zavod za zaposlovanje in denarna pomoč
V zadnji zaposlitvi sem delal 6 mesecev in sem zaradi pomanjkanja dela pristal na cesti zato se odpravljam na zavod za zaposlovanje.
Do denarne pomoči (70% plače) verjetno nimam pravice ker sem delal samo 6 mesecev. (pred to zaposlitvijo sem že bil na zavodu za zaposlovanje in sem že koristil denarno pomoč 3 mesece) .
Zanima me če od zavoda za zaposlovenje obstaja še kakšna denarna pomoč vsaj v minimalnem znesku.
Od socialne, pomoči gotovo ne bom dobil ker tam so preostri kriteriji.
Hvala za odgovor
Miha
Ali so te starši še dolžni preživljati? Imaš status študenta? Če ne, potem ti vseeno pripada, samo znesek je nižji.
Ne govorim o obveznem zavarovanju, ki ti ga plača občina (le nekatere), ampak o dodatnem, ki ti ga plača država, če si upravičen do denarne socialne pomoči.
Torej, če nimaš statusa ali si star nad 26let potem ti vse omenjeno PRIPADA. Avto manjše vrednosti ni problem.
Bom še tu postavila isto vprašanje kot na enem drugem forumu. Zadeva je sledeča:
Status študenta mi poteče konec septembra, diplomirala bom kak mesec kasneje, vendar bi se že zdaj prijavila na zavod. Je to možno? Na straneh zavoda piše, da se prijavit ne morejo študenti do 26. leta, jaz pa imam 27 let.
Poleg tega me zanima, kakšni so kriteriji glede socialne pomoči: moraš priložit bančne izpiske zadnjih 3 mesecev – lahko imaš zadnje mesece sploh kakšne prihodke? Ali je treba imeti zadnje 3 mesece čisto ničlo?
Hvala za vsak odgovor, lep dan želim
Najprej glede avta… ne vem zakaj se eni ne znajdete in avto preprosto prepišete na enega od staršev ali na partnerja??? Tako bi jaz naredila oz. bom, če bo treba.
Zdaj pa še glede tega kje smo prijavljeni v gospodinjstvu… če jaz živim v isti hiši kot moji starši, le da imam na vrhu svoje stanovanje, a se lahko prijavim kot da sem v svojem gospodinjstvu ali ne? Kaj sploh pomeni biti prijavljen v lastnem gospodinjstvu?
Pa še glede prihodkov zadnjih treh mesecev… če sem zadnje tri mesece dobivala normalno plačo, mi bodo sploh kaj dali od začetka ali nič?
Forum je zaprt za komentiranje.