Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zasluzek

zasluzek

Pravi lajf je to, da se preselim v barako ?
Jaz ne živim nobenega luksuza…Imam 15 let star avto, nimam pametnega telefona, imam samo internet, brez TV-ja in navadnega telefona….Jem poceni hrano, kot je krompir pa zelje, pa kisla repa…..:)
Vsi pač nimamo možnosti se šlepati na račun ta starih..Pa niti nočem. Zato se sam silim, ker bi mi bilo bedno, da bi še pri 40-tih živel v svoji otroški sobici, brez ženske, otrok…In sem zaradi tega razvajen ali pa zahteven ?
Ali pa zato, ker se nekdo lahko preserava z milijoni, se naj sam sprijaznim s tem, da živim kot v srednjem veku…? Brez interneta, brez avta….

Me pa zanima, kje lahko dobim garsonjero za 100 evrov in samo 70 evrov stroškov ?
Torej elektrika, komunala, kurjava…..

Jaz ne živim nobenega luksuza…Imam 15 let star avto, nimam pametnega telefona, imam samo internet, brez TV-ja in navadnega telefona….Jem poceni hrano, kot je krompir pa zelje, pa kisla repa…..:)
Vsi pač nimamo možnosti se šlepati na račun ta starih..Pa niti nočem. Zato se sam silim, ker bi mi bilo bedno, da bi še pri 40-tih živel v svoji otroški sobici, brez ženske, otrok…In sem zaradi tega razvajen ali pa zahteven ?
Ali pa zato, ker se nekdo lahko preserava z milijoni, se naj sam sprijaznim s tem, da živim kot v srednjem veku…? Brez interneta, brez avta….

Me pa zanima, kje lahko dobim garsonjero za 100 evrov in samo 70 evrov stroškov ?
Torej elektrika, komunala, kurjava…..[/quote]
Izven velikih mest čist kamot, pa če si malo šparoven…

jah je treba pobrskat…. tip si sploh ne kuri kolikor vidim….. v garsonjeri kaj dosti elektrike ne moreš porabit…. Če imaš ti na stotine evrov stroškov z kurjavami ipd. potem preglej kaj se dogaja v tvojem stanovanju oz. bajti…..

če bi ti res žiovel tako kot pišeš potem ne rabiš 1000€ na mesec… če pa se zakreditiraš pa lahko tudi jurčka ni dovolj!

To pa si pozabil napisat.

z 1000€ na mesec brez kredita živiš kot ”kralj” za Slovensko povprečje! Samo če pa vsi morate kredit jemat pa nisem jaz kriv.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne pravim, da si ti kriv. Sem napisal, da sem si sam kriv, ker sem želel stran od starih in nekaj ustvariti v življenju, ne pa životariti v eni sobici, kjer mi mamica lepo vsak dan skuha kosilo. 🙂

Ne pravim, da si ti kriv. Sem napisal, da sem si sam kriv, ker sem želel stran od starih in nekaj ustvariti v življenju, ne pa životariti v eni sobici, kjer mi mamica lepo vsak dan skuha kosilo. :)[/quote]
Sa ravno to ti hoče povedat ampak v svoji zaverovanosti v svoj prav pač nočeš slišat.
Ni nujno, da če si na svojem da si s tem kaj ustvaril več kot tisti ki ga tako zaničuješ in je doma, mama mu skuha, on pač ustvarja. Morda dela dva šihta, morda je uspešen privatnik in ima čas ker ne rabi skrbet za gospodinjstvo. Denar pa vlaga v bisznis namesto v SVOJE stanovanje ….
Hiša od mame bo itak nekoč njegova….

Izven velikih mest čist kamot, pa če si malo šparoven…[/quote]

V Lj spodobne garsonjere pod 300€ ni, podobno je v Domžalah itd.
Če si malo “šparoven”, a to pomeni, da moraš živeti le od kruha in vode ter na hladnem? Tema govori/sprašuje o tem, koliko kdo rabi za normalno in dostojno življenje, ne pa o načinih/trmi, da se da preguliti skozi mesec in pri tem pozabljati, da si vendarle človek!

