Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zavod in nadomestilo

Zavod in nadomestilo

Pozdravljeni!

Skupno imam 21 let delovne dobe. Pred pol leta sem zamenjala zaposlitev, neprekinjeno. Dala sem odpoved, saj sem našla drugo sluzbo. Tam pa sem dobila pogodbo za zaposlitev za določen čas. Ta mi je sedaj potekla in znašla sem se na cesti. Ali mi pripada nadomestilo na Zavodu za zaposlovanje?

Hvala vsem!

Kako za vraga vi najdete forume? A poguglat ne znate?
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:MaFiDgBDzboJ:www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/denarno_nadomestilo+nadomestilo+na+zavodu&cd=2&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Jah saj googlam, pa ne razumem nečesa.
Delovna doba mi je tekla neprekinjeno, pri zadnjem delodajalcu pa sem delala samo pol leta, ker sem imela pogodobo za določen čas. Ni mi jasno, ali sem upravičena do nadomestila ali ne?

Žal nisi upravičena do nadomestila……

kako ne razumeš tega ???

* če ste bili pred nastankom brezposelnosti zavarovani za primer brezposelnosti,
* za vas ni na voljo ustrezne zaposlitve,
* ste bili v delovnem razmerju vsaj 12 mesecev v zadnjih 18 mesecih (ali ste za določen čas opravljali sezonsko delo, ki po preračunu ur v delovne dni s polnim delovnim časom šteje najmanj 12 mesecev zavarovalne dobe v zadnjih 18 mesecih pred nastankom brezposelnosti),
* se prijavite pri Zavodu RS za zaposlovanje v roku 30 dni po prenehanju delovnega razmerja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Ali če ste izgubili zaposlitev ne po svoji krivdi..

Ja štekam. Jaz imam neprekinjene delovne dobe 21 let. Pri zadnjem delodajalcu sem delala pol leta s pogodbo za določen čas. Torej mi pripada nadomestilo.

Res je, pripada ti.

Ne se sekirat, če so svetovalke na MONu tako pikre, njihov motto je “Težko je biti skromen, če si tako pameten kot jaz” (Mohammad Ali – Cassius Clay).

[img]http://www.fullissue.com/wp-content/uploads/Muhammad-Ali.jpg[/img]

sEVEDA TI PRIPADA. gLAVNO JE TO DA SE PRIJAVIŠ NA ZAVODU V 8 DNEH OD IZTEKA POGODBE. sE OPRAVIČUJEM. Joj, sem smotana… Zadnjih 18 mesecev si bila zaposlena vsaj 12 mesecev, zato kar pogumno na zavod.

Po novem zakonu ki pride v veljavo s 1.1. pa bi bila upravičena do nadomestila tudi če bi delala samo 9 mesecev v zadnjih 24-ih.

Joj kok sem se bala. Saj vem da bom sluzbo dobila. Sam biti pa čisto brez dohodka. Fakkk

Seveda ti pripada nadomestilo:)

Čas za prijavo ima 30 dni, ne samo 8.

Pripada ti 9 mesecev nadomestila. Preden se boš šla prijaviti, pridobi od prejšnjega in sedanjega delodajalca potrdilo o zadnjih 12 bruto plačah, da ti bodo lahko izračunali znesek nadomestila.

A ni po novem zakonu, ki pride v veljavo s 1. 1. treba imeti potrdilo o zadnjih 9 najboljših plačah v zadnjem letu? No, to pa mene zanima. Če sem prav razumela. Ker drugače ne dobim potrdila še to leto, saj obračuni plač so nekje do 8 v mesecu… Tako nekako predvidevam, se motim? In ali se res ni treba prijaviti v 8 dneh, če si zaposlen za določen čas?
Morda mi kdo zna razložiti, drugače bom klicala na zavod. Samo po mojih izkušnjah tam še manj vedo, ponavadi me vežejo na veliko številk, pa vsak pove drugače. :)))

