Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zavod za zdravstevno zavarovanje

zavod za zdravstevno zavarovanje

Pozdravljeni

Konec julija mi je potekla pogodba o zaposlitvi med tem sem bila na bolniški,ker sem noseča…bolniška mi še vedno traja …zdaj me pa zanima kako je z zavodom za zdravstvo ….moj ginekolog mi je rekel,da sem lahko na zavodu za zdravstvo do porodniške? ali je to res? porodniška mi nastopi v začetku decembra.

Lep pozdrav

Kako misliš na zavodu za zdravje?

Da se mi baje ni treba prijavit na zavod za zaposlovanje ampak me plačuje zavod za zdravstvo kot ,da bi bila zaposlena…

Po prenehanju delovnega razmerja koristiš še bolniško na Zavodu za zdravstveno zavarovanje 30 dni. Po tem se MORAŠ v 8 dneh prijaviti na Zavodu za zaposlovanje.

To se pravi meni v pon.poteče bolniška jo nesem na zavod za zdravstveno zavarovanje in potem se grem prijavit na zavod za zaposlovanje….ampak zakaj so mi pa potem napisali še eno potrdilo za komisijo tega pa ne razumem….

Saj ti si lahko še naprej v bolniški, samo vseeno se moraš prijavit na zavodu. Tu boš dobila odločbo o denarnem nadomestilu (seveda če izpolnjuješ pogoje). Če boš še nadaljnih 30 delovnih dni na bolniški, ti dajo na zavodu nadomestilo v mirovanje – in boš korisitila bolniško na zavodu.
Menda smo edina evropska država, kjer je lahko brezposelni na bolniški in še hkrati dobi denar za ta čas 🙂

Hvala za informacije ….sicer sem pole v petek klicala na zavod za zaposlovanje in so mi obrazložili…danes mi poteče bolniška tko da zdej počakam kaj mi reče zdravnica in nesem bolniški list na zavod za zdravstvo in potem na zavod…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close