zasvojenost s sladkarijami
Zasvojena že leta. Poskusila že različne režime prehranjevanja. Dolgo sem vse sladko celo izločila iz svojega jedilnika (tudi sladko sadje sem jedla samo zjutraj pred zajtrkom, in to ne preveč). Pa brez ogljikovih hidratov z viskom glikemičnim indeksom itd. Vedno so pa prišla obdobja, ko me je potegnilo spet v sladkarije.
Že kakšno leto se mi obnese, da jem precej zdravo – veliko zelenjave, polnozrnate stvari, čim manj predelane, malo mesa, kakšno ribo, stročnice … zvečer pa pol čokolade:)
Zaradi tiste pol čokolade me čez dan ne mika nobena druga “pregreha”, minila me je celo želja po kokakoli lajt, ki sem jo včasih kar naprej hotela piti, že dolgo nisem nobenega čigumija ali bonbončka brez sladkorja (rikola), s čimer sem včasih skušala sama sebe okol prinest.
Kaj še bo, pa ne vem.
Grozljivo zasvojena že dolga leta. Meni pomaga, če se gibljem. Takoj ko začnem telovaditi, se potreba po sladkem drastično zmanjša. Ne vem, prav čudežno res. Isto zdrava prehrana – več poješ sadja in zelenjava, manj te mika cuker. In obratno. Bolj poležavam na kavču, bolj sem pasivna, več bi sladkega. Potem je treba pa spet prekiniti začarani krog.
Forum je zaprt za komentiranje.