Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zaščita fotografij na spletnih straneh

Zaščita fotografij na spletnih straneh

Z veliko muko sem ustvarila poskusne spletne strani za naše društvo (moje prve, ha!). Naredila sem jih v FP. Zdaj bi pa rada nekako zaščitila fotografije in logot na teh spletnih straneh, da jih ne bi bilo mogoče skopirati dol. A kako? Stran je simpl in na Geocities.

Nikakor. Lahko delaš karkoli, vsak ima še vedno možnost naredi PrintScreen in že ima to fotografijo.

Največ kar lahko narediš je to, da nanjo napopaš tisti © in dopišeš še kakšno stvarco. In to je to.

Hmmm, hvala. Ok – printscreen – to je jasno.

Ampak kako pa eni na spletnih straneh potem naredijo, da ne moreš kopirat njihovega teksta ali fotk s copy/paste ali Save As…?

Z npr. java scriptom lahko onemogočiš desni klik miške, lahko delaš še nekaj čiračar, ki onemogoči tistemu, ki ni več kot 10 ur preždel na netu, da slike ne bo dobil.

Ostali pa bojo pogledali source tvoje strani, med njo poiskali tekste in/ali linke do slik in jih bojo pač z vpisom direktnega urlja do slike vseeno dobili.

Nekaterim pa se kot rečeno ne bo ljubilo niti to in bojo enostavno naredili prtscr.

Skratka prej kot boš opustila misel na zaščito slik, prej boš bolj mirno živela naprej, ker pač take zažčite preprosto ni.

Najbolj blizu zaščiti je pa to, da celo spletno stran narediš kot flash animacijo, tko boš vsaj delno zaščitila slike pred tistimi, ki ne znajo priti do podatkov v taki animaciji. Jim pa še vedno ostaja prtscr 🙂

Tudi to seveda ne pomaga.
Mi “kradljivci” fotk….znamo pač z Adobe Photoshopom odrezat tist znakec….in fotko “posvojit”.
Kakorkoli Hmmm….nima šans,ane?Na žalost avtorstva.

Nekako takole, ko te ne šljivi spljoh…

Ja in?

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Printscreen ane?

Nope. Wega je našel direkten url do slikce.

Je pa tole lep primer, kako se je punca potrudila in “zaščitila” svoje slike. Dosti več se že skoraj ne da.
Kako pa je enostavno priti tudi do take slike pa probajte.

Zeženeš IE, z levo klikneš na sliko, držiš miš in jo dvlečeš na namizje, v word, v status bar IEja ali kamorkoli že in voila…slika je tu.

Ja vem da se da, samo jaz sem dala tisti link samo za “primer”, kako to izgleda (taka/o zaščitena stran) – recimo za nekoga, ki ne “obvlada” drugega kot ‘Save As…’

lepo onemogočš javascript pa voila že lahko kradš

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Ne vidim linka? Me prav zanima kakšne slike so to, ki morajo biti tako zaščitene?

Sam sem videl na webu fenomenalne fotografije, ob katerih ti padejo skoraj oči ven in samo desni klik in save as, pa jih imaš doma (bom skopiral link samo da najdem, gre pa za dejansko fotografije, ki jih redko vidiš tudi na razstavah).

Tako da ne razumem zakaj za neko društvo taka panika?

Printscreen ne moreš preprečiti nikdar, ker je to funkcija operacijskega sistema in ne brskalnika, tako da prave zaščite ne more biti, lahko pa slike digitalno podpišeš in potem tožiš vse, ki jih bodo kopirali.

Po vsej sili lahko zbrišeš IE Temp dir, greš na link in nato
znotraj IE Temp dira najdeš sliko pa jo imaš

LP

Hvala vsem za prispevke in razmišljanja.

Očitno ne bo šlo tako zlahka ali pa ni vredno truda.

Slike bi rada zaščitila predvsem zato, ker so avtorske in nekatere tudi že prodane.

Pač napišeš spodaj besedilo v slo. in ang. jeziku, naj bi držala zadeva, sicer
pa “*************** posla “..

ej – tvoj cd “vlačim” s sabo .. pa še kar nič naslova ‘donca!!

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close