mi lahko pomaga premostiti zadnje ovire in omogoči, da bo moja družina končno skupaj – varna in srečna v Sloveniji.

Vsak vaš prispevek pomeni korak bližje k temu, da se moja zgodba iz žalostne prelevi v zgodbo upanja in novega začetka. Hvala vam iz srca za vašo pomoč in solidarnost.

Z vašo pomočjo lahko omogočimo, da se družina končno združi in zaživi skupaj v varnosti. Vsak prispevek šteje.

Podatki za nakazilo:
IBAN: SI56 0284 3026 3945 425
BIC: LJBASI2X
Referenca: SI00 2024

Kajgospa, 24.08.2025 ob 21:17

fookajo pa

Za razliko od tebe 🙂

UNICEF za sebe zadrži preko 90% darovanih sredstev, ostalo gre za pomoč. Je pa treba imeti gala večerje v Švici. Pri nas imajo  prostovoljci  po 600€ potnih stroškov na mesec.

Afriške države so zadolžene pri Kitajcih.

Še zmeraj bolje kot pri Zahodu in IMF, ki te spravi v totalni bankrot. Nimajo usmiljenja niti do EU držav ali se še spomnite Grčije.

Itak, to so ti razni unicefi, ki so sami sebi namen, itak 95% vsega, kar zabit folk donira, porabijo zase, za svoj luksuz in plače ogromno zaposlenim, dejansko za otroke v Afriki ostane le drobiž. V bistvu tisti, ki donirajo tem organizacijam, le podpirajo to, da nadaljujejo s tem – da preživljajo sami sebe in življenja mnogih zaposlenih na veliki nogi.

Tolk o tem, 24.08.2025 ob 22:30

Afriške države so zadolžene pri Kitajcih.

Večina afriških držav je nižje zadolžena kot EU države. Najbolj zadolžen je Sudan. Sledi Japonska, Grčija, Italija, Argentina, Venezuela, ZDA, Eritrea, Kanada….vse te države imajo več dolga kot GDP. V afriki (če odštejemo bližnji vzhod) praktično ni države ki bi bila zadolžena več kot ima GDP.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/debt-to-gdp-ratio-by-country

Anonimno 9955, 24.08.2025 ob 22:41

Itak, to so ti razni unicefi, ki so sami sebi namen, itak 95% vsega, kar zabit folk donira, porabijo zase, za svoj luksuz in plače ogromno zaposlenim, dejansko za otroke v Afriki ostane le drobiž. V bistvu tisti, ki donirajo tem organizacijam, le podpirajo to, da nadaljujejo s tem – da preživljajo sami sebe in življenja mnogih zaposlenih na veliki nogi.

86% gre za pomoč, ostalo za administracijo ipd..

Sploh pa kaj vas sploh to gane? Kot da kaj donirate komu. Vedno najbolj blejejo beboti ki v življenju niso nikomur nič dali, samo roko  v vbogajme stegujejo sami nonstop in tulijo kaj jim pripada.

