Zaseg vozila Italija
Živijo,
Enkrat septembra sem po nekem žuru,bil sem pač pijan, vprašal nekoga(prej ga nisem nikoli videl ne poznal), če gre v isto smer kot jaz domov. Rekel je ,da ja. Ker ni imel avta, sem mu ponudil naj vozi mojega( ko le nebi!). Fant je bil še bolj vinjen od mene in brez izpita kot se je kasneje izkazalo.
Torej odpeljeva se proti domu, ko nas hočejo zaustavit policaji. On se pač ni hotel ustavit,jaz sem bil pa tako vinjen,da preden mi je vkloplo za kaj se gre, smo že bežali pred njimi,policaji namreč.
Ker živim blizu meje je pamentjakovič zavil v Italjo,kjer kao ne bi mogli naši miličniki nič. So nas pa ustavili seveda italjanski policaji.
Da ne bom preveč dolgovezil. Meni so takrat zasegli avto za en mesec, ker naj bi kao omogočil pjianemu vozniku vožnjo,čeprav sem sam bil tako pijan,da nisem opazil kako je on pijan. Po enem mesecu so mi avto vrnili.
Danes pa me kličejo iz taljanske policije in mi pravijo,da morem čez ene teden pripeljat avto nazaj v zaseg za 3mesece, ker je tako odločil njihov sodnik…!!
Jaz nisem dobil nobenega dokumenta domov,nobenega obvestila razen tega klica. Kaj naj naredim, naj avto peljem dol, čas za pritožbo je baje potekel, neko obvestilo so poslali onemu mojemu ”kolegu”, v katerem pa dejansko ni za rzabrat kaj dosti o tem,da morem nazaj peljat avto dol… A je kakšna varianta ,da se jaz iz tega izvlečem,ker dejansko so mi policaji že zasegli enkrat avto,zdaj pa še enkrat…Kaj pa bojo imeli od tega navsezadnje, jaz nisem vozil, oni bo fasal kazen enih 5000 eurov…Vse skupaj pa mi je malo šlampasto,nobenih obvestil dokumentov,samo en telefonski klic.
pardon,če je stvr nerazumljiva ampak je res cel roman za napisat,če bi hotel iti v podrobnosti.
lp,marko
Pozdravljeni, z telefonskim klicem vam ne morejo zaseči vozila. Vsekakor morate dobiti pismeno obvestilo iz Italijanske ali iz naše strani. Glede dogodka bi kontaktiral policijo in povprašal kaj je za pričakovati. Po odgovoru bi morda razmislil o posvetu z odvetnikom. Lp
Pomojem pa oni hočejo zdaj zasečt avto zaradi izterjave kazni kolega. Furbasto. Ti si svojo kazen v bistvu že “odslužil” in kot lastnik avta se te vsi nadaljni postopki ne tičejo…
Sigurno pa se je potrebno pozanimat in zadevo razjasnit, ker v nasprotnem primeru boš imel težave morda že ob prvem vstopu v ITA!
Kakšne dokumente so ti sploh takrat dali in kakšne ko si avto prevzel? Kaj piše? Verbale sul sequestro del autoveicolo
Če češ, se bom tudi bolj pozanimal…
Forum je zaprt za komentiranje.