A ni po novem zakonu, ki pride v veljavo s 1. 1. treba imeti potrdilo o zadnjih 9 najboljših plačah v zadnjem letu? No, to pa mene zanima. Če sem prav razumela. Ker drugače ne dobim potrdila še to leto, saj obračuni plač so nekje do 8 v mesecu… Tako nekako predvidevam, se motim? In ali se res ni treba prijaviti v 8 dneh, če si zaposlen za določen čas?
Morda mi kdo zna razložiti, drugače bom klicala na zavod. Samo po mojih izkušnjah tam še manj vedo, ponavadi me vežejo na veliko številk, pa vsak pove drugače. :)))[/quote]

Ne vem kako je po novem zakonu, jaz sem se prijavila še po starem. Preberi na Zavodovi strani. Jaz sem takrat, ko sem ostala brez službe, vse izvedela na internetu.

Morda mi kdo zna razložiti, drugače bom klicala na zavod. Samo po mojih izkušnjah tam še manj vedo, ponavadi me vežejo na veliko številk, pa vsak pove drugače. :)))[/quote]

Ne vem kako je po novem zakonu, jaz sem se prijavila še po starem. Preberi na Zavodovi strani. Jaz sem takrat, ko sem ostala brez službe, vse izvedela na internetu.[/quote]

Najbolje je res, da grem še nekrat prebrati. Morda mi bo potem več jasno. Sem že brala pred časom, pa nisem 100% prepričana.
Moram se še na SPIZ pozanimati kdo mi tam izda potrdilo. Sem prejemala zaradi invalidnosti manjše nadomestilo in kolikor vem se to šteje na zavodu.
Eh, toliko je tega…raje bi delo :)))). Ja zavod za zaposlovanje je kraj kjer se končajo sanje. Sedaj ko me je tole doletelo se velikokrat spomnim pesmi Adija Smolarja. :))))

Ne vem kako je po novem zakonu, jaz sem se prijavila še po starem. Preberi na Zavodovi strani. Jaz sem takrat, ko sem ostala brez službe, vse izvedela na internetu.[/quote]

Najbolje je res, da grem še nekrat prebrati. Morda mi bo potem več jasno. Sem že brala pred časom, pa nisem 100% prepričana.
Moram se še na SPIZ pozanimati kdo mi tam izda potrdilo. Sem prejemala zaradi invalidnosti manjše nadomestilo in kolikor vem se to šteje na zavodu.
Eh, toliko je tega…raje bi delo :)))). Ja zavod za zaposlovanje je kraj kjer se končajo sanje. Sedaj ko me je tole doletelo se velikokrat spomnim pesmi Adija Smolarja. :))))[/quote]

Ja, Adi je napisal kar realno pesem ;)). Službo je pa res težko dobit, se matram že leto in pol. Upam, da v tem tednu končno dobim pozitiven odgovor :))).

Ja, Adi je napisal kar realno pesem ;)). Službo je pa res težko dobit, se matram že leto in pol. Upam, da v tem tednu končno dobim pozitiven odgovor :))).[/quote][/quote]

Držim pesti za pozitiven odgovor. Javi, če dobiš, da ti čestitamo.
Bila tudi jaz na razgovoru in čakam na odgovor. Pa mi ni bilo čisto všeč, sploh ne vem, če si želim. Ja, grozna sem, služb ni, vendar intuicija, da tam nekaj ni OK… No, saj ni nujno, da dobim,(eh po branju , da večina išče dolgo časa, bi bilo kar malo čudno, da dobim kar takoj) če pa že, morda se motim in bo vse vredu.

Držim pesti za pozitiven odgovor. Javi, če dobiš, da ti čestitamo.
Bila tudi jaz na razgovoru in čakam na odgovor. Pa mi ni bilo čisto všeč, sploh ne vem, če si želim. Ja, grozna sem, služb ni, vendar intuicija, da tam nekaj ni OK… No, saj ni nujno, da dobim,(eh po branju , da večina išče dolgo časa, bi bilo kar malo čudno, da dobim kar takoj) če pa že, morda se motim in bo vse vredu.[/quote][/quote]

Evo, javljam da sem dobila negativen odgovor. Pa sem imela na razgovoru ful pozitiven filing. Očitno to ni bila prava služba zame :(.
Kakšen odgovor si dobila ti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close