Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zastaralni rok

zastaralni rok

Pozdravljeni,
zanima če, ča lahko izvajalec centralne kurjave po 5 letih zahteva, da mu plačam dolg, za katerega sem izvedela komaj lansko leto, ko mi je na meil poslal opomin,letos pa prav tako preko meila ( in ne po pošti) izpis odprte postavke s pripisom, da v kolikor ne plačam, da bo sprožil sodni postopek za izterjavo.
Leta 2007 mi je preden je končal z delom, izstavil in poslal račun. Ko je delo končal, sem ga večkrat klicala, naj se oglasi, da narediva končni obračun in popravek računa, saj je dejansko porabil manj materiala kot ga je dal v predračun in kasneje v račun. A se ni oglasil do lanskega leta.

Ima izvajalec pravico, da zahteva moje plačilo oz ima kakšne možnosti, da preko sodišča po preteku 5 let izterja dolg, katerega jaz oporekam. Nepremičnino smo med tem časom že prodali, tako da tudi ne more ne on in ne jaz dokazati, kaj se je trakrat v resnici naredilo in potem zaračunalo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

terjatev gospodarskega subjekta zastara v 3 letih. Zastaranje pretrga lahko le npr. sodni postopek (tožba, izvršba).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close