zavod za zaposlovanje
Jah, kar tu bom nekaj na hitro stipkala, da se malo spiham.
No ja, danes sem imela razgovor pri moji svetovalki na zavodu in kar je izustila je bilo:
1. Kam ste dala prošnje
2. Kdo je odgovoril
3. Jah ni dela
…nasvidenje…
Ma zaradi tega pa res se mi ni treba vozit k njim 🙁 , pa tudi njej ni treba biti tam.
Pa sem silila v njo za kak nasvet, že ker ima naziv svetovalka, pa vse kar je bilo, je bilo “mah tako je”
Na koncu mi sprinta zaposlitveni načrt, da ga podpišem in ji povem, da ne bom vedno eno in isto podpisovala, ker ne iščem zaposlitve v rudarstvu, tako kot je v mojem načrtu pisalo. In višek je bil, ko si je vzela minutko časa, da je sploh ugotovila, kaj mi piše v načrtu.
Brrr….me je držalo, da bi šla do direktorice, da mi razloži kaj hodim na zavod in prosila bi jo, če lahko v prihodnje to opravim preko pošte.
Aja pa še mimogrede mi je omenila, da letos ni nič več tečajev in izobraževanja.
Da se ne razumemo narobe, ne pričakujem, da bom dobila službo zaradi zavoda, ma sprašujem se, za kaj je potrebno, da je tam.
LP
Zato da:
– je en brezposelen manj v bazi nezaposlenih,
– prejema plačo,
– ji ni doma dolgčas,
– ni prazna pisarna,
– ti greni življenje, z neumnimi komentarji,
– ti pove, da itak ni zaposlitev primernih zate in da se preusmeri, v nekaj kar te ne veseli….
Najdla delo po pol leta in sem zadovolna, pa brez pomoči zavoda, kar je samoumevno.
Na koncu mi sprinta zaposlitveni načrt, da ga podpišem in ji povem, da ne bom vedno eno in isto podpisovala, ker ne iščem zaposlitve v rudarstvu, tako kot je v mojem načrtu pisalo.
Pa kaj ti je? Zaposlitveni načrt zajema tisto, kar bi lahko delala, za kar si usposobljena, za kar imaš izobrazbo. Ne mi reči, da ti je rudarsko panogo vsilila, saj je s tabo opravila razgovor. Če si pa npr. rudarski tehnik, pa v tem fohu ne želiš delati, bi ji pač povedala, da se vidiš v opravljanju kakšnega drugega dela, primernega V. stopnji izobrazbe, npr. od trgovke naprej ali čistilke nazaj. Službe ti pa ona res ne bo prinesla na pladnju domov.
Ah, Micka macika 🙂 dej hvala, ker si me nasmejala s tvojim komentarjem. Sem pričakovala tudi kak tak komentar, od nekoga, ki mu pač ni zneslo, da bi razumel kaj sem hotela napisat. Nimam izobrazbe v rudarstvu, niti podobne, lahko bi pisalo tudi, da je primerna zaposlitev astronavt, pa ona nebi opazila. Tisto je bila napaka, je tudi ona opazla, ko si je vzela čas in prebrala kar mi printa. In ne in res ne pričakujem, da mi bo ona zrihtala službo, saj nisva v sorodstvu, če bi pa bila z njio v sorodstvu, potem bi pa bila drugačna zgodba. Prijateljici, ki je njena sestrična ji je naročila kam more poklicat in povedat kdo jo pošilja, tako, da delovnega mesta ni objavila na vidnem mestu, ampak samo tistem za formalnost. Se razumeva? 😉
Kaj pa bi ti delala? Smo iskali kader na Goriškem – delo skladiščnika, razvažalca – moški ali ženska, pa je bilo vedno vprašanje: plača? Prve tri mesece poizkusna doba minimalna, potem pa se če je delavec v redu počasi viša do 700 e neto + potni in malica ali pa spet na zavod. Urnik 8.00-16.00, pon-pet, regres, dopust kot pripada. Če pa bi bili res pridni in firmi prinesli kliente – promet pa po dogovoru več. Pa so rekli, da so raje na zavodu, se bolj spača, ker dobivaš podporo 490 e neto pa si fraj.. Ne iščemo več, smo reorganizirali delo.
