Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaradi korone ostala še brez prijateljev

Zaradi korone ostala še brez prijateljev

Odgovor na objavo uporabnika
Yvbnm, 17.11.2021 ob 10:55

grbrmr, 17.11.2021 ob 10:32

Yvbnm, 17.11.2021 ob 10:11

grbrmr, 17.11.2021 ob 07:36

Zakaj se bojiš, saj si cepljena?

Pizzda ste težki s tem, kaj morajo drugi delati zaradi vas.

CLovek je lahko se tako zagrizen anticepilec, nasprotnik ukrepov itd, a za svoje najbliznje bi ta prav Clovek naredil vse, da jih zasciti, ce so se posebej ogrozeni. Zato razumem razocaranje teh, ko spoznajo, da se njihovim najbliznjim -ozji druzini j… za njih.

Človek je lahko še tako zagrižen anticerkvenjak, ampak, če cerkvenjak od njega zahteva, da gre k spovedi, preden se druži z njim, naj gre k spovedi. Razumam razočaranje cerkvenjakov, ko necerkvenjaki tega nočejo.

Človek je lahko če tako zagrižen vegi, ampak če mesojedec od njega zahteva, naj poje hrenovko, preden se druži z njim, naj to naredi. Zato razumem razočaranje mesojedca, če vegi noče.

itd

TE primerjave so popolnoma butaste, ker mesas hruske in jabolka.

Kar jaz hocem povedat je, da bo tisti, ki mu je mar, poskrbel za varnost, to pa lahko naredi na veliko nacinov, da bo tudi skladno z njegovim (po mojem sicer skrajno idiotskim staliscem). Ce pa pred zivljenjsko ogrozenim clovekom blebetas, da so vse neumnosti, da ti visi za druge, goljufas s potrdili, se ne testiras, pa kljub temu hodis v druzbo takega cloveka, si pa gnida. Ce ne drugega, lahko izrazis razumevanje za takega cloveka, mu ne hodis blizu in ostajas v stiku preko telefona itd. Ce je ta clovek tvoj ozji druzinski clan, s katerim sobivas, pa cerjetno ni uganka, kaj bi pravi Clovek storil?

Avtorici se nihče v stanovanje not ne vriva necepljen. Njena odgovornost je, da pač ne hodi naokoli, če se čuti ogrožena. Nihče je v nič ne sili, ni ji treba hodit na druženja. da pa folku teži, naj se testirajo, če bo ona prišla v družbo, je pa tudi mimo. Pač, če se tako striktno drži pravil in se vsa trese, se družit tako nima kaj. In ONA naj na to pazi in se izolira, ne pa vsi okoli nje.

itak če se ti tako hlače tresejo, nimaš kaj hodit na nobeno srečanje, pa testiranje gor ali dol – itak ni zanesljivo.

dejte s to patetiko, 17.11.2021 ob 14:02

Avtorici se nihče v stanovanje not ne vriva necepljen. Njena odgovornost je, da pač ne hodi naokoli, če se čuti ogrožena. Nihče je v nič ne sili, ni ji treba hodit na druženja. da pa folku teži, naj se testirajo, če bo ona prišla v družbo, je pa tudi mimo. Pač, če se tako striktno drži pravil in se vsa trese, se družit tako nima kaj. In ONA naj na to pazi in se izolira, ne pa vsi okoli nje.

itak če se ti tako hlače tresejo, nimaš kaj hodit na nobeno srečanje, pa testiranje gor ali dol – itak ni zanesljivo.

LAhko, da je to patetika, sam na drugi strani je pa skrajni egoizem.

Imate popolne otroke in ste sami popolni? Ker to je edini nacin, da vam bo zivljenje slo kot po maslu s takim razmisljanjem.

Ce bi bili v kozi cloveka, ki se mora zdaj ekstra pazit, bi vam bilo normalno, da ste cele mesece zaprti na par m2, pa na kaksen sprehod obcasno, kjer bi se skrivali pred ljudmi? A res? Po drugi strani, pa je problem testiranje?

Kr tko, 17.11.2021 ob 07:09

Te razumem. Sama imam srečo, da so najboljši prijatelji istih pogledov na situacijo. Nekateri znanci so antivakserji in sebe pač zaščitim in se trenutno z njimi ne družim. Poskušam razumet tudi njih in ne rečem lahko, da je vse del enega plana elite. Čisto možno ampak vseeno se pri toliko smrti, ki smo ji priča, taksno nespoštovanje ukrepov in egoizem zame neopravičljivo. Lahko je antivakserjem bit vojno, ko s tujim k… opletajo. Ko pošiljajo v prve vpjne vrste stare in nemočne. In pol mi bojo oni govorili o fašizmu.

