zavarovalnica
Lep pozdrav,
še eno vprašanje imam in to zelo nujno.
Po umrli mami sem dobila izplačan znesek od zavarovalnice, ker je bila nezgodno zavarovana. Gre se za malo več kot 1000eur. To je bilo izplačano kmalu po smrti in tudi ni bilo rečeno da je vezano na dedovanje, čeprav sem ob prijavi nezgode dopisala, da sem jaz edini dedič.
Mami je imela kredit, katerega ni do konca odplačala. Banka ima kredit sedaj pokrit iz strani zavarovalnice, tako da upnik ni več banka ampak po novem zavarovalnica. Se pravi denar dolgujem zavarovalnici, če se dedovanju ne odpovem. (Obravnave še ni bilo.)
Dedovanju se bom odpovedala, ker je kredit večji od malega premoženja. Problem pa nastane, ker je zavarovalnica, ki je meni izplačala zavarovalnino za primer smrti ista kot zavarovalnica, ki je zavarovala kredit.
Ali je možno, da me zavarovalnica terja za zavarovalnino iz primera nezgode, ko se odpovem dedovanju in posledično odplačevanu kredita? Se pravi če lahko ti dve stvari povežejo? Čeprav so mi zavarovalnino izplačali ne glede na samo dedovanje….
Hvala za odgovor!
Spoštovani,
kot dedič po pokojni materi za dolg svoje matere odgovarjate le do višine vrednosti podedovanega premoženja/zapuščine. Predlagam, da na zapuščinski obravnavi izpostavite problem, že zdaj pa o smrti vaše mame obvestite zavarovalnico, ki naj se sama bori za svojo terjatev.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.