zavozlani lasje, pomoc
pozdravljeni,
Moja mama v bolnici nonstop lezi ze 20 dni. Zadaj ima zelo zavozlane lase. Ali imate kaksen pametni nasvet kako te vozle brez vecjega cukanja razcesati. Mama ima tanke kratke lase, vem pa, da niti malo ne bi bila vesela, ce bi se jo postriglo na balin.
Hvala za nasvete, zelo vam bom hvalezna.
Glavo temeljito oprat (sestre naj ti pomagajo ali pa pokazejo kako se to dela v postelji – je cisto enostavno, rabis samo lavor, brisace in vreco za umazano perilo) potem pa sprej za razcesavanje in tisti glavnik iz Mullerja pa veliko potrpezljivosti. Kako je sploh prislo do kepe las na njej? Ker pod jutranjo nego spada tudi cesanje in to je potrebno tudi obvezno pocet. Kar malo reci potem se glavni sestri naj bodo pozorni bolj na to. Itak, da jo ne bote obrili na balin in tudi ni potrebno. Je pa smiselno razmislit o skrajsanju las na primerno dolzino. S tem mislim malo pod usesi in najdlje do ramen.
Če pa zdaj gospo postržejo na balin, pa tudi ne bo ena kriza! Odstrižejo se kepe las, druge razčešejo in pristrižejo. En mesec pa bo spret urejeno lasišče.
Koža in lasje starejšega človeka so res občutljivi. Za ta čas pa nosi rutko v javnosti.
Z vsemi vašimi preparati in glavnički – pojdite v tri krasne! Vse sestavine teh preparatov prehajajo skozi kožo v telo. In cukanje in …..
Povejte rajši, kako vzdrževati lasišče, če človek (lahko mlad, prizadet, v komi) ves čas leži?
Kako negovat lasišče? Kaj podlagat pod glavo?
Kot že predhodnica svetuje. Mi imamo pozitivne izkušnje z Johnson&Johnson balzamom v spreju ( taka turkizno zelena embalaža, kupiš v DM na oddelku z otroško kozmetiko). Poškropiš, nato pa moraš s prsti razvozljat da manj cuka, šele nato počesat.
Ti vozli se pogosto naredijo tudi pri ljudjeh, ki zaradi zdravstvenega stanja ležijo, se potijo zadaj v lasišče, pot je poln soli, ki zavozlja lase. ALi pa po športu, ko se prepotiš, npr, na dolge lase ( opažam dostikrat pri hčeri)
Pozdravljeni!
Jaz imam velik problem. Lase si perem z šamponom in balzamon uporabljam sprej. Ampak nič od tega mi ne pomaga še vedno imam zavozlane lase imam srednje dolge lase,imam tudi tisti posebni glavnik ampak mi čisto nič ne pomaga.kako se naj znebim vozle?
Če veste odgovor mi ga prosim pošljite . Prossssiiiiiimmmmmm!
HVALA!
Pozdravljeni!
Jaz imam velik problem. Lase si perem z šamponom in balzamon uporabljam sprej. Ampak nič od tega mi ne pomaga še vedno imam zavozlane lase imam srednje dolge lase,imam tudi tisti posebni glavnik ampak mi čisto nič ne pomaga.kako se naj znebim vozle?
Če veste odgovor mi ga prosim pošljite . Prossssiiiiiimmmmmm!
HVALA!
Forum je zaprt za komentiranje.