zavod za zaposlovanje
Izgubila bom redno delo zaradi zmanjšanja obsega dela. Prijavila sem bom na Zavod za zaposlovanje. Sedanji delodajalec bi me občasno potreboval. Obstaja možnost, da si prijavljen na zavodu in občasno opravljaš delo, seveda po npr. pogodbi, da ni delo na črno? Zaslužek ne bi bil velik. Tri mesece bi seveda prejemala od Zavoda nadomestilo plače. Če je možno kakšno delo po pogodbi, se potem zmanjša nadomestilo? Za koliko?
Upam, da se najde kdo, ki to ve iz prve roke.
Najlepša hvala.
Pozdravljena,
ja, lahko opravljaš delo po podjemni pogodbi in si hkrati prijavljen na zavodu. Jaz sem delala po podjemni pogodbi en mesec in sem zavod samo obvestila, prav tako sem jih obvestila, ko sem z delom prenehala.
Ne vem pa kako je z nadomestilom, ker ga od zavoda še nikoli nisem prejemala (sem iskalka prve zaposlitve). Prejemam pa socialno pomoč, ki mi je zaradi enomesečnega zaslužka niso zmanjšali.
Upam, da sem vsaj malo pomagala… Za informacije v zvezi z nadomestilom pa je najboljše, da jih kar pokličeš na zavod. Jaz sem se vedno obrnila na njih ob podobnih vprašanjih, saj je informacija iz prve roke najbolj zanesljiva.
lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.