Zaveden/Pokvarjen dopust
Pozdravljeni,
mene pa zanima kaj storiti v mojem primeru. Da na hitro razložim. Najeli smo kamp prikolico v kampu v Istri. Lastnik prikolice ni bil pavšalist, torej smo njemu plačali na TRR 140€ in ostali stroški najema parcele se plačajo kampu. Vse smo se lepo dogovorili preko e-pošte in pogovorov preko mobilnih telefonov. Večkrat je bilo lastniku prikolice postavljeno vprašanje ali je parcela senčna. Ta nam je večkrat zagotovil, da je parcela v zelo dobri senci. Poslane so nam bile tudi slike parcele na katerih je lepo vidno, da je parcela v zelo dobri senci.
Ko pa mi prispemo v kamp in na parcelo, smo hitro ugotovili, da parcela ni senčna, tako kot nam je zagotavljal lastnik prikolice. Na poslanih slikah sem ugotovil, da je bila poslikana sosednja parcela in ne tista, ki so nam jo dali v najem.
Sedaj pa mene najbolj zanima, ali je e-pošta in z njo poslane slike dovolj za sodni pregon te osebe oz. da to osebo osebno sam tožim ali ovadim…na pravo se ne spoznam, zato vas prosim, da mi pomagate oz. svetujete kaj lahko v mojem primeru naredim.
Da ne pozabim omenit, zaradi vsega skupaj mi je zbolel 17 mesecev star otrok, ker je moral spati v tisti pregreti kamp prikolici!
Za odgovor in nasvete se lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav, J&K
Spoštovani!
Kolikor je bil ponudnik pravna oseba, lahko zahtevate odškodnino tudi zaradi zavajajočega oglaševanja po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Če je bil ponudnik fizična oseba pa ga lahko tožite v skladu s splošnimi pravili obligacijskega prava (Obligacijski zakonik). Ker vam je zaradi njegovega protipravnega ravnanja nastala škoda (zbolel je otrok, zato ste imeli veliko nevšečnosti, poleg tega pa ste morali prej končati dopust). Zahtevate lahko nepremoženjsko škodo (škoda zaradi telesnih bolečin, duševnih bolečin, pretrpljenega strahu zaradi zdravstvenega stanja otroka). Ter premoženjsko škodo (ker ste morali oditi prej, plačali pa ste celoten dopust) Kot dokaz je smiselno predložiti zdravniško spričevalo iz katerega je razvidno, da je otrok zbolel zaradi bivanja v pregreti prikolici ter vsa e poštna sporočila, iz katerih je razvidno, da ste zahtevali senco in vam jo je ponudnik tudi obljubil, prav tako slike parcele, ki se je oglaševala in dejanske parcele na kraju samem.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.