Kdo koga posilja kam? Saj so vendar zasciteni, po tvoje, starci. Kvecjemu bi bilo na.mestu, da se kljub temu ne gnetejo na veliko – kar pa ni ravno pravilo, ravno zato ker so cepljeni se lahko, po njihovo, gnetejo in nasploh zivijo kot prej. Kar je napaka.

A zato, ker se sami ne bi nic prilagodili, ostali smo se jim pa ze prevec, se ne gremo vec. Nekje je meja.

Avtorici v razmislek, 17.11.2021 ob 07:41

Cepljena, 17.11.2021 ob 01:45

Meni je korona nekaj najhujšega kar se mi je v lajfu zgodilo. Vzela mi je obe babici in najljubšo sosedo, stric pa se še vedno bori s post kovidnimi simptomi, bil je tri tedne na respiratorju. Ker sem kronični bolnik sem se cepila med prvimi. To se mi je zdelo edino logično, da zaščitim sebe in da zaščitim tudi druge. V moji družbi sem edina cepljena. Čeprav so prijatelji videli kaj ti naredi korona, cepljenja in karantenskih ukrepov nihče ne jemlje resno. Po svetu hodijo s ponarejenimi cepilnimi kodami in sladko se jim fučka za vse okoli sebe. So proti cepljenju, sami zapriseženi antivaxerji. Oni mislijo, da so vsemogočni, tak je bil tudi moj stric, jaz pa jih ne morem spametovati. Ne želim jim vsiliti cepljenja, res ne, rada bi samo, da se obnašajo situaciji primerno. Vsak vikend se družijo, vabili so tudi mene, ko pa sem jih nekajkrat prosila naj se zame in zaradi mene samotestirajo, se začela posmehovanja in žaljenja, itak me nihče ne jemlje resno. Zasmehujejo me in mi govorijo, da se jim smilim, ker sem ovca, da se bojijo lahko oni mene, ker smo cepljeni krivi za tak porast okužb. Ne razumem jih! Skrbi  me da bom zaradi deljenja na cepljene in necepljene ostala brez prijateljev. Jaz sem korona davek že brez tega drago plačala.

Ti si pa imela prijatelje:-))))))))

Razumem jo tudi jaz sem imel cel kup prjatlov in kolegov ,ker sem bil finančno močnejši,leta 2016 sem pa zbolu za neozdravljivo boleznijo,treba bilo firmo zapreti ,posledica finančno šibkejši  ter kolegi gredo ostanejo ti samo še tapravi prjatli

jaz gledam na to kot selekcijo ,da ti življenje da odgovore,koga se res splača zadržat v svojem življenju

Ne sekiraj se, to itak niso bili pravi prijatelji. Včasih se v življenju zgodi nekaj, da potem ugotoviš, kdo je in kdo ni tvoj pravi prijatelj. Boš videla, tudi pri njih se bo prej ali slej zgodilo, da bo nekoga korona resneje “pobožala”.

Bolniki, 90% tukaj.Opranci.

rok-1, 17.11.2021 ob 11:19

Tako je. ČE si ČLOVEK.

Sem med tistimi…ki so-smo ogrozeni….se pazila od zacetka….nisem se druzila, v trgovino obvezno rokavice-maska…razkuzila vse…se kljuke zvecer ob prihodu vseh clanov domov…

Ampak…ker je ozji druzinski clan(beri partner)verjel in se verjame v teorijo zarote….in z vednostjo za mojo bolezen( onkoloski bolnik) z velikim veseljem mi prinesel za bozicno  darilce covid…

Njemu nic…sin kot da ima gripo…jaz komaj prezivela…ostale druzinske clane iz njegove strani…brata, svakinjo….necake….enako obdaril…tako, da smo -so bili po 14 dni v bolnici….in zdaj bo pocasi  1 leto….a se vedno vsi nosimo te posledice…

Ne obsojam ne necepilce ne cepilce…ampak drzite se predpisov….in ce se kdo v trgovini odmika od vas…drzite se razdalje…ker tak clovek se z razlogom odmika….

Znanec imel doma okuzeno osebo……nisem bila vredna, da me obvesti o bolezni in  se prikaze nenajavleni na vratih…….

