Zavrnila bom ‘obvezno’ testiranje v službi – kaj sledi?
nandu nando, 12.08.2021 ob 11:54
Kršitev delovnih obveznosti pač to ni, sorry.
Support za avtorico!
Resno? Če delodajalec obvezno testiranje opredeli v internih aktih in ga odredi zaposlenim je neupoštevanje tega natanko to – neizpolnjevanje delovnih obveznosti.
Delodajalec ima tudi opredeljen delovni čas in te je z njim seznanil, ti ga odredil. Če tebe enostavno ni v službo – kaj je to?
Dajte JU že potegnit glave iz lastnih riti.
seveda je, 12.08.2021 ob 12:12
Resno? Če delodajalec obvezno testiranje opredeli v internih aktih in ga odredi zaposlenim je neupoštevanje tega natanko to – neizpolnjevanje delovnih obveznosti.
Delodajalec ima tudi opredeljen delovni čas in te je z njim seznanil, ti ga odredil. Če tebe enostavno ni v službo – kaj je to?
Dajte JU že potegnit glave iz lastnih riti.
Delodajalec ne more na lastno pest kar opredeljevati, kaj bo v internih aktih, če se zadeva ne sklada z ustavnimi pravicami in drugo zakonodajo, ki je višje na lestvici kot interni akti. Če naj bi posegal v pravice ljudi, mora imeti na svoji strani spremenjeno zakonodajo. Če je torej zakonsko utemeljeno in predpisano, da mora ta in ta delodajalec svoje zaposlene testirati, potem je to to.
Ne more pa delodajalec v svoje akte napisati, da imajo blondinci večjo možnost zaposlitve pri njih kot črnolasi, prav tako ne morejo kar zapisati, da je neko testiranje pri njih obvezno, če tega nima podprtega z zakonodajo. Ne bodite smešni. Če pa ima zakonodajo na svoji strani, pa seveda v interne akte zapiše obvezo testiranja. To je potem čisto nekaj drugega.
hilda T, 12.08.2021 ob 12:26
Delodajalec ne more na lastno pest kar opredeljevati, kaj bo v internih aktih, če se zadeva ne sklada z ustavnimi pravicami in drugo zakonodajo, ki je višje na lestvici kot interni akti. Če naj bi posegal v pravice ljudi, mora imeti na svoji strani spremenjeno zakonodajo. Če je torej zakonsko utemeljeno in predpisano, da mora ta in ta delodajalec svoje zaposlene testirati, potem je to to.
Ne more pa delodajalec v svoje akte napisati, da imajo blondinci večjo možnost zaposlitve pri njih kot črnolasi, prav tako ne morejo kar zapisati, da je neko testiranje pri njih obvezno, če tega nima podprtega z zakonodajo. Ne bodite smešni. Če pa ima zakonodajo na svoji strani, pa seveda v interne akte zapiše obvezo testiranja. To je potem čisto nekaj drugega.
Ne, diskriminirati na podlagi izgleda, telesnih značilnosti, vere, spolne usmerjenosti… res ne more.
Mirno se pa lahko odloči, da je testiranje na s vsakdanjimi stiki prenašajočo se bolezen, ki je ohromila cel svet, obvezno. In to seveda uredi skladno z vsemi predpisi. Ne more zahtevati cepljenja, lahko ga le priporoči in za necepljene zahteva dokazilo, da bolezni ne prenašajo – testiranje.
In ignoriranje tega JE kršitev delovnih obveznosti.