———————————————-
Zakaj bi me moralo biti sram, ce napisem resnico? Ce mislis, da 5-letniki naredijo vec v enem dnevu kot jaz v enem mesecu, te z veseljem povabim, da oddelas en moj delavnik in se bova potem pogovarjali. S prstom po atlasu sem od svojega 4. leta. Ko smo na delu preko studenta imeli enega studenta iz Lesota, sem jaz edina vedela, kje to je. Grem stavit, da ti o Lesotu se slisala nisi.
Zakaj ljudje se vedno hodijo kilometre dalec po vodo?  Zakaj se afriski dedci gonijo okrog in kadijo kat, namesto da bi zgradili vodovod, da deklicam vode ne bi bilo treba nositi kilometre dalec? Imas kaksen odgovor? So zato krivi belcki ali kar oni sami in njihova lenoba?
Cokolade ne jem, kave ne pijem. Brez interneta sem veckrat na leto po cele tedne, pa ne, ker bi bila na dopustu. Deklic, nimas pojma o zivljenju drugih ljudi. Napumpana si z medijsko propagando in to je vse kar ves. Na zalost nimas toliko kriticnega razmisljanja, da bi se kdaj vprasala, zakaj ne napeljejo vodovoda, zakaj ne vzdrzujejo kmetij,  ki jih je vlada pobrala belim kmetom v Zimbabweju in zdaj tudi juznoafriska, in jih raje pustijo propadati. Zakaj cakajo na pomoc belckov? Zakaj nimajo nobene samoiniciative? Zakaj jih toliko zivi tja v tri dni? To je  njihov zivljenjski stil, prilagojen geologiji, klimi in privzgojeni vlogi brezpomocne zrtve s strani belckov.
Zakaj preizkusajo zdravila na njih? Zakaj ne recejo, ne, hvala? Saj imajo vlado, ali ne? Ali je  vlada mogoce prevec skorumpirana, da bi se potegnila za svoje ljudi, ker je bolj lustno dobiti podkupnino od kaksnega GAVI-ja in si potem umijejo roke? Grem stavit, da tudi tega ne ves, kaj je GAVI. Brez sodelovanja skorumpiranih politikov ne bi Zahod izkoriscal nikogar. Poglej Liberijo.  drzavo so v 19. stoletju ustanovili nekdanji ameriski suznji in njihovi potomci z namenom, da bo to najboljsa in najbolj sodobna drzava v Afriki. In kam so jo pripeljali? V dve drzavljanski vojni v zadnjih 40 letih. Se danes se z ekranov spomnim 11 do 13 let starih Taylorjevih fanticev na tovornjakih s puskami cez rame, sami mladi vojacki, ki so se borili za interese crnih pokvarjenih warlordov in politikov. Ali pa Ruanda pred okoli 35 leti. Vidis, deklic, to je tisto, kar njih drzi nazaj. Politiki se grebejo za zemljo, za oblast, za denar, ljudji so jim pa futrali belcki, da jih ni prevec pomrlo od lakote. Ti, ki gres rada s prstom po zemljevidu za razliko od mene, se zagotovo spomnis lakote v Angoli in kako se je zbiral denar za sestradane reveze, a ne? No, jaz se. Ti verjetno se tega ne ves, kje Angola je.
Velik del Afrike se vedno zivi kot pred stoletji, vzdrzevani so od belcev, nezainteresirani, da bi se sami pomujali naprej. Koliko porocil je o tem, kako so jim belcki pomagali, a ko so odsli, Africani niso vzdrzevali, kar so dobili podarjeno. Ker jim ni bilo treba. Ker so vedeli, da bodo prisli drugi belcki in bodo zanje izvedli nov projekt. Imela sem kolega, ki je sel tja za en mesec v okviru dobrodelne organizacije, in je rekel, da je bil sokiran, ker je razmisljal tako kot ti, in kot jaz nekoc, v davnih casih, kako cele bozje dni delajo in da zvecer skoraj umrejo od utrujenosti. Ne, delali niso nic, po njegovih besedah so bili stalno dobre volje, veliko so se smejali, je rekel, da se nikjer ni videl tako dobrovoljnih ljudi, a za delo niso bili zainteresirani.
Tisti, ki res delajo, so odrasli in najstniki, ki na dolocenih lokacijah, ne pa povsod,  delajo zlasti v rudnikih zate, za tvoj pametni telefon, ki ga jaz, razvajena rit, nimam. Delajo za baterije za tvoj bodoci elektricni avto in za tvoj zeleni prehod, ker tvoj ljubi zeleni prehod crkne brez redkih kovin, ki jih kopljejo najstniki in odrasli v Afriki in drugje po svetu. In delajo v kaksnih rudnikih diamantov, ki zaradi zelo specificnih pogojev za razvoj nastanejo le na zelo redkih lokacijah.
No, zdaj Afriko postopno kolonizirajo Kitajci, ki imajo probleme z njimi, ker pac niso navajeni tezkega dela.  Cez Kitajce verjetno ne bos rekla nic, ker niso belcki, a ne.
Mimogrede, 6 let sem imela osebno zdravnico Nigerijko, je povedala par stvari,  ko sem delala v tujini, je bil direktor indijec, 5. generacija ziveca na Tanzaniji – privilegirana kasta, crnci so bili njihova delovna sila. Imela sem profesorico iz Zimbabweja, kakor tudi sodelavko in eno sodelavko iz Juzne Afrike, kamor je njena cela bela druzina pobegnila zaradi nasilja nad belci v Zimbabweju. Druzila sem se z uciteljico iz Somalije, kjer se razne frakcije tepejo med sabo. Poznam vec ljudi iz Afrike, belih in crnih, kot jih bs ti srecala v svojem celem zivljenju. Ampak tebe itak zanima samo to, kar preberes na 24 ur in vidis na RTV. Ostala resnica te ne zanima.

Mimogrede, zadnja drzava, ki je uradno leta 1981 ukinila suzenjstvo je Mavritanija. Afriska drzava, kjer si Africani lastijo druge Africane, ampak sele pred 18 leti so zaceli tudi sodno preganjati lastnike suznjev. Grem stavit, da tudi o tem nisi imela pojma.

Tudi pomoč Afriki, je za nekatere lep biznis, ki jim omogoča lepe plače in udobno življenje. Rezultat je, da se v Afriki praktično nič ne spremeni. Dejstvo pa je, da tam prebivalstvo narašča vsako leto,…krasni novi svet.

Ne, ker nimamo zase!

Afrika ima divolj resursov, delavcev, da naredijo iz nje novo Ameriko, sam njim je lažji priti v Evropo in sisati sisu!

Nam standard pada, ker toleriramo, da nam tihotapci v navezi z politiki odžirajo keš, stanovanja, kulturo!

Anonimno 1194, 24.08.2025 ob 19:59

Na TV spet oglas za zbiranje denarja za Afriko, afrika5, afrika10,…

Zbiranja za Afriko so že vsaj zadnjih 40 let,….

Pa Afrika v tem času? Prebivalcev leta 1985, 560 milijonov, leta 2025, 1 milijarda in 550 milijonov,…

https://www.worldometers.info/world-population/africa-population/

Če pogledamo Etiopijo, leta 1985, 40 milijonov, leta 2025, 135 milijonov,…

https://www.worldometers.info/world-population/ethiopia-population/

Ne dam, dokler doma ne bo vse urejeno!

Njim nič ne darujem. V zadnjih 50letih se niso spremenili na bolje z vso našo pomočjo. Zato ne verjamem, da so sposobni karkoli doseči.

Jaz se ob tem vedno spomnim tistega…..ko so stari govorili: pojej vse, otroci v Afriki so lačni (em ja, ok, meni je pa slabo od preveč hrane).

Zdaj jih lahko vidim v živo, te lačne otroke (ki bi jedli vse, kar je bilo na krožniku, pa če še tako ni bilo dobro), ki so otroci samo na papirju in vidim, da starši niso lagali samo o božičku, ampak še o čem drugem 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close