Zaupanje v vezi
Proporcionalen.
Ker je imel trikrat večjo plačo, smo furali način življenja temu primeren….ampak to je
pomenilo, da je moja polovica zajela celo mojo plačo in mi ni nič ostalo, njegova pa
dobro tretjino njegove plače – in potem se je čudil, da mi nič ne uspe prišparat, njemu pa ful….
Kaj češ, sem bila mlada, pa neumna…[/quote]
Matematično gledano ni to boljši sistem. Četudi ima nekdo večjo/manjšo plačo so stroški fiksni. Ne poješ ti manj/ceneje, šampon stane isto za tistega, ki ima večjo plačo kot za tistega, ki ima manjšo…itd[/quote]
Ne, matematično je bil najin boljši. Partnersko pa ne.
Saj to smo že enkrat debatirali..jaz sem dala recimo tako, kot vsak mesec, svojo plačo za polovico
stroškov, on si je pa zaželel še družinskega smučanja za par dni ..Jaz seveda nimam. Naj ostanem doma?
Naj mi on plača? Moje – tvoje?
Idealen sistem je tak, kjer oba vse vržeta v eno vrečo in potem oba jemljeta ven po potrebi….če je
družina, je itak vse za skupno….naše.
Ne vemo no. To bi morala storiti tvoja mama. Tebi menda ni treba? Razen, če si “naletela”, izbrala enakega kojota. Verjetno pa se mama ni ločila od njega le zaradi težav z denarjem, pač pa zaradi slabega odnosa. Dvomim, da lahko z ločenim denarjem rešiš slab odnos, prej s pravo izbiro partnerja. Če te partner spoštuje, ne bo nepotrebno trošil še tvojega deleža. Če pa držiš svoj denar ob sebi, kot da bi ti ga lahk partner ukradel, pa s tem vnašaš v odnos nezaupanje.
Marko, jaz sem jaz, ti si ti. Jaz ne zaupam svojega denarja nikomur.
Vsak pol za stroške in to je to. Ostali del plače porabim zase. Nima mi kdo kaj očitat. Pa tudi pripomb v stiluda, da je kdo preveč zapravljiv ni. Ker uporablja kar je njegovo in ne kar je skupno.
Svoje gate si kupi sam, jaz pa svoj modrc. Vsak s svojim denarjem. ELektriko pa vska pol.
Matematično gledano ni to boljši sistem. Četudi ima nekdo večjo/manjšo plačo so stroški fiksni. Ne poješ ti manj/ceneje, šampon stane isto za tistega, ki ima večjo plačo kot za tistega, ki ima manjšo…itd[/quote]
Ne, matematično je bil najin boljši. Partnersko pa ne.
Saj to smo že enkrat debatirali..jaz sem dala recimo tako, kot vsak mesec, svojo plačo za polovico
stroškov, on si je pa zaželel še družinskega smučanja za par dni ..Jaz seveda nimam. Naj ostanem doma?
Naj mi on plača? Moje – tvoje?
Idealen sistem je tak, kjer oba vse vržeta v eno vrečo in potem oba jemljeta ven po potrebi….če je
družina, je itak vse za skupno….naše.[/quote]
Se strinjam, je vseeno iz katerega žepa vzameš, če se greš družino, ali iz levega al iz desnega, če pa ni, pa itak ni kje vzet…
Ja faca si no. :)) Kaj pa recimo stroški pa to. Sta delila na pol, al kako?[/quote]
Ja. Enkrat sva se usedla, zračunala stroške, pol pa dajala vsak pol v skupni žakelj.
Ni idealni sistem, to vem zdaj :-)))[/quote]
Ne zameri, ne mislim nič slabega, ampak meni je to grozno. 🙁
Čeprav ti z njo sušiš daljše lase in pereš gate in modrc jaz pa samo gate? 😉
Al naj si še jaz modrc kupim al boš ti brez? :)[/quote]
Ona ma dalše lase za sušit, ampak pozabljaš, da se on še brije….[/quote]…samo brado, ona brije pa noge (od tam od kjer rastejo pa do podplatov ;)! To je veliko dlak…. :)))
Ne vem, midva imava eno blagajno, oziroma jaz z denarjem, ki ga jaz zaslužim kupujem hrano, dedc plačuje položnice, kar nama ostane gre v skupen štumf. Tam jemljemo za vse druge izdatke, počitnice, investicije … če zmanjka, še otroka prineseta nazaj, kar imata našparane žepnine.
Ja. Enkrat sva se usedla, zračunala stroške, pol pa dajala vsak pol v skupni žakelj.
Ni idealni sistem, to vem zdaj :-)))[/quote]
Ne zameri, ne mislim nič slabega, ampak meni je to grozno. :([/quote]
Grozno pa res ni. Zastavljeno je bilo čist kot pravično, pol/pol pa te stvari….in od začetka, ko
sva služila oba približno enako, je bilo v redu…saj – ko si plačal hrano in stroške ti itak ni kaj
dosti ostalo “zase”…
Ko je pa on potegnil….pa ni bilo več v redu. .
Jp, Miklavž, Božiček, Dedek Mraz, Dobre Vile…
Klinc, pol pa ura zazvoni, neham sanjat pa se spokam na šiht.
Forum je zaprt za komentiranje.