Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek žar plošča plinski žar-rja

žar plošča plinski žar-rja

Imam eno žar  železno ploščo, na strani, kjer se peče, je teflonirana in ni bila v uporabi nekaj časa in je zarostala, Ok spodaj ni ravno problem, problem je v delu, ki je v stiku z živili  A bo dovolj, da jo dam prekurit na plin.

Drgnjenje s krtačami  po teflonski strani ne pride v poštev, saj se bo uničil premaz.

A se da s kakšnim oljem to odstranit – lanenim morda?

Kakšna kemija ( tekočine in geli) kot odstranjevalci rje ne pridejo v poštev, ker je potem to v stiku s hrano.

Kako ste vi rjo spravili dol z žar plošče v delu, kjer je stik s hrano?

Hvala!

Hm, če je zaroštala, potem tudi tisti teflon ni več ne vem kaj. Jaz bi zdrgnil rjo dol s ščetko in potem naredil “seasoning” – naoljil in zapekel tisti spodnji del. Glede na to, da je teflon zgoraj, torej ta del samo obrišeš in naoljiš in potem vse skupaj zapečeš?

Imam pa sicer litoželezne rešetke in tudi čez zimo mi ni zaroštalo, ko je bil žar pospravljen.

Kotliček za golaž sem jaz očistil takole – ne vem pa, kakšno ploščo imate, ali ima rob ali ne :

– nalil vodo, dodal veliko soli in zavrel, vrela je ca. pol ure

– odlil vodo, obrisal, namazal z oljem, ponovno podkuril, da se je olje pregrelo

– ponovno nalil vodo in zavrel, brez soli

Rja se je lepo očistila.

HVALA obema za nasvet; plošča je cca 6 cm globine z robom- prevreto danes; soda bikarbona. rja na teflonirani strani šla stran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close