Najdi forum

Tile dnevi so zelo primerni za piknike in ker nameravam na enega izmed njih povabiti mojo bodočo taščo in tasta, me zanima, kaj naj jim ponudim, poleg seveda obveznih čevapčičev in ražnjičev. Kakšne solate kot priloge, ostalo mesnino ipd. Prosim za ideje in preverjene recepte.
Hvala in DOBER TEK!

o tem smo ze dosti pisali- poglej pod zar na morju-19.6…. rabim ideje 4.6.—– solate za poletje ll.6…..veg.hrana na pikniku 5.6….. pa se bi se naslo lp petra

Ej naš ata kuha veni v takem kotlu na ognu Ciganski golaž, mami pa speče polek palačinke jemo ko zmešani!
Če pa že vstrajaš pri čevapih in ražnjičih pa gre polek sveža osoljena zelenjava, kruh iz lepinj – pa na ajvar ne pozabi in čebulo!!!!!!!!!

Meni osebno je zeellooo dobra tale solata in ponavadi je tudi v hipu zmanjka, pa je naredim kar veliko:
vse količine so po želji, vendar vsega približno enako;
paradižnik, papriko, čebulo narežeš na kockice, zmešaš skupaj, dodaš na kockice narezana trdo kuhana jajca, zopet zmešaš, posoliš, popopraš in dodaš ali majonezo ali jogurt. Dobro premešaš, daš za nekaj časa v hladilnik in to je to.
Jaz potem vsakič malo spremenim, pa dodam še sir, ali kumarice, kisle ali sveže,….. Malo domišlije uporabi! Aja, jaz jo vedno delam z majonezo.

Lahko pa, če boste že pekli na žaru, narežeš papriko na rezine, melancane na 1/2 cm debele kolutke, buče enako, maradižnik pa na slab cm in jih opečeš na žaru. Zraven ponudiš tržaško omako (peteršilj, česen, olje).

Upam, da sem ti kaj pomagala!

Pa ne pozabit na česnov kruh… Kruh narežeš na normalne rezine, ga čisto na tanko (ni nujno, da po celem) namažeš z margarino (Lätta, Rama…), posoliš in po njem razmažeš stisnjen česen. Tak kruh potem samo malo na žaru popečeš. Pri nas ga takoj zmanjka – navaden kruh se poje komaj ko tega več ni.

Se ena dobra solatka. Feta sir + paradiznik + paprika + cebula + kumarce (ve narezes na kocke in zmesas). Lahko dodas se malo cesna. Kis in olje po potrebi osebno ne dam nic od tega.

LP Oliver

spomnila sem se se ene solate.

jajcevci
bucke
paprila
cebula
trdo kuhana jajca
feta sir
petrsilj
sol
poper
olivno olje
kis

jajcevce zrezemo na trakove in popecemo na olivnem olju
prav tako bucke
na koncu se na kolobarcke narezano papriko
in na listice narezano cebulo

ko se ohladi,damo v skledo,narezemo se trdo kuhana jajca in feta sir- pa se malo kisle paprike,dodamo preliv iz oljcnega olja,kisa,soli,popra in petrsilja

premesamo in damo v hladilnik -vsaj za 1/2 ure!!

zraven popecemo kruh…ta solata lahko stoji v hladilniku 2-3 dni!

lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close