Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupanje v vezi

Zaupanje v vezi

Ti, ne vem, enostavno me ni nikol zanimal.
Men je blo kul, da je bilo denarja “dovolj” in to mi je čist zadostovalo.
Ni bla stvar nezaupanja, ampak pomanjkanja radovednosti…[/quote]

Ja faca si no. :)) Kaj pa recimo stroški pa to. Sta delila na pol, al kako?[/quote]

Ja. Enkrat sva se usedla, zračunala stroške, pol pa dajala vsak pol v skupni žakelj.
Ni idealni sistem, to vem zdaj :-)))

Denar je za nekatere pač močan afrodizijak.

Kako pa bi izgledal bolj idealen sistem ?

Kako pa bi izgledal bolj idealen sistem ?[/quote]

Proporcionalen.
Ker je imel trikrat večjo plačo, smo furali način življenja temu primeren….ampak to je
pomenilo, da je moja polovica zajela celo mojo plačo in mi ni nič ostalo, njegova pa
dobro tretjino njegove plače – in potem se je čudil, da mi nič ne uspe prišparat, njemu pa ful….
Kaj češ, sem bila mlada, pa neumna…

Mi se zdi pošteno sistem, kar je moje je tudi tvoje in seveda obratno:).

Proporcionalen.
Ker je imel trikrat večjo plačo, smo furali način življenja temu primeren….ampak to je
pomenilo, da je moja polovica zajela celo mojo plačo in mi ni nič ostalo, njegova pa
dobro tretjino njegove plače – in potem se je čudil, da mi nič ne uspe prišparat, njemu pa ful….
Kaj češ, sem bila mlada, pa neumna…[/quote]
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Proporcionalen.
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. :)[/quote]

Sva bla oba… 😉
On ker se je čudil in jaz, ker sem to poslušala…

Proporcionalen.
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. :)[/quote]
To je res. Le kaj je hotel povedati s svojim čudenjem ?
Kako je on bolj sposoben ?

Zato pa je najbolje, da je denar skupen in ga oba porabljata po dogovoru in po pameti.

Veliko ljudi nima skupnih financ, vsak pri sebi žulijo tistega minimalca:)). Ne vem v čem je keč, da skrivaš pred partnerjem ali da se vsakič sproti v trgovini dogovarjaš, kdo je zdaj na vrsti za plačat. Kako sploh zgleda pri počitnicah ali večjih investicijah. Pa to ves čas nekaj računaš in kalkuliraš.

Moja starša sta tudi imela skupen račun. Oče je več zaslužil kot mama. Rezultat je pa bil tak, da je on zapravil veliko več kot je notri prispeval. Torej je zapravil vso svojo plačo in še del mamine. Samo zase seveda. Ne za skupno. V bistvu je morala mama z manjšo plačo preživljat še očeta. Še dobro, da se je ločila. Drugače bi jo tako ali tako čisto obral.
Tako, da jaz nikakor ne bi dajala cele plače v skupno kaso. Se učim na napakah drugih.

In za kakšne stvari je on zapravljal, da je šla cela njegova plače ter še več le za njega? Za pijačo? S takšnim tipom sploh ne greš živet, ker nima razčiščenih pojmov.

Jaz se učim na napakah drugih in ne bi nikoli privolila, da se njegova in moja plača vrže v eno vrečo. Pa naj bo zapravljanje na veliko za pijačo ali pa za obiske opere. Moj denar je moj denar in ga ne dam kar tako iz rok v neko skupno blagajno.

Ja, ker izhajaš iz te slabe izkušnje. Jst ne bi mogla živeti na način, da je moje moje, tvoje pa tvoje.
Zaplete se že pri majhnih stvareh, kaj šele velikih kot je recimo nakup hiše itd.

Ti se ne učiš na napakah drugih, ampak samo deluješ na podlagi slabe izkušnje.
Da bi se kaj naučila iz tega, bi imela takšnega moškega, ki bi spoštoval tvoj denar, bil odgovoren in porabljal toliko, kolikor bi obema bilo prav.
Zdaj pa deluješ, kot da so vsi takšni, kot je bil tvoj oče.

Robi, kako je pri vas to urejeno? Ti častiš za celo razširjeno družino?

Slab vzorec in še slabši vzorec gre naprej.

Totalno glupo: moj denar je moj denar in ga ne dam v skupno blagajno. Takšen ego lahko dela iz denarja samo drek (hrana in potem to dalje v kanal) in mu je največji življenski doseg nakup pralnega stroja in ne ve kaj so investicije.

Bravo ti.

Vi kar dajte plačo komur hočete, jaz je ne dam. Dam pol za stroške in to je to. Ostalo je pa moje in pika.
Nisem trapa.

Vidim, da jih večina zagovarja socializem.

Trapa je tista, ki vztraja v partnerskem odnosu, kjer ni urejenega podstrešja, pri enem ali drugem ali obeh.

Če si luzer, je socializem najboljši sistem.

Jaz tudi ne, vsaj dolgo ne.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Trapa je tista, ki vztraja v partnerskem odnosu, kjer ni urejenega podstrešja, pri enem ali drugem ali obeh.[/quote]

Trapa je tista, ki misli, da je popolna.

Ah denar – sveta vladar. :-))

Pri nas je pa tko, da je moj dnar pri moji dragi bolj varen kot če bi bil spravljen v Fort Knoxu.
Jaz imam namreč dokaj ravnodušen odnos do denarja, ona je pa lih prav šparovna, da to kompenzira.

Jp, tisto, ko sej jo poslal v šoping z mojo kartico je bila moja najboljša invseticija v življenju. 🙂
Je res privlekla en kup vrečk kot šerpa v himalaji… ampak je kupla zame kavbojke, srajce… zase pa nič, kao da ne bom cotl okol skakal.
Ma je dobila tolk FIS točk, da ma še danes bonus. :-)))

Odnos do denarja je odličen pokazatelj s kom imaš opravka oz. s kom si absolutno ne želiš biti.

Proporcionalen.
Matematično gledano ni to boljši sistem. Četudi ima nekdo večjo/manjšo plačo so stroški fiksni. Ne poješ ti manj/ceneje, šampon stane isto za tistega, ki ima večjo plačo kot za tistega, ki ima manjšo…itd

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close