če je odpoved je lahko iz krivdnih razlogov, v tem primeru je najprej zagovor pred komisijo notranjo, sicer 15 dni.
drug primer je, da ne boš morala na delo, ker pač nisi testirana in je odpoved lahko takojšnja – te ni bilo iz neopravičljivih razlogov na delo.
tretja možnost je, da te bo doletelo to, kar je tudi mene in še marsikoga, ki so ga želeli odpustiti, pa niso imeli podlage – mobing. V tem primeru sem sama dala odpoved, ker delo ni bilo ne lepo ne lahko in plača tako kot pri tebi podpovrečna. Odpovedni rok je bil 45 dni (potem se ti šteje še dopust, ki ga nisi porabila in od zadnje plače ti tržejo delež regresa, ki ga nisi izkoristila (do koneca leta)).
v tožbe se lahko spustiš, vendar niso hitre in si moraš stroške plačati sama. Če sodišče ugodi nasprotni strani, potem plačaš vse stroške ti. Torej ta pot pomeni, zelo dober odvetnik.
Nadomestila nimaš v vseh 3 primerih, čeprav se na zavod lahko prijaviš
Če slučajno koga zanima nadaljevanje te zgodbe:
V četrtek dopoldan sem pisno po mailu vodjo oddelka obvestila, da se nisem testirala (v petek in soboto sem bila na urniku za delo) in vprašala ali naj glede na to pridem v službo ali ne. V četrtek zvečer dobim odgovor, da moram po urniku v petek priti v službo, da pa sem sama odgovorna za morebitne posledice (kazenske, finančne, zdravstvene …) netestiranja.
Šla v službo petek in soboto – netestirana.
Danes ob 13ih dobim mail od samega presvetega direktorja družbe, ki me ‘vabi’ na sestanek in pogovor. Zahtevala sem prisotnost tretje osebe (vodjo oddelka), tajnice (ki bo pisala zapisnik pogovora) in zahtevala avdio snemanje pogovora. Še čakam na odgovor.
Dev.Girl, 14.08.2021 ob 19:33
Če slučajno koga zanima nadaljevanje te zgodbe:
V četrtek dopoldan sem pisno po mailu vodjo oddelka obvestila, da se nisem testirala (v petek in soboto sem bila na urniku za delo) in vprašala ali naj glede na to pridem v službo ali ne. V četrtek zvečer dobim odgovor, da moram po urniku v petek priti v službo, da pa sem sama odgovorna za morebitne posledice (kazenske, finančne, zdravstvene …) netestiranja.
Šla v službo petek in soboto – netestirana.
Danes ob 13ih dobim mail od samega presvetega direktorja družbe, ki me ‘vabi’ na sestanek in pogovor. Zahtevala sem prisotnost tretje osebe (vodjo oddelka), tajnice (ki bo pisala zapisnik pogovora) in zahtevala avdio snemanje pogovora. Še čakam na odgovor.
Kar pogumno.
Ne se pustiti izsiljevati ali poniževati.
Dev.girl, 11.08.2021 ob 23:26
Torej, po tehtem razmisleku sem se odločilla, da bom zavrnila to kao obvezno testiranje v službi.
Za službo mi ni zelo mar. Plača je podpovprečna, delo ob petkih in svetkih.
Torej, pričakujem odpoved delovnega razmerja … – katerega razloga?
Naj še dodam, da mi je delodajalec pisno (mail) odredil tedensko testiranje. Ne vem pa, če je kaj spremenil Izjavo o varnosti in oceno tveganja. Zelo vejetno jo je.
Ponavljam, za službo mi ni mar, dobim lahko drugo. Zanima me, kateri odpovedni razlog lahko delodajalec v tem primeru navaja. In če bo ta vzdržal mojo morebitno pritožbo na sodišču?
Hvala za mnenja in nasvete.
Graaace.
Delovno sodišče ali delovna inšpekcija. Če zakonsko ni nič urejeno, bo delodajalec v prekršku. Upam, da ne boš zgubila službe.
Promotorji cepljenja, prosim vas, da se umirite. Saj razumem, da vas je večina podkupljenih in da ste preko vez verjetno dobili tisto potrdilo z žigom o opravljenem cepljenju, cepili pa se v resnici niste s pravim cepivom oz. gensko terapijo, v katero silite ostale. Mimogrede, prisiljenje je kaznivo dejanje.