Izven velikih mest čist kamot, pa če si malo šparoven…[/quote]

Če si malo “šparoven”, a to pomeni, da moraš živeti le od kruha in vode ter na hladnem? Tema govori/sprašuje o tem, koliko kdo rabi za normalno in dostojno življenje, ne pa o načinih/trmi, da se da preguliti skozi mesec in pri tem pozabljati, da si vendarle človek![/quote]
Če bi prebrala kar sem napisal, bi videla “IZVEN VELIKIH MEST”..

NORMALNO in DOSTOJNO življenje je relativen pojem… vprašaj miljarderja kaj je za njega normalno in reveža ki živi pod mostom kaj je za njega normalno… doživela boš dve čist čudni različici dostojnega in normalnega lajfa….

Vidiš marko tipično žensko ne razumevanja debatiranja….

za človeka ki je danes pod mostom bi bilo DOSTOJNO IN NORMALNO življenje že če bi imel garsonjero z vsakodnevnim kruhom in vodo…. za milijarderja pa je to nedostojno in bi se imel za reveža….

brezveze uporabljat izraze kot so normalno in dostojno!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če si malo “šparoven”, a to pomeni, da moraš živeti le od kruha in vode ter na hladnem? Tema govori/sprašuje o tem, koliko kdo rabi za normalno in dostojno življenje, ne pa o načinih/trmi, da se da preguliti skozi mesec in pri tem pozabljati, da si vendarle človek![/quote]
Če bi prebrala kar sem napisal, bi videla “IZVEN VELIKIH MEST”..[/quote]
Ja, Domžale so ful velike, pa Mengeš, Škofljica itd 😀

Če bi prebrala kar sem napisal, bi videla “IZVEN VELIKIH MEST”..[/quote]
Ja, Domžale so ful velike, pa Mengeš, Škofljica itd :D[/quote]
Čist si zgrešila point.
Domžale so v bistvu predmestje LJ, torej zaradi take bližine so cene visoke. Pa pojdi v Litijo…

Spet ste vdarli mimo….. EnTip je prvo vdaro mimo ko je dejal IZVEN VELIKIH MEST…. VELIKIH MEST v SLO sploh ni….. Ljubljana je malo večja vasica za Američane, Japonce Londončane Berlinčane ipd….

Maribor je zaselek ostale smo pa posamične hiške ali 2 skupaj ob cesti…

Dejstvo je da v LJ res ni stanovanj za najem pod 250 ali celo 300€ se pa najde opcija ki jo je vzel moj prijatelj in sicer 3 sostanovalce in je vsak plačeval 200€ in so bli stroški všteti v to… in to v CENTRU LJ…. cca 10 min pešaka do tromostovja!

Ja, Domžale so ful velike, pa Mengeš, Škofljica itd :D[/quote]
Čist si zgrešila point.
Domžale so v bistvu predmestje LJ, torej zaradi take bližine so cene visoke. Pa pojdi v Litijo…[/quote]

Kar izvoli 🙂

Govorimo o Sloveniji. Za Slovenijo so velika mesta LJ, CE, MB, KP, KR, NM in se neha.
Če pa se hočemo preseravat pa lahko rečemo da tudi celotna država v svetovnem merilu nič ne pomeni.
Kakor želiš tako pojmuj. Jaz samo razložim svoje pojmovanje.

Govorimo o Sloveniji. Za Slovenijo so velika mesta LJ, CE, MB, KP, KR, NM in se neha.
Če pa se hočemo preseravat pa lahko rečemo da tudi celotna država v svetovnem merilu nič ne pomeni.
Kakor želiš tako pojmuj. Jaz samo razložim svoje pojmovanje.[/quote]V neposredni bližini “velikega mesta” NM živi kak ih 2.000-3.000 ljudi, ki živijo na občinski zemlji oz sploh niso lastniki zemljišč, imajo večje in manjše hiše, ne plačujejo nobenih komunalnih stroškov…. kar dobijo porabijo zase in za svoj luksuz. Zdi se da zase kar dobro živijo z nekaj € na mesec…. 😉

