Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupanje v vezi

Zaupanje v vezi

Pretiravaš Watamoro, močno pretiravaš. Še dobro, da imam samo prijatelja, ne prijateljic. Prijatelji ne tavajo okrog kot mesečniki. Takega cirkusa kot naj bi ga ta prijateljica zganjala zaradi mojega partnerja, ki me naj bi varal, še jaz ne bi zganjala. Pa se mi je zgodilo že marsikaj dosti hujšega kot to, da bi me partner varal. Dosti hujšega pa nisem takega zganjala.

In predvsem ta prijateljica ne bo zganjala nekega cirukusa in ne bo vsa depresivna in mesečna.

OK, se pač ne razumeva in imava vsak svoj pogled. V tem je tudi ves čar življenja in čvekanja na forumu. 🙂
Vsi različni, vsi enakopravni.

Jaz pač delam razliko med:
Najboljši prijatelj(ica) – to je partner, ker z njim šofiram svoj lajf.
Dober prijatelj(ica) – nekdo, ki te ima rad in iskreno čustvije s teboj (uspehi, neuspehi, tolažba, bodrenje…)
Prijatelj(ica) – ajde dober za na pivo, za partijo tenisa, bowling pa mal bejbe oblajat
Kolega – small talk

Jaz sem rojen takšen, kakšen je pa tvoj izgovor? (ajde šala, ne sedaj na tipkovnico skočit )

Veš kje imava razliko? Pri frazi dober prijatelj/ica – to je zame oseba, ki ji lahko zaupam in lahko ona meni zaupa in če mi kaj zaupa, da ne sčvekam naprej in obratno.
Tega večina žensk in očitno tudi nekateri moški ne upoštevajo in potem jok, ko partner gre stran.

Še dobro, da nimam prijateljic, da imam le prijatelja za katerega sem prepričana, da ne bo svčekal vsega ženi.

Te povsem razumem ni panike.
Ko boš imela pravega Najboljšega prijatelja boš pa imela dokaj podobno klasifikacijo kot jaz. 🙂

Tale je pa zate in za lep dan:

I Wanna Be Loved Like That

Ko boš imela pravega Najboljšega prijatelja boš pa imela dokaj podobno klasifikacijo kot jaz. 🙂

I Wanna Be Loved Like That[/quote]

A misliš, da bi zaradi partnerja skenslala prijatelja? Ne. Ne bi. Se učim na napakah drugih. Tako, da ne bom ponovila napake, ki jo počno druge ženske. Prevečkrat sem bila jaz tista, ki so jo skenslali in ki so jo hoteli nazaj, ko jim je partner šel stran. Iz tega se človek tudi kaj nauči.

I Wanna Be Loved Like That[/quote]

A misliš, da bi zaradi partnerja skenslala prijatelja? Ne. Ne bi. Se učim na napakah drugih. Tako, da ne bom ponovila napake, ki jo počno druge ženske. Prevečkrat sem bila jaz tista, ki so jo skenslali in ki so jo hoteli nazaj, ko jim je partner šel stran. Iz tega se človek tudi kaj nauči.[/quote]

Čakaj malo, kdo govori o tem, da moraš skenslati kakšne prijatelje?

Če hočeš imeti uspešno zvezo, jo boš furala z partnerjem. Ne z mamo, ne z taščo in ne z prijatelji(cami). Če hočeš, da bosta zvozila vse ovinke, bosta pač morala dokaj sinhronizirano šofirat. Če ne, bosta enkrat v ovinku zletela s ceste.

Obšasno pa potrebuješ en mal “urlaub” od partnerja, pa greš s prijatelji(cami) mal zažurat al pa počvekat no. Ajde, glavno, da se živa pa zdrava vrneš nazaj domov.

A jaz to v kitajščini pišem al kva?