Tisti pri koritih imate bajne plače. Vsi ostali pa imamo tako nizke plače, da če mi delodajalec iz katerega koli razloga da takoj danes odpoved, iskreno povem, da ne vem, če se bom sekirala. Delo je zelo stresno, plača mizerna in prav želela bi videti junaka, ki bi tako fašistično teorijo začel uresničevati v praksi in bi na mojem delovnem mestu odredil odpuščanje iz razloga odklonitve testiranja in cepljenja proti virusu, ki niti ni izoliran.
Nekateri očitno živite nekje v oblakih, ali pa kaj čudnega konzumirate, da mislite, da bo tovrstni fašizem tako zlahka izvedljiv. Potem se lahko kar vse zapre, država pa dokončno propade. Mogoče se to celo mora zgoditi. To, da naša oblast in opozicija zganjata teror nad državljani, ustrahujeta že leto in pol, širita laži, vse z namenom kontrole nad ljudmi in še močnejše razdeljenosti naroda, je višek in če bi bili kolikor toliko razumni, Slovenci nikoli ne bi smeli voliti niti ene stranke od teh, ki so trenutno v parlamentu.
Če bi bilo cepljenje vsiljeno in proizvajalci cepiv še vedno ne bi prevzeli odgovornosti za posledice in stranske učinke, potem je jasno, da smo v 3. svetovni vojni in da gre za genocid.
Kdo pa bo sploh še delal, 14.08.2021 ob 20:57
Promotorji cepljenja, prosim vas, da se umirite. Saj razumem, da vas je večina podkupljenih in da ste preko vez verjetno dobili tisto potrdilo z žigom o opravljenem cepljenju, cepili pa se v resnici niste s pravim cepivom oz. gensko terapijo, v katero silite ostale. Mimogrede, prisiljenje je kaznivo dejanje.
Tisti pri koritih imate bajne plače. Vsi ostali pa imamo tako nizke plače, da če mi delodajalec iz katerega koli razloga da takoj danes odpoved, iskreno povem, da ne vem, če se bom sekirala. Delo je zelo stresno, plača mizerna in prav želela bi videti junaka, ki bi tako fašistično teorijo začel uresničevati v praksi in bi na mojem delovnem mestu odredil odpuščanje iz razloga odklonitve testiranja in cepljenja proti virusu, ki niti ni izoliran.
Nekateri očitno živite nekje v oblakih, ali pa kaj čudnega konzumirate, da mislite, da bo tovrstni fašizem tako zlahka izvedljiv. Potem se lahko kar vse zapre, država pa dokončno propade. Mogoče se to celo mora zgoditi. To, da naša oblast in opozicija zganjata teror nad državljani, ustrahujeta že leto in pol, širita laži, vse z namenom kontrole nad ljudmi in še močnejše razdeljenosti naroda, je višek in če bi bili kolikor toliko razumni, Slovenci nikoli ne bi smeli voliti niti ene stranke od teh, ki so trenutno v parlamentu.
Če bi bilo cepljenje vsiljeno in proizvajalci cepiv še vedno ne bi prevzeli odgovornosti za posledice in stranske učinke, potem je jasno, da smo v 3. svetovni vojni in da gre za genocid.
Tako je.
@ljubi Bog
Bog z veliko
Postopek je popolnoma pravilen. Zakaj se ti s perjem v riti praviš?
Ona bo z dobrim pravnikom tebe tožila nazaj, da si ti njo, zdravo okužila, ker si kot cepljena ravnala malomarno in kljub temu, da si vedela, da si okužena, si okužila njo, ker V ihti da, si cepljena nisi poskrbela za varnost in opravila testa.
Torej si ti cenjena okužila njo.
Tako to gre v pravu ves.
denar denar korupcija, 12.08.2021 ob 07:44
izsek iz članka
Upokojeni kirurg Eldar M. Gadžijev v odprtem pismu, objavljenem v glasilu Zdravniške zbornice, zelo kritično nagovarja kolegico Bojano Beovič, nekdanji vodjo strokovne skupine za covid in sedanjo vodjo strokovne skupine za cepoljenje.
