Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupanje

Zaupanje

Mogoče pa si ti to samo domišljaš. Ne vem, meni deluješ, kot zaostala opica. Lahko, da se motim, lahko pa da se sploh ne, le kdo bi vedel…

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ljudje ponavadi počno obratno. Gredo v zvezo, polni težav s samimi sabo in potem pričakujejo, da bo partner reševal njihove težave.[/quote]Ma ja, saj prej niti ne moreš vedet kake težave boš sploh imel…
Čeprav bi se dalo marsikaj naredit tudi prej, podobno kot najprej opraviš pisni del ko greš vozit avto, neko teorijo in šele potem praksa na “tapravi cesti”.
S tem se res nihče ne ukvarja in smo prepuščeni na milost in nemilost sami sebi in svojim staršem.[/quote]
Spider je naredil prakso, še preden je šel sploh avto vozit. Ne me vprašat kako, ampak on je. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pravim samo, da bi bilo dobro, da vsak prvo razčisti sam s sabo, preden gre v kakršnekoli veze.

Ljudje, ki sovjim vezam pravite “praksa”, se mi smilite. S tem dajete v bistvu vedeti, da se na partnerjih “učite”.

Mogoče bi morali bolj uživati mladost in se “učiti” na “neresnih zvezah”.

Jaz se strinjam s tem, kar praviš, ampak žal v praksi to sploh ni mogoče? Kdaj boš ti vedel, da si sposoben avto vozit, če vanj prej ne sedeš in se pelješ skozi mesto, po vseh enosmernih, skozi križišča brez znakov, med norci, ki prehitevajo in med starejšimi, ki slabo vidijo? Pojma nimaš, kako sse boš odzval v določenih situacijah, če tega ne izkusiš. Mogoče se boš tako prestrašil, ko ti bo eden vzel prednost, da se nikoli več ne boš vsedel v avto. Teorija je nekaj, daleč pa je še do tega, da jo udejaniš tudi v praksi. Pametuje lahko vsak, kaj bi, kako in in zakaj drugi ne zmorejo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Napisal sem samo, da bi bilo dobro, da vsak razčisti s svojimi problemi in frustracijami, preden gre v vezo. Ni treba delat zdaj doktorske dizertacije s tega. Daješ popolnoma neprimerne primerjave.

Logično pa je, da ljudje, ki se nikoli niso samoraziskali, niso razvili dovolj trdnega osebnostnega jedra, niso užili mladosti…ne morejo razumeti, o čem pišem.

Verjetno je res toliko slabih vez zato, ker ljudje gredo v vezo, d abi rešili svoje frustracije. Čisto napačen pristop k stvari.

Žal je treba, saj vedno šele praksa pokaže, koliko je nekdo “spreten” in praksa kaže, da je precej neuspehov, ravno zato, ker se te prakse lotevamo vse preveč lahkomiselno.
Frustracij pa se lahko znebiš edino in šele v sami zvezi. Ampak problem je, ko gredo v zvezo ljudje s takšnim razmišjljanjem, kot ga imaš ti (nič slabega o tebi, le nasvet), ko pričakujejo na drugi strani neko popolno osebo “brez vsakih frustracij”. Ko pridejo v odnos z nasprotnim spolom, pa se v resnici šele srečajo z lastnimi frustracijami, ki pa jih pripišejo kar partnerju, ravno zato, ker zase mislijo, da so se jih otresli. To pa je težava vseh oziroma večine samskih.

Ne pišem o tem, kdo je spreten imeti vezo in kdo ne. Kolikokrat moram še to ponoviti, da ti bo jasno?

In odnosov z nasprotnim spolom se najbrž ne učimo tako, da gremo v resno vezo. Vsaj jaz mislim, da ne.

Namen veze najbrž je, da se imata oba fajn. Ne pa da partner kasira tvoje probleme, ki jih nisi predelal, dokler si bil samski.

To, da jaz iščem popolno osebo, je spet ena tvoja izmišljotina, zato tega sploh ne morem komentirati.