Nikakor nočeš razumeti a ne? Zame dober prijatelj pomeni osebo, ki mu zaupam, ki ne sčveka vsega svojemu partnerju. Če človeku ne moreš zaupati, zame ni prijatelj. Je samo kolega, znanec. In ja, so stvari, ki jih lahko prijatelju zaupaš in niso primerna za ušesa njene partnerice.

Ti nočeš. Ko imaš patnerja, ki mu zaupaš, ne rabiš iste stvari govoriti še dobri prijateljici. Niti nimaš te potrebe/želje. In ko te potrebe več nimaš, se s to prijateljico posledično tudi malo oddaljiš. Koliko, pa je stvar posameznika in tudi osebe na drugi strani. Malo pa zagotovo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti nočeš. Ko imaš patnerja, ki mu zaupaš, ne rabiš iste stvari govoriti še dobri prijateljici. Niti nimaš te potrebe/želje. In ko te potrebe več nimaš, se s to prijateljico posledično tudi malo oddaljiš. Koliko, pa je stvar posameznika in tudi osebe na drugi strani. Malo pa zagotovo.[/quote]

Točno tako.

Ti nočeš. Ko imaš patnerja, ki mu zaupaš, ne rabiš iste stvari govoriti še dobri prijateljici. Niti nimaš te potrebe/želje. In ko te potrebe več nimaš, se s to prijateljico posledično tudi malo oddaljiš. Koliko, pa je stvar posameznika in tudi osebe na drugi strani. Malo pa zagotovo.[/quote]

Ko imaš partnerja, torej skenslaš prijatelje, ko te partner zapusti pa je spet dobra stara prijateljica (če je toliko neumna, da ti spet nasede).
Je pa res, da večina naredi točno to kar ti praviš. Skensla prijatelje in prijateljice.

Do tega pa pride, ker zdaj s partnerjem ustvariš tisto (najbolj) intimno zaupanje (ki si ga prej imela s prijateljem/ico), o katerem s prijatelji ni nujno da govoriš. Saj zdaj tudi partner ne želi vedno, da se vse, kar je med vama, govori okrog.
Razen seveda, če imata v odnosu težave, ki jih medsebojno ne moreta rešit. Vendar reševanje težav zunaj odnosa je že v osnovi feler.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko imaš partnerja, torej skenslaš prijatelje, ko te partner zapusti pa je spet dobra stara prijateljica (če je toliko neumna, da ti spet nasede).
Je pa res, da večina naredi točno to kar ti praviš. Skensla prijatelje in prijateljice.[/quote]
Lahko jih skenslaš, ampak jaz tega nisem omenjal. Vidim pa, da se tega zelo bojiš. 🙂

Marko, še enkrat: če jaz mojemu prijatelju nekaj zaupam, nekaj osebnega, nekaj kar ni za vsaka ušesa. Jaz pričakujem, da to ostane med nama in da on ne bo čvekal tega svoji partnerici. In imam to srečo, da poznam takega človeka, ki ni čvekav, ki kljub temu, da ni samski, ni skenslal prijateljev. In je vseeno še vedno vreden zaupanja.

Je pa res, da večina naredi točno to kar ti praviš. Skensla prijatelje in prijateljice.[/quote]

Ne da jih skenslaš, samo ne čutiš več potrebe, da bi na dolgo in široko razglabljal o vsem s prijatelji. Partner postane tvoj najboljši prijatelj in če ti je težko, se prvo obrneš nanj. S prijatelji greš na kavo, se vidiš…samo ne razpredaš o čisto vsem kot si recimo nekoč.

same na denar požrešne MON_ke trobezljajo o odprtih kartah … pa nobena nobenemu po pravici ne pove s kolikimi se je preje kresala — še manj pa koliko (bog ne daj še imena) kih pa partnerja pozna ☺

do potrditve zveze …. je moje moje — potem pa, kar skupaj ustvariva lahko skupaj porabiva.

