Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupanje

Zaupanje

Vau, na javnem forumu sem dobila dovoljenje, da prebiram objavljene prispevke. Unbelievable.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Poba, jaz vsak dan visim na fitnesu. Kako se te naj bojim potem ? 😀

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Če se vrnemo na temo …

Upam, da avtorica ne upošteva vaših napotkov v smislu naj tip najprej spuca pri sebi , ker je to največja nebuloza, kar sem jih kdaj prebrala. Tip ni nahoden, (pozdravi se, pa se bova potem kuševala), on ni sem ter tja slabe volje ali pa kdaj pa kdaj nataknjen. Niti ni v dilemi, ali si želi resne zveze (če sem prav razumela avtorico), ampak je depresiven. Depresija pa je motnja, bolezen, ki jo je treba zdraviti, partner takšne osebe pa mora njegovo bolezen sprejeti, kar pomeni, da mora epizode njegovih depresij (različna razpoloženja, zmanjšani interesi,…) enostavno “predihati” kot popadek. Ne razumem, da lahko nekdo stopi v resno zvezo s človekom, ki se zdravi zaradi depresije in da hkrati ne zbere vsaj nekaj osnovnih informacij o tej bolezni ter naivno misli, da ga bo pozdravil z nekaj čipkami, ker si na vso moč želi “zdrave” spolnosti (mimogrede, kaj to sploh je, v tem primeru? to se sliši, kot da je zdrava spolnost samo tista, kjer so med spolnimi akti enakomerni časovni intervali).

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja zveze se razdirajo, ker nismo za skupaj. Res je in prav je tako. Dostikrat pa ostanemo v slabi zvezi, čeprav se imamo radi, ampak ne znamo pošlihtati stvari med sabo ter težave pometamo pod preprogo. Glej, če z nekom živiš so neke težave – to je lajf. Lahko jih pometeš pod preprogo in se nekaj let delaš da je ok, potem pa to izbruhne v takšni količini, ko več ni povratka, postane pekel v vezi, varanje, … Če pa se partnerja začuttita in se sproti pogovorita (to je tiso GARANJE, ki ga je opisal Marko), potem je lahko v vezi vedno boljše, ker se sprejemata, si data svobodo, se imata rada, čeprav nekaterih lastnosti drug na drugem ne marata. Ljudje ne znamo ločiti med tem, med ljubeznijo in popolno osebo (ki je ni). Če imaš nekoga rad, še ne pomeni, da ljubiš vse njegove napake. Ne, jih pa toleriraš, ker so del ljubljene osebe.

Ja zveze se razdirajo, ker nismo za skupaj. Res je in prav je tako. Dostikrat pa ostanemo v slabi zvezi, čeprav se imamo radi, ampak ne znamo pošlihtati stvari med sabo ter težave pometamo pod preprogo. Glej, če z nekom živiš so neke težave – to je lajf. Lahko jih pometeš pod preprogo in se nekaj let delaš da je ok, potem pa to izbruhne v takšni količini, ko več ni povratka, postane pekel v vezi, varanje, … Če pa se partnerja začuttita in se sproti pogovorita (to je tiso GARANJE, ki ga je opisal Marko), potem je lahko v vezi vedno boljše, ker se sprejemata, si data svobodo, se imata rada, čeprav nekaterih lastnosti drug na drugem ne marata. Ljudje ne znamo ločiti med tem, med ljubeznijo in popolno osebo (ki je ni). Če imaš nekoga rad, še ne pomeni, da ljubiš vse njegove napake. Ne, jih pa toleriraš, ker so del ljubljene osebe.[/quote]

Upam si trdit, da je ostajanje v vezi v večini teh primerov posledica navajenosti, komotnosti in strahu pred novim začetkom, bolj kot tega, da se imajo radi.

Ja zveze se razdirajo, ker nismo za skupaj. Res je in prav je tako. Dostikrat pa ostanemo v slabi zvezi, čeprav se imamo radi, ampak ne znamo pošlihtati stvari med sabo ter težave pometamo pod preprogo. Glej, če z nekom živiš so neke težave – to je lajf. Lahko jih pometeš pod preprogo in se nekaj let delaš da je ok, potem pa to izbruhne v takšni količini, ko več ni povratka, postane pekel v vezi, varanje, … Če pa se partnerja začuttita in se sproti pogovorita (to je tiso GARANJE, ki ga je opisal Marko), potem je lahko v vezi vedno boljše, ker se sprejemata, si data svobodo, se imata rada, čeprav nekaterih lastnosti drug na drugem ne marata. Ljudje ne znamo ločiti med tem, med ljubeznijo in popolno osebo (ki je ni). Če imaš nekoga rad, še ne pomeni, da ljubiš vse njegove napake. Ne, jih pa toleriraš, ker so del ljubljene osebe.[/quote]

Upam si trdit, da je ostajanje v vezi v večini teh primerov posledica navajenosti, komotnosti in strahu pred novim začetkom, bolj kot tega, da se imajo radi.[/quote]
Upam si trdit, da si nekateri na tak bizaren način izražajo ljubezen ali “ljubezen”, da je drugim to popolnoma nesprejemljivo.
Samo kaj češ sedaj jih na silo vleč narazen?

