Zaščita na poštnih strežnikih in lokalno?
Kot smo že vsi ugotovili, je po namestitivi antivirusnih zaščit na poštnih strežnikih, dosti manj nezaželenih mailov z okuženimi priponkami.
Zanima pa me dvoje: ali nas ta zaščita varuje tudi pred wordovimi ali excelovimi datotekami, ki so naprimer okužene z enim od črvov ali macro virusom?
Ali so okužene wordove in excelove datoteke škodljive tudi za uporabnike, ki namesto MS Office uporabljajo druge pakete npr. OpenOffice ali StarOffice?
Živijo !
Odgovori!
Kot smo že vsi ugotovili, je po namestitivi antivirusnih zaščit na poštnih strežnikih, dosti manj nezaželenih mailov z okuženimi priponkami.
Lepo, pa vendar pri uporabnikih nastavi, da AV programi pregledujejo VSE datoteke ne samo .bat .exe .scr .com in podobno, skratka scanning for viruses
nastaviš na *
Zanima pa me dvoje: ali nas ta zaščita varuje tudi pred wordovimi ali excelovimi datotekami, ki so naprimer okužene z enim od črvov ali macro virusom?
Če je AV skonfiguriran da pregleduje VSE datoteke je odgovor DA, seveda pa
mora biti AV program redno ažuriran!
Ali so okužene wordove in excelove datoteke škodljive tudi za uporabnike, ki namesto MS Office uporabljajo druge pakete npr. OpenOffice ali StarOffice?
Odgovor je DA, ker imajo programi OpenOffice v sebi delčke programov, ki znajo
zaganjati MS Office skripte (Macroje).
Lep četrtkov večer, pa rožice zalij preden bo dež pričel padati…
…Če je AV skonfiguriran da pregleduje VSE datoteke je odgovor DA, seveda pa mora biti AV program redno ažuriran!…
Ali je SIOL morda kdaj obvestil uporabnike, kako je konfigurirana njihova zaščita na poštnih strežnikih?
Skratka, sodeč po tvojih odgovorih Klemenxx, je AV zaščita na poštnih strežnikih le blažji žegen in možnost, da nas obveščajo od odposlani pošti z okuženo priponko, ki je ‘kao’ prispela na strežnik pod ‘našim’ imenom (Klez recimo, ki priredi pošiljatelja).
Bo treba še naprej vse doma lokalno pošlihtat, pa bomo zdravi.
Rožice zaliva moja ženka, ostalo pa dežek.
Želim le, a ne bi bilo toče po Sloveniji, da bo pridelek bio vrtnin čim izdatnejši.
Soparno je danes, bo treba eno Laško, vsak dan eno flaško.
Imejmo se radi!
Čakaj Tajfun!
Ti mi malce sumljiv, če pa misliš na AV opremo na Siol poštnem strežniku,
potem pa naj rečem samo “Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal”.
Na žalost je v čurunalništvu tako, da če si ne boš sam pomagal ti ne bo nihče.
Na Siol-u so že naredili nekaj katastrofalnih napak pri sami konfiguraciji na začetku, kako je sedaj ne vem točno, ampak resno če sam sebe zaščitiš
potem vsaj veš, da si naredil vse kar je v tvoji moči.
AH tale naš preljubi Klez je pač Klez in je še vedno na TOP 10 lestvici virusov, ki
“harajo” po netu.
Lep dan še naprej !!! Jaz grem pa hitro domov vrt zalivat, saj veš predno bo dež
lp
Forum je zaprt za komentiranje.