Kar izvoli :)[/quote] A ne bi vidva šla raje skup tja? Bi bilo še ceneje….. 😉
Nemara bi vama bilo še lepo, ne bi rabila nič od “zunanjega sveta”…. vsaj enčas ne…. 😉 :))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kar izvoli :)[/quote] A ne bi vidva šla raje skup tja? Bi bilo še ceneje….. 😉
Nemara bi vama bilo še lepo, ne bi rabila nič od “zunanjega sveta”…. vsaj enčas ne…. 😉 :))))))[/quote]

Hahaha….dober vic :-))

Če eni uživajo živeti na parih kvadratnih metrih, varčevati pri ogrevanju, imeti le en lonec za mineštre, biti brez avta ter se gibati le v dometu 1 km…potem naj tako živijo, še tiso minimalno plačo bi jim vzela in raje dala lačnim otrokom v Afriki. Samo naj mi tak ne govori, da je to dosežek.

Sem šel malo za hec pogledat cene in za 100 evrov nisem našel. 🙂

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5791608

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5792011

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5790860

In seveda veliko sreče, da boš v teh krajih našel službo, pa čeprav za minimalca. 🙂

A ne bi vidva šla raje skup tja? Bi bilo še ceneje….. 😉
Nemara bi vama bilo še lepo, ne bi rabila nič od “zunanjega sveta”…. vsaj enčas ne…. 😉 :))))))[/quote]

Hahaha….dober vic :-))[/quote]
Fulll dober 🙂

Z otroci mogoče ravno ne kot kralj, sicer pa bi že skoraj lahko ja, vsaj za moje skromne potrebe. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sami sebi lažejo. 🙂
Zame biti samostojen, imeti žensko in enega ali dva otroka, ni noben znak razvajenosti ali pa zahtevnosti, ampak čisto osnovna pravica.

Jaz nikogar ne zaničujem.
A če meni nekdo pravi, da sem zahteven in razvajen, ker želim živeti samostojno s tisoč evri, pa mu povem, da naj sam proba iti na svoje. Pa me zanima, če bo po par mesecih še vedno trdil, da je 600 evrov čisto dovolj za normalno življenje.

In naj zdaj vsak počaka, da bodo umrli starši, da bo potem imel hišo zase in dovolj prostora še za ženo in morebitne otroke ? 🙂

Hahaha….dober vic :-))[/quote]
Fulll dober :)[/quote]
Srečno pot, a vama kaj prispevamo za zraven? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Fulll dober :)[/quote]
Srečno pot, a vama kaj prispevamo za zraven? :))[/quote]

Hahaha…ta je še boljši 😀

Sicer pa je tako, da ni dovolj, da je človek skromen, če ne zna z denarjem. Po drugi strani pa ima razavajen človek veliko daljši seznam “nujnih” stvari, kot pa skromen človek. Pa oba zase pravita, da sta skromna. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sami sebi lažejo. 🙂
Zame biti samostojen, imeti žensko in enega ali dva otroka, ni noben znak razvajenosti ali pa zahtevnosti, ampak čisto osnovna pravica.

Jaz nikogar ne zaničujem.
Kaj ti kdo pravi ne vem. Videl sem samo, da si omenjal nesposobnost tistih ki kao niso “na svojem”. Samo to.
In dedovanje hiše je samo primer, ki je bil v kontekstu. Izven le tega, kot si ga predstavil pa seveda pomeni nekaj čisto drugega. Tako se manipulira v naši državi z informacijami kar ni vredno poštene debate..
A če meni nekdo pravi, da sem zahteven in razvajen, ker želim živeti samostojno s tisoč evri, pa mu povem, da naj sam proba iti na svoje. Pa me zanima, če bo po par mesecih še vedno trdil, da je 600 evrov čisto dovolj za normalno življenje.

In naj zdaj vsak počaka, da bodo umrli starši, da bo potem imel hišo zase in dovolj prostora še za ženo in morebitne otroke ? :)[/quote]

Srečno pot, a vama kaj prispevamo za zraven? :))[/quote]

Hahaha…ta je še boljši :D[/quote]
a dajte nama ene 100k € za začetek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close