Dodal bi še svoj podpis, ker se strinjam z napisanim, pod prispevek od Margot-, če smem 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja ni enostavno znova začeti 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Ker ljudje ne vedo kaj to pomeni in kako to izgleda, če živiš s človekom, ki ima depresijo.
Sicer ima avtorica prav tako težave s strahom in verjetno še kakšno skupno lastnost, ker drugače sploh ne bi bila skupaj. Zato imata idealno priložnost, da oba razčistita pri sebi. Če ne bo pretežko…..

Ker ljudje ne vedo kaj to pomeni in kako to izgleda, če živiš s človekom, ki ima depresijo.
Sicer ima avtorica prav tako težave s strahom in verjetno še kakšno skupno lastnost, ker drugače sploh ne bi bila skupaj. Zato imata idealno priložnost, da oba razčistita pri sebi. Če ne bo pretežko…..[/quote]
Pa saj o tem ves čas govorim(o). Dokler nekaj ne doživiš na lastni koži, ne moreš vedet, kaj te čaka. Lahko se pozanimaš, pa še vedno si je težko predstavljat, kaj to v praksi za nekoga predstavlja.
Ti lahko narediš teorijo iz vožnje brez težav, ko pa prideš pred prvo križišče z avtom, pa lahko otrpneš, ko je potrebno skozi. Imaš pa tud take, ki dobro vozijo brez narejenega izpita.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj lahko ti že enkrat nehaš primerjat ženske z avti, mislim a s tabo vse štima v glavi človek ?

Vem, da to govoriš. 🙂
Samo nekateri pravijo, da je to zato, ker oba nista težav razčistila pred vstopom v odnos.
Pa čeprav se v vsej lagodnosti samskega življenja sploh ne zavedaš kakšne težave boš lahko imel v nekem odnosu.

Če me lepo prosiš, ne morem. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[/quote]

Jaz sem vedno govorila da depresijo imajo brezdelnezi, ki ne najdejo smisla v lajfu in lepote v malenkostih potem sem pa po zadnjem bivsem ki je bil tak ugotovila da se brez razloga,ko jim nic ne manjka preprosto prepustijo melanholiji in cudnim mislim in se ubadajo po cele dneve z “kaj naredit da bom se bolj srecen”,kar je pa napaka, lajf gre tako sam mim in ga dejansko ne zivis v polni pari ce pa non stop le razmisljas take bedarije. Njemu je edino pomagal sport in da je sel v tujino….na drug kontinent in mislm oz.slisat je da je najdu smisu lajfa in da se je tudi sam nasel 🙂 tuki je tud bil za moje pojme v prevec zaviralnem okolju, tezek in zahteven fotr ki ni nikol zadovoljen, mulc pa nikoli pohvaljen in bo vedno nesposoben pa tudi ce jih ima 18 ali pa 38. Kaj sem jaz naredila? Pomagala sem mu, pogovori…pogledi na svet da ni vse crno ali pa samo belo, vendar je hudic ker ko sta dva v tem zna tistga ki ni depresiven hitro tlacit vse dol, sploh ta nihanja. Sem mu pa pomagala toliko da je nasu smisel v fotografiji in sva skup razvila dober posel in ko je zalaufal je tud ratu drug clovek sam so bile pa druge ovire ko enostavno ni slo. Aja, spolnost je stimala… avtorica opisuje da se sama sebi ni zdela privlacna ko mu do tega ni bilo. dejmo rect da mogoce to mal vpliva na to saj so v tistem obdobju res zalostni in dejmo rect da tud on men ni daju neke potrditve non stop da sm mu privlqacna kukr sm bla vedno vajena, so bile se druge stvari potem in ne ni slo vec.

Sem menja da nej se depresiven clovek najprej sam porihta ustrezno in da se najde…potem je pa sposoben neke partnerske veze.

Vem, da to govoriš. 🙂
Samo nekateri pravijo, da je to zato, ker oba nista težav razčistila pred vstopom v odnos.
Pa čeprav se v vsej lagodnosti samskega življenja sploh ne zavedaš kakšne težave boš lahko imel v nekem odnosu.[/quote]
V bistvu moraš bit norc, da greš iz te lagodnosti rinit v neko zvezo, ki prinaša toliko problemov. :))

Na videz res brez razloga, ker iz tvoje perspektive v okolju ni bilo nič takega, kar bi povzročilo depresivno stanje.
Iz njegove perspektive pa so to bile popolne okoliščine, da se v njemu prebudijo depresivne misli in občutki. Zato pomaga, če se človek zamoti ali pa gre v neke nove izzive, ker zunanji dražljaji preglasijo notranji glas.

Ampak v tem primeru bi to morala oba, saj ima avtorica prav tako težave in depresivne misli.
Ni predelala svojih strahov in ob pozitivni vzpodbudi z optimističnim človekom, bi to lažje storila, ker bi lahko spet začela verjeti v zvestobo in zaupati.

