Zavod za zaposlovanje – bolniška ?
Če ste bili zaposleni, pa ste v bolniški, in vam v tem času poteče pogodba, se morate po zaključku staleža v osmih dneh prijaviti na zavod. Drugače je rok 30 dni.
V staležu ste tako dolgo, kot je odobreno.
Pe še to – z dnem poteka pogodbe mora osebni zdravnik dat vlogo na komisijo za podaljšanje staleža, čeprav 30 dni preko delodajalca še ni poteklo.
Sem prav vesela, da sem našla to temo, ki tudi mene močno zanima in skrbi…Sem na zavodu, seveda…Svetovalka je tudi meni rekla, da v vsakem primeru odprem bolniško zaradi podaljšanja nadomestila…Ampak ni pa povedala ali šteje za podaljšek vsak stalež ali samo tisti nad 30dni? Službe imam 32 in pol let in sem po novem zaposlena v največji firmi, zavodu torej…Hvala za vaše izkušnje in lp!
Tudi mene zanima ali je dovolj 30 dni bolniške ali mora biti več dni in komisija? Pozdabila točno vprašati svetovalko, zdaj pa moram k njej šele maja 2011.
Dr. me je nahrulila in dejala, da bo že ona dala svetovalkam, kaj pa si one mislijo, da to govorijo strankam
Prekmurka – tudi jaz sem Prekmurka, imam 1.9. sem imela 37 let delovne dobe, kup zdravstvenih težav – išias, pa ne morem na bolniško. Če boš kaj poizvedla napiši, hvala,
l.p
Vsekakor bom javila, ko karkoli izvem, glede zdravnikov pa…bom komentirala, ko bom na tem!?Začnem takoj po novem letu, pa ne nalašč, ampak zaradi konkretnih težav. V letošnjem letu sem imela tri!!! tretmaje fizikalne terapije, pa žal nobenega učinka…Bolečine za znoret, a kaj čem, bo že treba vzdržat. In ravno zaradi bolečega stanja me to res zanima, glede na to, da komaj roke premikam…Pa ne mislim jamrat, da ne bo pomote, se pa želim pripravit, da ne bom preveč presenečena, če bom naletela na takšen odnos, kot ga opisuje UUU.
nadomestilo je v času bolniške na zavodu nespremenjeno. podaljša se samo za nad 30 delovnih dni bolniške primer: če si v bolniški neprekinjeno 40 delovnih dni se ti bivanje na zavodu podakša za 10 dni (lastne izkušnje). nevem pa kako je, če ti zavod poteče naprimer 28. februarja, ti pa si v staležu od 25. februarja do 15. marca. če kdo ve prosim naj pove
lep pozdrav štajerc
Že štiri mesece sem doma-čakam na slikanje hrbtenice in zdravljenje.No,slikanje mam zdej-sedmega.Sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje,kjer so rekli,da oni ne dajejo nikakršnih nadomestil za tovrstne zadeve-bolniške!Sicer dobim 150 € denarne pomoči na socialni,ampak pr treh otrocih in oba brezposelna je to skoraj nič.A kdo ve,kam bi se dalo obrnit obrnit za kej več?HVALA.A ja,tud na zavodu za zdravstveno zav.so rekli isto.
Forum je zaprt za komentiranje.