ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE ALI KRAJŠI DELOVNI ČAS
Imam 4 leta delovne dobe in delam za polni delovni čas. Ker pa nadomeščam porodniško ( 4 ure) in redno delo ( 4 ure), bom drugi mesec ostala brez polovičke ( se vrne delavka iz porodniške>) Zanima me kaj se mi bolj splača. Da uveljavljam pravico do krajšga delovnega časa( imam otroka starega 2 leti) in mi potem če prav razumem država plačuje prispevke, tako da mi delovna doba teče, plača pa je polovična ALI se prijavim na zavod za zaposlovanje. ( za te 4 ure) Ali dobim potem tukaj polovično nadomestilo? Zavarovana sem itak v službi…
Kaj naj naredim? A se kdo spozna? Na zavodu bi imela vsaj nadomestilo, ker plača bo bolj boga. Kar se pa delovne dobe tiče, pa itak nihče ne ve če bommo penzijo sploh dočakali..
Sama imam obratno izkušnjo.
Kot prejemnica nadomestila za brezposelnost, sem dobila službo za polovični delovnik. 4 Ure mi je plačal delodajalec, razliko sem dobila od zavoda, vse do poteka dodeljene pravice. Šele za tem, sem spremenila razmerje v polovični delovnik zaradi varstva otroka mlajšega od 6 let.
Denarja je sedaj manj kot prej. Ker prej sem dobila plače za 4 ure od delodajalca in nadomestilo od zavoda. Sedaj dobim samo od delodajalca, ker mi sociala plača samo razliko prispevkov do minimalne penzije.
vprašaj na zavod, če bo šlo “v rikverc”.
Forum je zaprt za komentiranje.