Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zavore niso prijele

zavore niso prijele

Pred kratkim sem kupil šest let star avtomobil.

In zadnjič se peljem po glavni cesti in nameravam zavidi desno na stransko cesto.

Normalno vključim desni smernik, zmanjšam hitrost in prestavim iz tretje v drugo prestavo, nato pa pohodim nožno zavoro, da bi še malo zmanjšal hitrost in glej ga zlomka, ni prijolo, pritiskam in pritiskam in nič, seveda sem potem takoj ustavil z ročno, vendar sem bil že mimo stranske, tako da sem moral potem vzvratno in potem zaviti na željeno stransko cesto.

K sreči ni bilo ne spredaj, ne zadaj in ne nikjer drugje nobenega avtomobila, vendar se človek malce zamisli, kaj bi se lahko zgodilo.

Naj povem še to, da je bil avtomobil kupljen v večjem centru rabljenih vozil, tako da je bil ravno opravljen servis in tehnični pregled.

Najprej sem seveda pogledal zavorno tekočino, zavorne ploščice, pa vse v redu.

Sedaj ap zopet dela vse normalno, vendar sterah ostaja, kaj če se še kdaj ponovi?

Kaje bi bil lahko vzrok?

Edina stvar, ki se mi zdi neobičajna je to, da so zavorni diski popolnoma zarjaveli, ker je avto več mesecel stal pri prodajalcu zunaj.

Ali bi to lahko bil vzrok, da je kam vmes prišel kakšen odluščen delček rje?

Ali ima kdo kakšne podobne izkušnje?

Na srečo takšnih izkušenj nimam ti pa priporočam, da se vrneš k prodajlcu in naj ti to uredijo!!!!!!!!!
Naslednjič mogoče ne boš imela take sreče!!!!
Pa srečno vožnjo!

Za rabljene avtomobile velja:
prodajalec nosi odgovornost za napake, ki so bile na vozilu v trenutku prodaje (stvarne napake) in sicer za napake odkrite do 1 leta po prodaji vozila, vendar:
-v obdobju prvih 6 mesecev, mora ob uveljavljanju napake prodajalec dokazati, da ob prodaji te napake ni bilo, če se želi izogniti odgovornosti (kar je zelo težko)
-v obdobju drugih 6 mesecev, mora ob uveljavljanju napake kupec dokazati, da je ob prodaji ta napaka že bila, če želi uveljavljati odgovornost prodajalca (kar je zelo težko).

V praksi to pomeni, da se prodajalec prvih 6 mesecev zelo težko odveže odgovornosti, drugih 6 mesecev pa ti zelo težko uveljavljaš.

Resno, vam še ni kapnilo, da ne kupujte avtov od preprodajalcev? Njihov edini cilj je naviti ceno in v avto čim manj vložiti. Servis je zato tako-tako. Edino tako imajo pri prodaji profit. Izjeme so redke kot biseri, samo tam so tudi cene ulala.
Vzemi to kot dobro šolo. Če se ti da, se bodi z njimi, sicer pa odpelji avto na spodoben servis (ne njihov), da ti ga pošteno porihtajo in ti dajo oceno stanja. Če ti je življenje drago.
Jaz sem malo hodila okoli teh trgovcev in so avti katastrofa. To ali pa visoka cena.

Naj povem, da sem jaz prodala avto posredniku pod ceno kot zelo slabo ohranjen avto, oni so ga pa prodali naprej skoraj po enkrat višji ceni kot odlično ohranjen. To vem, ker me je klicala boga reva, ki ga je kupila.

lahko bi bilo kaj narobe z zavorno tekočino – v njej se nabira vlaga, ob zavrianju se voda segreje, nastane para in ta je stisljiva.preveri, ali je bila zamenjana in nivo tekočine

Če bi med ploščice prišel kak delček (lahko tudi kamenček – majhna verjetnost), bi zavore še vedno delovale – imele pa bi čuden zvok, ki čez nekaj časa izgine.

Moj avto je bil star manj kot 1 leto (nov direkt iz trgovine) in doživel karambol. Na servisu so ga krpali več kot en mesec. Kaj so z njim počeli, si lahko le mislim, saj zavore niso delovale dobro, kar je po tretjem (!!!!) reklamacijskem obisku zagotovil tudi njihov glavni, pa da vseeno ne morejo nič naredit. Huda napaka, da sem šla s takim na cesto. Lahko bi me stalo življenja. 14 dni za tem zavore spet niso prijele – ob vožnji z neprednostne na prednostno – TOTALKA!
Posledice: Štirje udeleženci, vsi poškodovani, en zelo hudo! Poleg moje še dve totalki, visoka kazen na sodišču, ker itak ne morš dokazat, da so bile bremze krive. Da ne omenjam trajnih psihičnih posledic.
Zato – TAKOJ reklamiraj kupljeno!!! In ne odhajaj iz ”štacune” brez, da bojo zavore delovale brezhibno in ti bo prodajalec za to tudi garantiral! Vztrajaj!

francka, kateri avto si pa imela?

New Report

Close