Sem pričakovala tudi kak tak komentar, od nekoga, ki mu pač ni zneslo, da bi razumel kaj sem hotela napisat. Nimam izobrazbe v rudarstvu, niti podobne, lahko bi pisalo tudi, da je primerna zaposlitev astronavt, pa ona nebi opazila. Tisto je bila napaka, je tudi ona opazla, ko si je vzela čas in prebrala kar mi printa.
Potem pa sploh ne razumem, v čem je point tvojega pisanja, Če se usajaš nad tem, da dobiš službo samo preko vez, ok, samo ne pa potem nakladat o zaposlitvenem načrtu…
Peča, ni težava v tem, da poveš resnico, oziroma svoje mnenje, problem je v tem kako to poveš. Zmerjati ljudi z gnoji in lenuhi je pa res primitivno. Veš eni iščemo delo in si ga tudi želimo in res ni lep od tebe.
Delodajalka, žal mi je, da nisem opazila vašega oglasa. Rada bi delala, vsako delo mi je cenjeno in ne delam samo za plačo, zame delo pomeni več. Verjamem, da so eni na zavodu zaradi koristi in jih veseli, da svetovalke ne “gnjavijo” preveč. Mene pa ravno to moti, ker si želim več, ker mi je vsaka informacija dobrodošla, želim si samo priložnosti, da pokažem, da ne spadam med tiste “gnoje”, ki jih je Peča opredelila.
Ok, ti še enkrat napišem, na malo bolj preprost način.
Moti me, ker pridem k SVETOVALKI na zavodu, da se pokažem. Ker mi ne zna nič svetovati, ker se ji ne da niti pogledat kaj sprinta. Škoda se mi zdi državnega denarja, da je tam, ker ne koristi. Pa ne pričakujem, da mi bo zrihtala službo, samo vsaj nekaj bi pa lahko dala od sebe. Samo nesmisel vidim v tem, da mora bit nekdo v pisarni, da se mu pridem pokazat. Nič nimam proti zaposlitvam preko vez, sem tudi jaz bila tako zaposlena. Samo na zavodu se to nebi smelo dogajat…
Samo tako mislim. Pa nič nimam proti njej osebno, je prav prijazen in prijeten človek.
Tud jaz sem že dva meseca na zavodu in do zdaj smo imeli že dva predavanje vse skupaj 4 ure-brezveznega blebetanja svetovalke…potem pa se je moral vsak predstaviti in povedati kako aktivno išče službo.Pa sm prišla jaz na vrsto in sem povedala,da par prijav sem poslala,ampak ni bilo odgovora-seveda je takoj rekla,da nisem dovolj aktivna-da če iščem službo prodajalke zakaj nisem dala prijavo v TUŠ,pa sm ji kr lepo povedala,da ne mislim delat za 500e,200-300e pa dat za varuško,ker imam še majhega otroka,v vrtec pa gre šele sep.Itak,da ji ni bilo prav.Potem pa sem izrazila še željo,da bi šla mogoče še v kakšno šolo naprej,pa je spet pizdila,da sem na zavodu in si morm službo iskat….o mater bi jo na g….To je drugič da sem prijavljena na zavodu,prvič sem bila samo en mesec,tako da mi pripada nadomestilo do konca sep. in šele med poletjem bom res začela iskat službo,da bi šla v jesen delat,prej pa sigurno ne,pa naj ona še tak blebeta.
Na zavodu so zaposleni sami nesposobneži,kar jih vprašaš nč ne vejo,a zato so tam da nam kao svetujejo,pa sam za svoje riti poskrbijo.
Sem hotela napisat, da mi plača ni glavni faktor za zadovoljstvo s službo. Veliko mi pomeni to, da bi imela službo, da bi delala in tisti občutek, ko nekaj koristnega narediš, pokažeš kaj znaš…
Pa spet ti ni bilo treba iz enega stavka tako pretiravat 🙂 Ja imam srečo, da čeprav sem brez službe imam dovolj denarja, imam ga toliko koliko ga potrebujem, več ga ne rabim.
Če pa rabiš pomoč pri tolčenju kamnov, ti pridem pomagat in bom srečna, da sem ti pomagala, da sva nekaj dobrega naredile.
Aja, pa ne dobivam denarja od države, da ne bo pomote in nepotrebnega napadanja
Forum je zaprt za komentiranje.