To ni izmišljotina, to sem izpeljal iz tega, kjer pišeš, da je namen zveze, da se imata oba fajn in da ne boš kasiral partnerjevih problemov. Mogoče jih res ne boš, če si dovolj zrel, ker jih ne boš jemal, kot probleme ampak kot del partnerja. Če pa nisi zrel, pa jih boš dojemal, kot njene probleme in ne bo več tako fajn. Ampak to zelo verjetno pomeni, da sta nezrela oba, ne le eden.
Če se želita oba imeti fajn, morata drug drugega sprejemati točno takšne, kot sta, kar pa zahteva čas, v katerem jih precej prej obupa. Človeka ne moreš sprejet v kratkem času, ker ga sprejemaš tako dolgo, dokler ga spoznavaš. Zaljubljenost še ni sprejemanje, tisto je le samoprevara. Sprejemanje se začne šele, ko zaljubljenost mine.
V praksi je redko tako, kot si nekdo predstavlja v teorijii. Da ti je v zvezi lepo, mora večina prehodit trnovo pot, pred katero se marsikateri že prej obrne.

[/quote]

Točno to je tudi moje mnenje, zato je lahko odnos po 15-tih letih vezebistveno boljši kot jebil na začetku ali pa totalna katastrofa.

Zakaj bi sploh hotel prehodit trnovo pot z osebo, ki sama bolj malo prispeva k odnosu ? Jaz se bom trudil samo za tisto žensko, ki je tega vredna. Se pravi 50:50, ali pa nič, pa naj se še nevem kako ostro, matematično to sliši. Večina žensk ima preveč “problemov”, to sem dal v narekovaje, ker v resnici to sploh niso problemi, bolj se gre za iskanje pozornosti in delanje uboge žrtve. Na drugi strani moški, pa si nikoli ne sme privoščit česa podobnega, on je vodja, čustveno stabilen, razumen, skratka mr untouchable, ki pošlihta vsako stvar, brez najmanjšega truda. Ko smo že pri visokih pričakovanjih, bi se upal trditi, da imajo ženske dosti večja pričakovanja, kot jih imamo mi. Že samo kar se tistih seznamov tiče, o katerih smo debatirali zadnjič. Ste že kdaj videli moškega sestavit kaj podobnega, naštevat toliko alinej, biti tako zahteven do nasprotnega spola ? Jaz nikoli. Takšni primerki so ponavadi pripravljeni sprejeti katerokoli žensko in si pri tem ne postavlajo nobenih omejitev, saj se zelo dobro zavedajo, da so luzerji. Ženske na drugi strani pa tečnarijo, se delajo nedostopne tudi takrat, ko bi crknile po moški pozornosti. Ego bi znal biti problem. Ampak se mi ne da kaj preveč poglabljat v te stvari, škoda časa…

Takoj res ponavadi ne. Najprej seveda spoznavamo druge preko prijateljskih odnosov in bolj površinskih in kratkotrajnih vez. Šele potem pa skozi resno vezo, ki pa ima svoje specifične lastnosti, ki jih neresna veza ne more prikazati.
Pri neresni vezi ponavadi ni potrebnega nekega posebnega usklajevanja in iskanja kompromisov ter načrtovanja skupne prihodnosti….Ko ti kaj ne paše, enostavno odnos prekineš. Ravno zato je takšen odnos bolj praktičen in manj stresen, ker ne zahteva reševanja frustracij in dela na sebi.

Marko pa daj ne bluzi z idealizmi že spet….. torej če sem jaz v zvezi in hočem nategnit še eno ker sem potreben še ene pol more moja tak sprejemat ker me more TOČNO TAKEGA KOT SEM SPREJEMAT…

po drugi strani pa bluziš o prilagajanju to je kontradiktornu samemu sebi… ČE SE PRILAGAJAŠ VEČ NISI TOČNO TAKI KOT SI V RESNICI BIL!

