Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zavod – iskanje zaposlitve

Zavod – iskanje zaposlitve

Zanima me ali je potrebno prijave/prošnje za zaposlitev pošiljati priporočeno ali ni točno določeno?
poleg tega me zanima še ali je določeno koliko prošenj naj bi vsak iskalec zaposlitve poslal v določenem obdobju (npr. v enem mesecu)

sem namreč prijavljena na zavodu in imam novo svetovalko. Za prejšnjo sem vedela kaj od mene pričakuje in mi je bilo lažje, ta mi ja pa strogo zabičala naj naslednjič prinesem potrdila, da zaposlitv res iščem:( Preden bo kdo začel pametovat, naj povem, da sem si službo še vedno našla sama, žal nimam sreče da bi dibila kaj dolgoročnega, ampak samo neka nadomeščanja (HB za porodniške). službo tudi aktvino iščem (telefoni, pogovori,…..) res pa je da sem poslala bolj malo pošenj, ker na spletni strani od Zavoda ni bilo razpisov, ki bi bili primerni zame.

vsakega nasveta bom hvaležna….lep dan

no tudi jaz sem na zavodu, vendar v zaposlitvenemu načrtu, kjer je stavek koliko prošenj naj bi poslala št ni navedena, saj je z oglasi za zaposlitev res slabo in težko karkoli rečejo. Ko sem jo vprašala ali je potrebno pošiljati prošnje pripororčeno, je odg da ne in naj si ne dela nepotrebnih stroškov, poleg tega se nekatere pošilja preko maila. Ko sem ji povedal, da imam vse do sedaj poslane prošnje shranjene na usb in če želi jih lahko pokažem, je rekla da zato ni nikakršne potrebe, ker so takšne pač razmere na trgu dela in da nimajo kaj in da se brez vez in poznanstev težko pride do zaposlitve in da mi želi, da mi uspe najti službo. Tako je odg meni.

Tele svetovalke kar nekaj bluzijo. Tako kot tiste floskule: Iščite delo, ne službe, ali pa: pospravljajte po hišah, štihajte itd.

Prvič: NI RAZPISOV

Drugič: Masa nezap. je tolikšna, da vsaka družina sma pospravlja!

In prosim, dajajte drugačne nasvete od gornjih lajn: Priporočam, da se za vsak nasvet SAMI PREPRIČATE, preden ga dajete. Npr. fiktivno iščite likanje na domu in ko uspete, prenesite delo na iskalca, ki tukaj prosi za pomoč, ne pa mu flancat tja v tri dni.

Iz foruma je razbrati, da sami ne veste, kam smo padli pod temi voluharji komunističnimi.

Ko sem bila na zavodu, sem imela v zaposlitvenem načrtu zapisano, da moram poslati 5 (?!?!????) prošenj na mesec.

1. mesec sem nesla prošnje in račun za povrnitev stroškov poštnine – dobila odgovor, da mi lahko povrnejo samo tiste, ki sem ji poslala priporočeno, ker kako pa naj oni vedo, kaj sem jaz pošiljala – po njihovem bi lahko pošiljala tudi babici recepte…

2. mesec sem nesla prošnje in zraven pripopan pildek za priporočeno pošto in pa račun. Priznali so mi jih 5, ker sem imela 5 prošenj zapisanih v zaposlitvenem načrtu in niso bili pripravljeni povrtniti več poštnin.

3. mesec sem jih poslala v pm in nisem nesla več nič.

To je bilo leta 2005.

Še to: po mestih je že vsakem drevesu, vsakem stopnišču bloka, pa tudi v kaslce hiš mečejo letake s.p. jevci, ki se trudijo za posel: likam, čistim, nosim drva, štiham, sadim, kosim, popravljam (…), belim, prenavljam, varujem, skrbim za,…

Tega je enostavno toliko preveč, da se taka dela očitno dobijo skoraj s takimi zvezami, kot bi prišel diplomant fizike iz Slovenije v Naso Houston.

O meje, odprite se za delo!

Živel Prvi maj!

Delu čast in mast!