Realno misljenje necepilcev in nasprotnikov ukrepov…ki se ne zavedajo posledic nas, ki se borimo za zivljenje…

Tako o sobivanju…ozjega druzinskega clana…

Vi se borite za svoje življenje…. Bedaki naivni. Če še niste dojeli morda boste, vsaj upam da čez kak mesec, ko bo še marsikaj prišlo na površje za kaj se gre, a dvomim, ker ste itak brez hrbtenice in z opranimi možgani.

Onko, 17.11.2021 ob 22:34

Sem med tistimi…ki so-smo ogrozeni….se pazila od zacetka….nisem se druzila, v trgovino obvezno rokavice-maska…razkuzila vse…se kljuke zvecer ob prihodu vseh clanov domov…

Ampak…ker je ozji druzinski clan(beri partner)verjel in se verjame v teorijo zarote….in z vednostjo za mojo bolezen( onkoloski bolnik) z velikim veseljem mi prinesel za bozicno  darilce covid…

Njemu nic…sin kot da ima gripo…jaz komaj prezivela…ostale druzinske clane iz njegove strani…brata, svakinjo….necake….enako obdaril…tako, da smo -so bili po 14 dni v bolnici….in zdaj bo pocasi  1 leto….a se vedno vsi nosimo te posledice…

Ne obsojam ne necepilce ne cepilce…ampak drzite se predpisov….in ce se kdo v trgovini odmika od vas…drzite se razdalje…ker tak clovek se z razlogom odmika….

Znanec imel doma okuzeno osebo……nisem bila vredna, da me obvesti o bolezni in  se prikaze nenajavleni na vratih…….

Realno misljenje necepilcev in nasprotnikov ukrepov…ki se ne zavedajo posledic nas, ki se borimo za zivljenje…

Tako o sobivanju…ozjega druzinskega clana…

…čakaj, tvoj partner se ne drži pravil, in potem je po tvoje vsak necepljeni, ki se jih drži, kriv za porast okužb? Ja, ne bo res.

res je, da okužbe širijo tisti, ki se ne drže ukrepov – tudi cepljeni so pomemben faktor pri tem, saj neovirano naokoli hodijo …

provokacija. ravno ob pravem času za komu še oprat glavo.

prijatelji kot prvo ne žalijo in ponižujejo prijatelja, četudi ima drugačno mnenje. Kot drugo, bi se samotestiral, če bi si res želel tvoje družbe in upošteval, da si se cepila, ker sodiš v rizično grupo in hkrati bi se tudi ti samotestirala, da prijaletle ne bi morebiti okužila. Kot tretje-res je nenavadno, da so vsi tvoji tako različnega mnenja od tebe.

Zato-provokacija.

Ne sekiraj se zaradi njih. Poskrbi raje zase. Se pac ne druzi z njimi. Bedak bo vedno bedak. Tako pac je.

v nesreči se spozna, kdo so pravi prijatelji 🙂 anticepilci pač zagotovo niso.

Avtorica, in zakaj tak strah pred tvojimi necepljenimi prijatelji? Saj si vendar cepljena in zaščitena!

A boš zdaj rekla, da ne verjameš, da je medicinska znanost sposobna izdelati RES VARNO IN UČINKOVITO CEPIVO?

Bravo! Eni tukaj pisejo, da smo neizobrazeni tisti, ki se ne cepimo. Imam 3 faksa in kup diplom iz alternativne medicine in sem v velikih dvomih glede tega cepiva. Nisem pa nikoli bila nesramna do cepljenih. Na zivce pa mi gre, kako s ponosom kazejo te izkaznice, kako obsojajo necepljene. Gledam in ne morem verjeti cloveski neumnosti, da nekdo nima niti kancka dvoma v ta cudezna cepiva. Eh… Cas bo pokazal kdo je na slabsem. Jaz pa imam to sreco, da vidim skozi cas.

Ubjjj, 17.11.2021 ob 14:15

LAhko, da je to patetika, sam na drugi strani je pa skrajni egoizem.

Imate popolne otroke in ste sami popolni? Ker to je edini nacin, da vam bo zivljenje slo kot po maslu s takim razmisljanjem.

Ce bi bili v kozi cloveka, ki se mora zdaj ekstra pazit, bi vam bilo normalno, da ste cele mesece zaprti na par m2, pa na kaksen sprehod obcasno, kjer bi se skrivali pred ljudmi? A res? Po drugi strani, pa je problem testiranje?