Ko boš to razumel lahko sploh začneš debatirat o zvezah ….pa to čisto resno ker sam sebi delaš bruke z takimi stavki

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ih, nimajo vsi take sreče, kot jo imaš ti in še enopar na tem forumu, da bi se že pametni rodili in se jim ne bi bilo treba več učit….cccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Marko pa daj ne bluzi z idealizmi že spet….. torej če sem jaz v zvezi in hočem nategnit še eno ker sem potreben še ene pol more moja tak sprejemat ker me more TOČNO TAKEGA KOT SEM SPREJEMAT…

po drugi strani pa bluziš o prilagajanju to je kontradiktornu samemu sebi… ČE SE PRILAGAJAŠ VEČ NISI TOČNO TAKI KOT SI V RESNICI BIL!

Ko boš to razumel lahko sploh začneš debatirat o zvezah ….pa to čisto resno ker sam sebi delaš bruke z takimi stavki[/quote]Matkic ti si včasih kastrolce po pesku vlekel, delal potičke in celo lulal vanj. A sedaj še vedno to počneš? Si še vedno taki al si se celo že kaj spremenil?

Pa kdo je lahko tako…….. (karkoli), da misli, da se mu ne bo treba nič spreminjat in bo vedno taki… O_O

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ko boš to razumel lahko sploh začneš debatirat o zvezah ….pa to čisto resno ker sam sebi delaš bruke z takimi stavki[/quote]Matkic ti si včasih kastrolce po pesku vlekel, delal potičke in celo lulal vanj. A sedaj še vedno to počneš? Si še vedno taki al si se celo že kaj spremenil?

Pa kdo je lahko tako…….. (karkoli), da misli, da se mu ne bo treba nič spreminjat in bo vedno taki… O_O[/quote]

Ja ampak a si prebral kaj je marko napisal

da MOREŠ SPREJEMAT TOČNO TAKEGA KOT SEM… torej ko sem jaz vsako žensko spoznal s kero sem mel kaj več sem seksal ali se dobival še s kero…. pa me nobena ni hotla sprejet takega čeprav so pravle da me ljubijo!

Torej je nekaj v tej tezi kontradiktornega če ne kar neumnega.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Takoj res ponavadi ne. Najprej seveda spoznavamo druge preko prijateljskih odnosov in bolj površinskih in kratkotrajnih vez. Šele potem pa skozi resno vezo, ki pa ima svoje specifične lastnosti, ki jih neresna veza ne more prikazati.
Pri neresni vezi ponavadi ni potrebnega nekega posebnega usklajevanja in iskanja kompromisov ter načrtovanja skupne prihodnosti….Ko ti kaj ne paše, enostavno odnos prekineš. Ravno zato je takšen odnos bolj praktičen in manj stresen, ker ne zahteva reševanja frustracij in dela na sebi.[/quote]
Če bi bila ženska kolikor toliko normalna, potem tudi odnos ne bi smel biti kaj preveč stresen in zahteven iz praktičnega vidika gledano. Edino kar je treba počet je garat, se prilagajat do onemoglosti, podobno mora pa početi tudi partnerica, da se stvar lahko obnese na dolgi rok.

Tvoj prijatelj naklada o vozniškemu izpitu, pomoje se pa še zaveda ne kako slab primer je podal. Če si uspešno opravil vozniški izpit in znaš vozit avto, to potem pomeni, da znaš vozit več ali manj kateregakoli jeklenega konjička in ne samo določenega, določene znamke. Pri ženskah pa je drugače. Pri eni boš uspešen, pri drugi pa ni nujno, da boš.

Recimo, lahko si dal skozi že 10 resnih / neresnih zvez, z ženskami, ki niso niti približno bile podobni tvoji sedanji partnerici. Tako da kako lahko prakso z eno drugo žensko izenačuješ s tretjo, če pa se gre za povsem drug karakter ? To je nemogoče za moje pojme.

Kdo to pravi, celo življenje se učimo.

Napisal sem, da bi bilo dobro, da bi ljudje sami pri sebi rešili svoje osebne probleme, preden gredo v veze. samo to.

Nakar sta ti in tvoj kompanjon privlekla ven mimosunjeno primerjavo z delanjem vozniškega izpita, kot da vaju je kdo obtožil, da ne znata furat svoje veze.