Tako pravijo. :)))

Robi, daj prosim nekam zapiši: On_ se z mano strinja.
To je nekaj neverjetnega! :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Najboljš v dimnik s črno kredo….. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Na videz res brez razloga, ker iz tvoje perspektive v okolju ni bilo nič takega, kar bi povzročilo depresivno stanje.
Iz njegove perspektive pa so to bile popolne okoliščine, da se v njemu prebudijo depresivne misli in občutki. Zato pomaga, če se človek zamoti ali pa gre v neke nove izzive, ker zunanji dražljaji preglasijo notranji glas.

Ampak v tem primeru bi to morala oba, saj ima avtorica prav tako težave in depresivne misli.
Ni predelala svojih strahov in ob pozitivni vzpodbudi z optimističnim človekom, bi to lažje storila, ker bi lahko spet začela verjeti v zvestobo in zaupati.

Tako pravijo. :)))[/quote]

Zenske rabimo bit zenske. Ne pa da smo same za vse v smislu desca drzat gor s svojo pozitivo, usmerjat ga in spodbujat nonstop, ga zavijat v vatko da se ne rani se bolj, skratka depresiven moski je k ena nestabilna zenska…in to shendlat je tezko ker zenske rabmo nek steber, seveda smo same mocne kolikor smo pac ze lahko ampak za dva, sori, ne mormo bit. in tak clovek te zacne samo dol tlacit.
Jz recimo preden sem se spustila v zvezo z njem nisem nikol razmisljala joj a sm srecna al mi se manka do srece. joj nimam denarja. joj nisem tok uspesna kot bi rada bila…in podobne. Je s svojim stanjem tud men odpru marsikatero nepredelano slabost po drugi strani me pa za brezveze obremenil na enih podrocjih ki so cist samoumevne in se same razvijajo v svoje smer in clovek na to posredno nima vpliva. Tako je bilo pa skos prisotno jamranje pa sva sla na pocitnice v vroce kraje pa ni blo to uredu pa ni blo uno pa bi on raj doma spal…valda ti pade vse dol ob takem. Tud ne more clovek vec bit nasmejan ob enmu takemu kupu nesrece ki v vsem vidi negativno. Potem je seveda bilo vse naj naj ko sva prisla domov pa kok sva uzivala ampak neprestano poslusanje negativnih in furanje svojih principov tekom potovanja in delat kompromise v cist preprosti stvari da je on v comfort zone…je tezka in pobere vse atome energije. Enako je ob emostavnih izletih, presenecenjih za rojstni dan… nikol zadost dobr. Skratka isti foter.

Zato pa dobro da se sploh dva depresivna ne najdeta na kupu. Vidim prijateljico in njenega.on se je v 7 letih tolk spremenu,iz nasmejanega fanta v cemrnga, brez energije in same cudne ideje o nekih zlobnih karakterjih…

Lahko samo to napišem. Pozitivno naravnan folk bi še kaj drugega počel čez dan, kot pa visel na forumu. Življenje ti mora bit čim bolj raznoliko, kar si včeraj počel naj ne bi počel danes oz. vsaj ne na identičen način.

Saj vem, nazaj bom dobil, delaš tisto kar te veseli, pa četudi je to visenje na forumu 24/7. Yeah right. Hodit v službo in spet nazaj pred računalnik, ni zdravo, slej, kot prej pristaneš na psihiatričnem oddelku. You live only once – YOLO

Še dobro, da ne odpiram podobnih tem, kot Dater. Pomoje bi se požrli od ljubosumja.

Dobro da sene lotim avtobiografije… viski toleranc bi bli 🙂 se za daterja, garantiram 🙂

Ja jz res ko vidm folk tle cele dneve….. svaka cast al se mi smiljo, se ne morm odloct vem pa da znorim sama ce sm en dan frej od obveznosti 😀 dan brez dogodivscin v mojem zivljenju je kot stran vrzen dan oz.ne pomnim takega dneva ze leta 🙂

Se pravi, da tisto, da ženska drži tri stebre pri hiši, je iz trte zvito? :))

Dobro da sene lotim avtobiografije… viski toleranc bi bli 🙂 se za daterja, garantiram 🙂

Ja jz res ko vidm folk tle cele dneve….. svaka cast al se mi smiljo, se ne morm odloct vem pa da znorim sama ce sm en dan frej od obveznosti 😀 dan brez dogodivscin v mojem zivljenju je kot stran vrzen dan oz.ne pomnim takega dneva ze leta :)[/quote]

To zato ker si pozabla ali pa nisi okusila kak fajn je če se na lep poletni dan zberejo prijatelji iz ”davnine” s katerimi se družim že 15 let (nekaterimi celo že od vrtca) kupite robo za piknik in cel dan na lepem toplem ali vročem soncu sedite na ležalnikih se pogovarjate pijete pivo se spominjate dogodkov ali govorite kaj bodo novi cilji pečete čevape in pijete Pivo večer pa še taborni ogenj!

Pa da je čim manj tečnih bab zraven 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kje si potem ti, si še tam na oddelku ali so te že izpustili domov? 🙂

100%.
Eni še tega, da nekateri doma pečejo piškote, težko prenesejo, kaj šele kaj bolj divjega. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close