Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zasedenost diska C – anomalija ?

Zasedenost diska C – anomalija ?

C particijo imam veliko 20 GB – pod lastnosti C diska mi kaže da je na njem 17,3 GB podatkov (zasedenost), če pa ga odprem, označim vse z Crtl+a, potrdim da zraven upošteva še 2 skriti datoreki, pa mi pokaže zasedenost celih 3 GB manj !

Kaka razlaga ali orodje da pridem s tem na čisto ?
Hvala.

Predstavljaj si disk kot celo vrsto litrskih steklenic, v katere shranjuješ različne pijače (podatke). Če imaš za 5 litrov pijače, jo pač razdeliš na pet steklenic. Če pa imaš samo 2 deci pijače, ti vseeno zasede celo litrsko steklenico, saj ne moreš zraven primešati drugih pijač, da ne pokvariš okusa.

http://www.computing.net/answers/windows-2000/file-size-vs-size-on-disk/64093.html

Zasedenost diska je torej vedno nekoliko večja, kot skupna velikost vseh datotek. Pri velikem številu majhnih datotek je ta razlika lahko precej opazna. Windowsi, ki jih imaš verjetno na C disku, pa imajo, vsaj pri meni, že skoraj 20000 datotek, četrtina od teh je manjša od 8 kB, večjih od 1 MB pa je samo 700 datotek. Windowsi pač znajo poskrbeti za red in popredalčkati svoje zadeve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close