No, eni, ki so ekstra rizicni in cepljeni, hodijo v sluzbo in tam so med ljudmi, pa ne samo tistimi oz pisarne, ampak tudi z drugimi, po drugih firmah in sestankih.

Kaj naj bi pa taki? Od vsakega, s katerim imajo stik, naj zahtevajo eno uro star negativni test?

Pisuka, zivljenje se odvija naprej z virusom ali brez. Ce se nekdo pocuti tako hudo ogrozeno, pa res nima druge izbire, kakor da se popolnoma izolira od vseh, ker tu tudi negativmi test nic ne pomaga!

Zakaj se sploh s kom družiš, saj je vendar korona? Kupi si respirator za vsak slučaj, če jih v bolnici zmanjka.

To nikakor niso pravi prijatelji, Pravi prijatelj spostuje tvojo izbiro in paxi nate, ceprav se ne strinjata v vsem in nimata enakih pogledov na svet. Tvoji ‘prijatelji’ so eni zabiti, egoisticni prasci…

Na zalost si se v preteklosti druzila z napacnimi ljudmi. Naredi kriz cez njih in se pogumno podaj novim dogodivscinam naproti ???

Tudi ti si jim dajala pogoj testiranja če se želijo družiti s tabo. Jaz se tudi ne bi z tako paničarko družila, jim dam prav. Sama si si kriva.

anticepilci smo grozni ljudje ki ogrožamo druge. Nimamo niti kančka vesti.

Eni ste totalni debili z opranimi možgani. Vi nas ponižujete in nas silite kaj naj naredimo s svojim telesom.  Brigajte se za sebe pa za vsak slučaj se idi 5x cepit da ne bo premalo

Kot razumem cepivo ščiti le cepljene, potek bolezni naj bi bil lažji in smrt zaradi corone manj verjetna.

Necepljeni tvegajo, okužijo še lahko od necepljeniha lažji od cepljenih.

Monalisa, 20.11.2021 ob 09:12

Zakaj se sploh s kom družiš, saj je vendar korona? Kupi si respirator za vsak slučaj, če jih v bolnici zmanjka.

TI pa res rabis svojo korona izkusnjo. Prav isces kje bi dobila nova spoznanja na trd nacin.

em…. zakaj si sploh vprašala da se testirajo? Sj praviš da cepljena ?

Za odjebat. V moji knjigi, ljudlje ki ne razumejo/tolerirajo druge ljudi ali forsirajo svoje mnenje se lahko grejo preprosti jebat. Vseeno če vaxerji in antivaxerji. Kero nesmiselno etiketiranje oz. delitev, kljub temu da ljudlje imamo miljone oddrenkov, ne, danes si črni ali bel (metaforično seveda)?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Jao, cepljen ali necepljen, skoraj isto lahko širiš. Ja, cepljena oseba prej uniči virus vendar simptomi pridejo kasneje. Že slišal od ljudi ki so nevede preboleli (to ni pogosto btw) in da so med tem okužili druge ?

Vsekakor, vsi jo bomo dobili prej ali slej, vprašanje je le koliko bo zdravstveni sistem pod stresom. Cepivo obstaja in ostaja ravno zaradi tega, da ublaži krivuljo.

Malo poglejte debate med znanstveniki (ne politiki!!!!)

To so vasi prijatelji? Tudi v nasi druzbi eni cepljeni eni ne, eni imamo otroke eni ne, ene jemljejo kontracepcijo ene ne, eni imajo radi dopust v hotelu eni v sotoru itd itd….ampak se imamo vedno super ko se dobimo ceprav zivimo vsak po svojih nacelih, no njim jaz recem Prijatelji.

Tudi če sem ovca, ker se testiram dvakrat dnevno ali pa vsak dan, se počutim bolj odgovorna do družbe, saj vem, da sem negativna. Ne nisem se cepla in se ne bom dokler me ne prepričajo, da je cepivo varno, učinkovito. Vsem tistim cepilcem, ki ste se cepli zaradi zdravja, ker verjamete, da bo pomagalo in ob znakih naredite teste poklon, ostali cepilci so pa zame egoisti in ovce. Večina cepilcev se je cepilo pred dopusti, da so lahko šli na morje, znanka se je pred kratkim cepila zato, da ne rabi več testiranja, tudi če bo imela simtome ali bo kateri od njenih bližnjih pozitiven, ne bo potrebovala testiranja in ne karantene, saj je cepljena.

Zame so ostali prijatelji, prijatelji. Ne ločujemo se na cepljene in necepljene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close