Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo zastaranje dolga

zastaranje dolga

Malo sem brskala po zakonih za zastaranje dolga pa sem malce v dvomih.
Govorim o enoletnem zastaranju za položnice(toplotna,elektrika,telefon,odvoz smeti..)Kako je pravzaprav s tem v praksi??
Recimo,da se nekdo od imenovanih dobaviteljev po 9 letih spomni,da kakšna položnica ni bila poravnana.Kako se sklicevat na zastaranje,če se sploh lahko??

Pošlješ jim dopis, da je zadeva zastarala?

Če so položnice izstavljene direktno na tebe, veljajo tisti roki iz OZ, drugače pa ne.

Ja, pošlji dopis, ampak s povratnico – tako imaš dokaz, da so ga prejeli, če bi še naprej kaj mučkali.

Ja seveda.

Glavna skrb je da zadeve ne zastarajo. :)) Bi ti že prej izklopili elektriko npr. dobila bi izvršbo…

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Kaj to pomeni?

Ok,eliktriko ti lahko izklopijo ali telefon…kaj pa recimo staninvest ali toplotna.

Sicer pa tu ni bilo nobene izvršbe..saj zato pa me zanima kako je v “praksi” z zastaranjem.Pa ni eno leto,gre za devet let nazaj.
Priporočene pošiljke vedno dvigujem(pač navada),tako da mi res ni nič jasno.

Če je več kot eno leto in ni bila sprožena izvršba/sodni postopek, potem je zadeva zastarala, vendar se moraš sklicevati na zastaranje.

Hvala

Pomeni, da če so izstavljene na upravljalca, ki jih deli na stanovalce po določenem ključu,, si njemu dolžna plačati. Zato pa Elektro takoj izklaplja, ostalim pa ni treba.

Tudi upravljalec ima enoletni zastaralni rok – torej kar pogumno.

Verjento bo tole kar kompetenten odgovor:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close