Moji prihranki, ki so se nabrali pred zvezo so moji in nimajo veze z partnerjem. Zato jih tudi ne omenjam. Ko pa pride do skupnih načrtov je pa tako: prihranki za otroke ja, za skupno življenje pa 50-50. Če od prej nima prihranjeno ne mislim kreditirati.

Nisem škrt, partnerka ve višino plače in ji je na razpolago.

Se gre za nezaupanje?
Nebi rekel, prej za ziheraštvo. Teme na tem forumu so živ dokaz.

“nikoli si nebi mislila, da bom varala”
“ne ljubim več moža”
“čisto sem nora na sodelavca pa imam prečudovitega moža”

Kakorkoli že, srečo imam, da imam prijatelja, ki je ostal prijatelj (prijatelj ja, ne kolega) tudi, ko ni več samski. Prijatelj v pravem pomenu. Prijateljice, ko so našle partnerje, so pa se pozabile na prijateljstvo, so postale samo kolegice.

Nekako sem prepričan, da v partnerstvu naj ne bi bilo skrivnosti. Vsaj pomembnih ne. Sem pa tudi mišljenja,. da je to težko doseči.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

A si po mailih, pošti, telefonih tudi vse križem kražem brskate tisti, ki ste v vezi?
Je varno poročenemu poslati sms, ga bo res on videl ali bo to njegova žena?
Po denarnicah si tudi brskate?

Nekako sem prepričan, da v partnerstvu naj ne bi bilo skrivnosti. Vsaj pomembnih ne. Sem pa tudi mišljenja,. da je to težko doseči.[/quote]

Po mojem…. kasneje, kot stopaš v vezo, težje je.
Ko si mlad, je vse (dokaj) enostavno….kasneje si pa bolj previden. Ne vem….če bi mene pri 40tih
in visoki plači nekdo na vse kriplje zasliševal, koliko imam na računu….bi ga čudno gledala….in to
recimo kot v zgornjem primeru…tik preden gresta skupaj živet….a ni mal…hecno, no?
Saj ne, da kaj skrivam…ampak zasliševati se pa tudi ne pustim…

Nekako sem prepričan, da v partnerstvu naj ne bi bilo skrivnosti. Vsaj pomembnih ne. Sem pa tudi mišljenja,. da je to težko doseči.[/quote]

Ko si mlad, je vse (dokaj) enostavno….kasneje si pa bolj previden. Ne vem….če bi mene pri 40tih
in visoki plači nekdo na vse kriplje zasliševal, koliko imam na računu….bi ga čudno gledala….in to
recimo kot v zgornjem primeru…tik preden gresta skupaj živet….a ni mal…hecno, no?
Saj ne, da kaj skrivam…ampak zasliševati se pa tudi ne pustim…[/quote]
Jaz zase ne vem, če bi lahko še zaupal. Kaj pa vem. Tovrstno zasliševanje sem že dal parkrat čez.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Saj ne, da kaj skrivam…ampak zasliševati se pa tudi ne pustim…[/quote]
Jaz zase ne vem, če bi lahko še zaupal. Kaj pa vem. Tovrstno zasliševanje sem že dal parkrat čez.[/quote]

Jaz sicer tudi…v milejši obliki…ampak – kar hočem povedat je to, da starejši kot si, več “rezerve” si
pustiš pri zaupanju… pri 20tih 100%, pri 40 sam še 60% ? (ali manj)
Sploh se mi pa zdi v teh letih denar zlo postranska tema….če vidiš, da je človek preskrbljen, oziroma
sposoben skrbeti zase…..je cifra na bančnem računu zlo irelevantna…

Je zelo nepomembna, dokler te ne vprašajo koliko zaslužiš. Jaz sem po navadi povedal po pravici, niso me pa več spravile niti na kavo.

Čaki, a res so te to spraševale? LOL
Kako pa to nardiš? A kr blekneš “ti kje pa delaš in kok zaslužiš”?
Jest še za moža ne bi vedla, če mi ne bi dal enkrat obrazca za dohodnino za napisat, k je pozabu….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close