V ozadju mora biti denar, ki pa je od kod?” “Včasih se vprašam, od kod denar za vase to, za vse ukrepe, inšpekcije, in še kaj. Kako to, da so se bolnišnice baje izvile iz rdečih številk, ob tem, da so bile vse zadolžene, v ozadju vendarle mora biti denar, ki pa je od kod?” se sprašuje Gadžijev in opiše še primer kolega zdravnika, ki izpolnjuje pogoje za upokojitev, vendar se ne želi upokojiti, ker ob plači dobi še 65 odstotkov plače covid dodatka. “Za čem vse se v tej covid zgodbi skriva denar? Se vam ne zdi, da je to vsaj v našem poklicu sramotno?” priznani kirurg sprašuje Beovićevo.
v 6 mesecih smo za te gnile hat teste od katerih ni nobenega učinka, tudi od nadlegovanja ljudi s tem ne… zmetali dobesedno v koš 53 mio evrov davkoplačevalskega denarja… za nič dejansko… vseste kakšne bolnice bi lahko imeli zgrajene za ta denar kakšne moderne naprave, koliko bolj zdravi bi lahko bili, če bi le smotrno vlagali denar v zdravstvo in ne dobesedno s palčkami v koš… to je grozota brez primere.
Ljubi bog, 14.08.2021 ob 21:11
S kakiimi debili morajo imeti šefi opravka, jaz bi te takoj odpustila. Snemala boš, pa tretjo osebo, pa še pero si v rit vtakni. Ker ne moreš enega jebenega testa opravit.
Zdaj obrnimo ploščo, ti se ne greš tetsirat, si pozitivna in me okužiš, jaz te tožim, ker se nisi držala pravil.
neustavnih pravil… kvečjemu bo ona tebe tožila za kršenje ustave in njenih ustavnih pravic. Dejmo ponoviti znb je od sredine avgusta neveljaven, neustaven… epidemije nimamo razglašene, vlada ne sme v tej državi vladati samovoljno z odloki – zakoni se namreč sprejemajo na nivoju zakonodajne oblasti – ta pa je v parlamentu… ne pa v rokah vlade in svetovalne skupine…
podpis pod tole…
glede strank pa – se popolnoma strinjam – vsi, ki podpirajo cepljenje in pct in vsiljevanje tega v družbo, mojega glasu ne dobijo – sem se nagibala k piratom, potem pa zasledila,da je predsednik stranke objavil,da podpira cepljenje in nagovarja vse k cepljenju… tako da @piratskastranka zato mojega glasu ne dobite never ever… smo kar zaključili… tole bo pri meni prvi ločnik odločanja na volitvah…
tisti, ki bo rekel,da ukinja ves ta teror – bo prišel v skupino sploh,da razmišljam in preglejujem za kaj se še drugega zavzema… demokracija je osnova… vsi , ki podpirajo vse to kršenje ustave in pravic – nimajo mesta zame v politiki
tako je res, 14.08.2021 ob 22:00
v 6 mesecih smo za te gnile hat teste od katerih ni nobenega učinka, tudi od nadlegovanja ljudi s tem ne… zmetali dobesedno v koš 53 mio evrov davkoplačevalskega denarja… za nič dejansko… vseste kakšne bolnice bi lahko imeli zgrajene za ta denar kakšne moderne naprave, koliko bolj zdravi bi lahko bili, če bi le smotrno vlagali denar v zdravstvo in ne dobesedno s palčkami v koš… to je grozota brez primere.
Res veliko bi lahko prihranili, če bi bilo cepljenje obvezno, ne pa neko izmišljevanje s temi testi, dokler ni bilo cepiv testi ok, ampak zdaj, ko je dovolj cepiv in je potrebno ljudi dobesedno prositi, da se cepijo, je plačevanje testov s strani države metanje denarja skozi okno. Vsak naj si sam plača test oz. naj mu delodajalec trga od plače, če se ne želi cepiti.
Forum je zaprt za komentiranje.