Najdi forum

Zasušena kartuša?

Zmanjkalo mi je črnila v črni kartuši, pa sem kupila samo črnilo in jo napolnila.

Vse mi je šlo super od rok, ko pa sem jo vstavila nazaj v tiskalnik, črne ni hotel tiskat. Potem sem del besedila označila z rdečo in je stiskal vse kar je bilo v rdeči s črno pa nič. Tudi v ink statusu mi kaže kot da je črna kartuša prazna, čeprav sem jo napolnila.

Nekdo mi je dal nasvet da je lahko zasušena šoba na tiskalniku.

Kaj menite vi? Ima mogoče kdo kakšen nasvet, razen tega da naj kupim novo kartušo?

Če se je kartuša zasušila iz nje ne boš spravila črnila.
Lahko pa da se je zasušila tudi glava na tiskalniku.
Moj predlog, ki so mi ga podali v trgovini Svet črnil je naslednji
Mokra oz vlažna papirnata brisačka-pritisneš jo na šobo od kartuše in fino pretreseš (po možnosti paziš, da nisi tudi ti umazana). Če bo kartuša spustila normalno črno sled jo vstavi nazaj v tiskalnik in probaj tiskati z njo. Če pa kartuša ne spusti lepih sledi je kompletno zasušena. V primeru, da spušča sled in noče tiskati, ko jo vstaviš v tiskalnik je nekaj narobe s tiskalnikom.

Simona S. hvala lepa ti za koristen nasvet. Zgleda da je nekaj narobe s tiskalnikom. Zdaj vsaj vem pri čem sem.

Hvala še enkrat.

Zasušene kartuše oziroma glave se da očistit z ultrazvočnim čistilcem. Pred kratkim so ga imeli v Hoferju za 16 €.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close