Najdi forum

ZAVOD

Konec meseca mi poteče pogodba o zaposlitvi za določen čas. Ker mi je trenutni delodajalec ne bo podaljšal, ker se vrne sodelavka s porodniške me zanima kako sploh poteka vse skupaj na zavodu, prijavim se verjetno naslednji dan, ko sem pač brez zaposlitve al kako in kako je v primeru, da vmes zanosim.
Ker ne poznam nikogar, ki bi bil na zavodu in nimam nobene informacije iz prve roke, bi vas lepo prosila za kakršno koli informacijo.

Hvala in lp,
Tatjana

Zagotovo vem, da se moraš na zavod prijaviti v 8 dneh po končanju pogodbe (pojdi na njihovo internetno stran, kjer to piše). Kako je, če v času, ko si na zavodu zanosiš, ne vem točno. Mislim, da dobiš tisto najmanjšo porodniško oz. porodniško, ki je izračunana na podlagi tvojih plač, ki si jih prejemala za 12 mesecev nazaj. Točno se pozanimaj na starševskih prejemkih na zavodu za socialo.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

lp

Hvala za odgovor, nekaj sem si tudi na spletni strani prebrala, bi pa vseeno rada še kakšno informacijo glede zanositve, kako te pol obravnavajo na zavodu, a te kaj obtožujejo tako kot po mnogih firmah ali tega tam ni?

Tati, o višini porodniške se pozanimej na Centru za socialno delo, oddelek družinskih prejemkov. Prijavit se pejt naslednji dan ko ti poteče pogodba, pozanimej se o zavarovanju, pomoje ti ga plača občina, če si brezposelna oseba. Srečno.

Zdaj me pa zanima še koliko časa moraš biti na dan dosegljiv, če si na zavodu. Na obrazcu je potrebno izpolniti čas dosegljivosti na telefonu oz. mailu, a je to 8 ur na dan ali kako?

Ne, dosegljiva moraš biti tri ure na dan (ure si sama določiš, kakor ti najbolj ustreza), kar ne pomeni samo, da si takrat dosegljiva na gsm, ampak, da si takrat doma, ker se je mojemu znancu (ki je šel v trgovino in se zaradi gneče vrnil 5 minut prepozno) zgodilo, da so ga preverjali in ga brisali iz evidence brezposelnih oseb. In to za 5 minut!!! Tako, da se s tem ni za hecat.

Zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti zahteva REZIDENČNO doselgljivost.

Na zavodu te ne bo nihče obtoževal če boš zanosila! Oni s tem nimajo nobenih stroškov, ne komplikacij. V času nosečnosti si sicer še vedno aktivna iskalka zapolitve, vendar so zelo razumevajoči, saj vedo, da je možnost, da te kdo nosečo vzame v službo skoraj nična. V času porodniške te bodo zbrisali iz evidence, saj takrat ne boš iskalka zaposlitve in boš prejemala nadomestilo za čas porodniške, ki bo znašal povprečje tvojih zadnjih 12 plač (oz. prejemkov – tudi denarno nadomestilo, ki ti ga izplačuje zavod se šteje).

Hvala Ulla K!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close