zavarovanje za kolo-a obstaja?
Naj se sliši še tako smešno, ampak je resno vprašanje..Nimam nobenega hudega kolesa več, ker so mi prejšnjega ukradli iz avta. V službo se namreč do nekega parkinga na obrobju mesta vozim z avtom, od tam s kolesom, ki ga imam zloženega v avtu. Ne glede na vreme…
Zdaj imam novega, cenejšega, ampak vseeno razmišljam o zavarovanju, verjetno kaj obstaja? Če kužeka lahko zavaruješ, lahko tudi kolo, I guess?
Rudl, 22.07.2021 ob 14:36
Veliko prekolesarim, zdaj neke asistence ne vem če bi jo plačeval, odgovornost pa ja. Nikoli ne veš kaj se zgodi in da bi nekomu na avtu (po moji krivdi) kril stroške, se mi zdi preveč.
Odgovornosti voznika kolesa ni mogoče zavarovati. Imaš pa običajno v paketu stanovanjskega zavarovanja tudi odgovornost (poglej polico – ampak pazi! ne v sklopu požarnega zavarovanja zgradbe pač pa paketnega zavarovanja premičnin v zgradbi – opreme) in ta krije tvojo odgovornost ko si peš, kolesar, na rolerjih….. skratka vedno kadar ne upravljaš motorjenga vozila, ki ima svoje zavarovanje.
No, moj mož vozi downhill doma in v tujini, na dopustih, in ima kolo, ki stane toliko kot moj rabljen avto za po mestu … 🙂 Tako da ko so mu prvo kolo ukradli in smo se lahko samo obrisali pod nosom in kolesa kljub iskanju policije nismo nikoli seveda več videli, je potem drugega dal zavarovati in zdaj malo bolj mirno spimo …. Tako da tole zavarovanje za kolo, pa če se še tako banalno sliši, je top zadeva! Res priporočam, sploh tistim malo bolj resnim kolesarjem z malo dražjimi kolesi.
Ali ima kdo, 22.07.2021 ob 14:27
Naj se sliši še tako smešno, ampak je resno vprašanje..Nimam nobenega hudega kolesa več, ker so mi prejšnjega ukradli iz avta. V službo se namreč do nekega parkinga na obrobju mesta vozim z avtom, od tam s kolesom, ki ga imam zloženega v avtu. Ne glede na vreme…
Zdaj imam novega, cenejšega, ampak vseeno razmišljam o zavarovanju, verjetno kaj obstaja? Če kužeka lahko zavaruješ, lahko tudi kolo, I guess?
Poglej ponudbe zavarovalnic, imajo skoraj vse, triglav, sava, wiz.
kolo, vredno kot moj avto, 22.07.2021 ob 14:41
No, moj mož vozi downhill doma in v tujini, na dopustih, in ima kolo, ki stane toliko kot moj rabljen avto za po mestu … 🙂 Tako da ko so mu prvo kolo ukradli in smo se lahko samo obrisali pod nosom in kolesa kljub iskanju policije nismo nikoli seveda več videli, je potem drugega dal zavarovati in zdaj malo bolj mirno spimo …. Tako da tole zavarovanje za kolo, pa če se še tako banalno sliši, je top zadeva! Res priporočam, sploh tistim malo bolj resnim kolesarjem z malo dražjimi kolesi.
Katero zavarovanje pa ima?
za Rudla, 22.07.2021 ob 14:40
Odgovornosti voznika kolesa ni mogoče zavarovati. Imaš pa običajno v paketu stanovanjskega zavarovanja tudi odgovornost (poglej polico – ampak pazi! ne v sklopu požarnega zavarovanja zgradbe pač pa paketnega zavarovanja premičnin v zgradbi – opreme) in ta krije tvojo odgovornost ko si peš, kolesar, na rolerjih….. skratka vedno kadar ne upravljaš motorjenga vozila, ki ima svoje zavarovanje.
Ali to zavarovanje velja, če sem jaz na kolesu in nekomu odvzamem prednost, pa se ta recimo zabije v znak/luč, zleti v jarek in tako poškoduje avto. In seveda zato ker sva trčila?
nepijnevozi, 22.07.2021 ob 14:47
Pazite pri vsem tem, če boste pod vplivom alkota ali česa drugega, potem vse propade.
In ne samo to, navadna kraja je izključena. Krita je zgolj vlomska tatvina in rop.
Kar pomeni, da je krito, če vam ga ukradejo iz garaže v katero vlomijo ali recimo iz zakljenjenega avta, v katerega vlomijo – vidne morajo biti sledi vloma.
Če vam ga ukradejo parkiranega in priklenjenega na kandelaber, ne bo nič.
navadna kraja, 22.07.2021 ob 14:51
In ne samo to, navadna kraja je izključena. Krita je zgolj vlomska tatvina in rop.
Kar pomeni, da je krito, če vam ga ukradejo iz garaže v katero vlomijo ali recimo iz zakljenjenega avta, v katerega vlomijo – vidne morajo biti sledi vloma.
Če vam ga ukradejo parkiranega in priklenjenega na kandelaber, ne bo nič.
je pa vseeno dobro imeti, če ti ga ukradejo iz zaklenjene kleti. eni znanki so pa recimo med tem, ko so bili na morju na kosilu, ukradli do iz avta. K sreči je imela zavarovano.
Anonimno 4574, 22.07.2021 ob 14:28
ne vem, a se ti to splača za neko poceni kolo?
Lej, za 3000 EUR + ni nič #poceni kolo”.
Avtor – seveda, da da – obstajajo kolesa v vrednosti 25.00 EUR in več, enako kot se zavaruje naprimer določene druge vredne predmete – starine, glasbila, ipd.
Npr. glasbilo v vrednosti med 5, 10 ali pa celo 200.000 EUR jasno, da zavaruješ.
Tole zavarovanje si je omislil in je full zadovoljen, pravi:
kolo, vredno kot moj avto, 23.07.2021 ob 08:33
Tole zavarovanje si je omislil in je full zadovoljen, pravi:
Samo … tole ti da za kolo le do 1000 Eur, kar pri boljših kolesih nima ravno smisla…
Odkar so fantu ukradli kolo izpred bloka, in to v majhnem kraju kjer se praktično vsi poznajo, se mi zdi čisto smiselno, da kolo zavaruješ. Pa če je še tko poceni. Mislim, kje boš pa dobil solidno kolo za male pare? Je fino, da dobiš vsaj nekaj nazaj. Tko da ne, ni smešno.
Moraš pa pazit to, kar je že nekdo omenil. Ne dobiš povsod nazaj, če ti ga ukradejo pripetega na tistih prostorih za kolesa recimo, ali pa pred službo itd. Tudi če maš pripetega s ključavnico. Vem, da moj je ima po ta novem sklenjeno zavarovanje (mislim, da pri go2 neki neki) in pa kolo vedno pospravi v klet. Mu ni škoda dat na mesec malo drobiža, da potem mirno spi 😉
Forum je zaprt za komentiranje.