Najdi forum

Zanima me ali obstaja kakšna pametna zaščita proti udaru strele.Imam modem za internet to pomeni da bi mogu zaščitit telefonsko napeljavi in tv tjuner kar pomeni tudi kabel od tv-ja in sveda elektriko.Namreč neprijetno je ob vsakem naurju vrteti konektor iz tv tunerja.Ima kdo kak predlog

lp

Za elektriko in telefonsko linijo so tiste klasične prenapetostne zaščite na varovalko. Vgrajene so tudi v podaljšek z razdelilcem. So razmiroma poceni in kolikor tolikor varne pred nedirektnim udarom strele. Pred direktnim pa zal ne.

V anteno pa pride strela vedno direktno, tako da ni ucinkovite zascite, vsaj da bi jaz vedel ne.

Najboljša zaščita pred strelo je da, ko nehaš delati na računalniku tega izklopiš iz električne napetosti in stakneš ven tud žico iz telefonske linilje. ta je delo za eno minutko, v primerjavi, da ti skuri računalnik je to zelo poceni in hitro.

ciao

Obstaja ameriška zaščita Belkin,ki ti ščiti vse dostope do računalnika(napajalni,telefonski in kabelski).Z nakupom dobiš tudi doživljensko garancijo do 45.000 eurov v primeru poškodb priključenih aparatov..Mojo škatlo je rešila že dvakrat.Cena je 13.000 SIT na strani .Greš v trgovino ITS in v iskalnik odtipkaš “zaščita”.Za dostop mi pošlji mail.l.p.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ni res, da daje Belkin garancijo v vrednosti 45.ooo Eurov, ampak nudi kupcu zavarovanje škode v tej višini, če pride do direktnega udara strele. Belkin zavaruje samo v Ameriki in Kanadi. Morda kakšen slovenski uvoznik tudi zavaruje, pa ne morem preveriti stanja, ker iz principa ne kupujem ničesar pri Amwayu. Kako poslujejo vidiš že iz tega, ko so te nafarbali, da nudijo garancijo in te s tem pripravijo do mnenja, da so tako dobri, da je njihova zaščita resnično boljša od drugih. V resnici pa je sestavljena iz istih materialov kot druge, ker zaščitne elemente proizvaja le nekaj firm na svetu, Belkin jih samo lota skupaj v škatlo. Ob dovolj močni streli ravno tako crkne kot druge, razlika je samo v tem, da je ob nakupu dražja, ker je v ceno že všteta zavarovalna polica. To bi si pa lahko plačal tudi sam, če bi že hotel.

1.Slovenski uvoznik povzema enako garancijo
2.Ne vem,kakšno vezo ima pri tem Amway???!!!Zadeva je preko te spletne strani do 5000 SIT cenejša kot drugje.
3.Ne vem ,o kakšnem farbanju govoriš.Ko zaščita reagira, ti brezplačno zamenjajo pregorele elemente.Meni se je to zgodilo že dvakrat(prej so pač pregorevali modemi in telefoni) in so mi zaščito brez vprašanj popravili.Zato jim tudi zaupam.
4.Pojdi preverit zavarovalne premije pri zavarovalnicah.Za enoletno zavarovanje boš plačal več kot za zaščito!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

hvala za nasvet so mi tud drugi podobno svetovali

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close