Nevem kaj tebi On_ in markotu tu ni jasno…. Spider lepo govori da je treba SVOJE PROBLEME (depresija ipd) rešit preden greš v zvezo… nič drugega…. vidva pa …. kr neki 😀

Vi izkušeni tradicionalni seljaki se imate za nekaj več, ker imate eno in isto žensko že 10 let, v resnici ste pa samo imeli srečo, da ste naleteli na žensko, ki vas lahko prenaša oz. ste se zadovoljili s plevelom, ker pri tistih top ženskah itak nikoli niste prišli niti blizu. Zdaj nam pa tu na forumu prodajate zgodbo kako izkušeni ste, da ste vi edini, ki ste sposobni furat resno zvezo, ostali, ki še niso imeli priložnost izkusiti tega oz. ki niso vstrajali v njej toliko časa, so pa slabiči in nesposobni funkcionirat z žensko na dolgi rok. V resnici pa so vaše izkušnje kar se tiče partnerskih zvez bolj boge, ker če bi res imeli tako bogate izkušnje tu, potem bi se sprobali še v kakšni zvezi več, ne pa samo z eno vstrajali toliko let.

Samo, da popravim napačno citiranje

Točno to je tudi moje mnenje, zato je lahko odnos po 15-tih letih vezebistveno boljši kot jebil na začetku ali pa totalna katastrofa.[/quote]

On_ je pravilno prebral in razumel. Samo to lahko rečem. Nepismenost je hud problem. Nazaj v prvi razred fanta.[/quote]
Dvomim, da si ti bolj izobražen od mene. Že preko pisanja se vidi, da si bolj puhoglave sorte.[/quote]

nima veze IQ, ko pa ne premores nic EQ-ja in spostovanja do soljudi na forumu! Mi ne pomaga nbenga kvazi tvoja izobrazenost Sadni! In spet je debata zasla v GLUPO IN ZALJIVO DEBATO takoj ko si se ti przgal s svojimi GLUPIMI “zownal te je” ki tuki nimajo nobeeeeeeene veze, ker ne nisi ti sredisce in center te teme ampak avtorica. Nared si svojo temo pa se przigi not! fak res, tebe bo en mogu orng zbutat da se prizemljis,ocitno te je lajf se premal al si pa jezen na svojo mamico in ocija da te nista znala vzgojit! Matr ej.

Ko boš to razumel lahko sploh začneš debatirat o zvezah ….pa to čisto resno ker sam sebi delaš bruke z takimi stavki[/quote]
Idealizem je to, kar ti govoriš. Ona te ne rabi sprejemat, če ji nisi všeč. Resna ženska pač ne bo sprejela nekoga, ki želi nategovat še druge. S takim prepričanjem boš vedno le v neresenih odnosih. 😉

Eh, mi smo se prej učili, uživali bomo pa sedaj. Pri naketerih je pač obratno. Kar je, je.

Matkic ti si včasih kastrolce po pesku vlekel, delal potičke in celo lulal vanj. A sedaj še vedno to počneš? Si še vedno taki al si se celo že kaj spremenil?

Pa kdo je lahko tako…….. (karkoli), da misli, da se mu ne bo treba nič spreminjat in bo vedno taki… O_O[/quote]

Ja ampak a si prebral kaj je marko napisal

da MOREŠ SPREJEMAT TOČNO TAKEGA KOT SEM… torej ko sem jaz vsako žensko spoznal s kero sem mel kaj več sem seksal ali se dobival še s kero…. pa me nobena ni hotla sprejet takega čeprav so pravle da me ljubijo!

Torej je nekaj v tej tezi kontradiktornega če ne kar neumnega.[/quote]
Ne razumeš (žal). Napisal sem osnovni pogoj za zadovoljno zvezo. Če ti tako zelo izstopaš, da te nobena resna ženska takega kot si, ne more sprejeti, pač ne boš imel nikoli takega odnosa. Preprosto. Neke pogoje pa že moraš izpolnit, ne moreš bit večno kot otrok in misliti, da boš v neki resni zvezi hkrati. Lahko si eno ali pa drugo. To, kar pa bi ti, pa je iluzorno in čas ti bo že izbil to iz glave.

Ti si dal šele “pameten” primer. Če si pri eni res uspešen, do druge niti prišel ne boš, ker boš ostal pri prvi. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close