zatemnitev ekrana med neuporabo prenosnika
Zdravo,
jaz pa imam malo čuden problem. Nekaj časa delam na prenosnik potem pa neham. Po določenem (nastavljenem) času, se vklopi ohranjevalnik zaslona, še po določenem času (nastavljeno imam 10 min) pa se ugasne ekran čeprav je računalnik še vklopljen in lahko kadarkoli nadaljujem. Kar je seveda v redu. Problem pa je, da se včasih noče izklopiti in ves dan deluje samo ohranjevalnik zaslona. Če grem v nastavitve za izklop in ponovno nastavim, spet v redu deluje. A kaj, ko drug dan, ko prižgem računalnik, je spet isto. Saj ne da bi bilo to kaj strašnega, a brez potrebe nuca elektriko, povsem izklapjati pa ga nočem kar naprej. Kdo ve kaj bi to lahko bilo. Ne delam na baterijo pač ga pa imam vklopljenega v omrežje, je HP prenosnik, nastavljeni so Windovsi NT.
lp
Zdravo vsem,
moram povedati, da sem temeljito preverila in najbolj prav je imel Karletto2 v drugem pismu. Namreč, če sem odprla Nadzorna plošča-možnosti porabe, je tam pod izklop diskov iz omrežja pisalo Nikoli, to sem popravila in potem je bilo tako kot mora biti. Prej, ko pa sem še sama popravljala, pa sem to delala sicer v enakem oknu a pod rubriko Zaslon-ohranjevalnik zaslona-napajanje. Očitno enako okno še ne pomeni, da računalnik tudi enako reagira na ukaze…
ostalih napak ni bilo, nastavitev baterije enaka kot pri omrežju, noben program ni tekel v ozadju…
Hvala vsem, morda še komu prav pride.
Forum je zaprt za komentiranje.