No jaz sem imela še hujši primer, ko sem ko nora pošiljal prošnje in sem jih en mesec poslala 30 (priporočeno kakopak) in ker sem bila brez kakršenga koli dohoka, sem nesla vse na zavod (potrdila o priporočeni pošiljki + spremna pisma za vse – ker pazi to, brez spremnih pisem denraja ne dobiš povrnjenega) in me je na tam za šalterjem najprej bebasto gledala )moja svetovalka je bila odsotna takrat) nato me pa nazjalako psa da kaj se grem če imam v zaposlitvenem načrtu napisano, da moram poslat 2 prošnji na mesec, mi sponzorirajo samo 2 prošnji na mesec!

Halo????

Sem se postavil zase in kljub vsemu dobila tisi denar, ampak nasvet moje svetovalke pa je bil, da moram potem vsak mesec povedat kolk prošenj bom pošiljala. Mislim… pa kdo tu ni gladek? Kako pa naj vem koliko razpisov bo na mesec.

Pač, zdej se ne sekiram več…. Boli me k… za njihove fore… itak so mi bolj v škodo kot korist.

Ah, Zavod 🙁
Pa sem prijavljena, ker upam, da bo tudi zame kaka zaposlitev, mogoče na način, ki je bil namenjen prijateljici.
Ja, svetovalka jo je klicala in rekla, pokliči takoj, to pa to gospo, povej, da sem te napotila jaz, ker je služba brez razpisa, da te zaposlijo. Razpis bomo dali kasneje, ko se boš zmenila. Aja, svetovalka je v sorodu s to prijateljico. Tako ja…veze se začnejo že na zavodu.

Meni je svetovalka “znala” svetovat, naj po poslanih prošnjah delodajalce tudi kličem.

Sem si mislila, trapa, kaj boš nadlegoval ljudi, če bi bila interesantna za delodajalca, bi me že zdavnaj poklical, tako pa …

Kaj ostali mislite o telefonskem nadlegovanju delodajalcev?

jah jaz pokličem, da preverim, če je razpis sploh aktualen al ga imajo gor BZ in kadar ni jasno napisano za kakšne delovne naloge gre…. sem klicala tudi že po poslani prošnji, pa mailu, pa mi je enkrat ena gospa rekla: ja kaj si pa vi mislte, da bom vsako prošnjo prebrala?… želela sem le vedeti, če so jo prejeli, ker bi jo lahko razvrstilo spame, kamor pa redkokdo pogleda…. Velikokrat pa v kadrovski niti ne vedo dobro kaj sploh zaposlujejo in kakšne so delovne naloge, tako da si tudi s klicem ne moreš pomagati, da bi napisal prošnjo, ki bi ustrezala iskanemu…

Na res lep način izkazuješ hvaležnost osebi, ki je bila pripravljena zastaviti svoje ime in delo, da ti je priskrbela resen kontakt in možnost zaposlitve.

Čestktke in pohvala tvojemu karakterju.

Če pogledaš na predzadnjo stran Zaposlitvenega dnevnika, ki si ga dobila na Zavodu, tam piše, da moraš priložiti potrdilo pošte o sprejemu pošiljke. Mislim, da potrdilo dobiš le, če pošlješ pismo priporočeno. Jaz vedno tako naredim in dobim izplačano poštnino. Svetovalci nič ne komplicirajo.

Na res lep način izkazuješ hvaležnost osebi, ki je bila pripravljena zastaviti svoje ime in delo, da ti je priskrbela resen kontakt in možnost zaposlitve.

Čestktke in pohvala tvojemu karakterju.[/quote]

BMW5 kaj pa je kikiii napisala tako groznega, da je bil potreben tak komentar???? Sj nihče ni njej nič zrihtal ampak njeni kolegici.

Zakaj ste sploh prijavljeni na zavodu, če vam ne pomagajo tako, kot se zagre?

Ali ima kdo izkušnje s pošiljanjem dnevnika aktivnosti preko e-svetovalca. Meni nikakor ne uspe oddati dokumenta, da bi ga svetovalec videl. Sploh ne vem kaj počnem narobe. Svetovalka pa mi odgovarja, da nič ni dobila, namesto da bi mi povedala kako naj naredim, da bo kaj dobila…!

…imam drugačne izkušnje z zavodom, sicer ne iščejo nam dobrega dela, ampak ti pa predlagajo, dajo možnosti se izobraževat, narest kak tečaj, usposabljanje po lastni želji (izbereš si delodajalca SAM, ki še šel v to), kakšne delavnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close