Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika žar na rešetke

žar na rešetke

Ker sorodnikom že od poletja trobim, da bi imeli tudi mi piknik, samo nimamo žara, so mi ga sedaj kupili za rojstni dan, zato konec tedna pripravljamo jesenski piknik! Edini problem pa je ta, da gre za klasični žar na rešetke, ne na ploščo, kakor sem bila navajena od doma, rešetke so kar “na široko” tako, da razen pleskavic in zrezkov že skoraj ne vem kaj naj pečem, saj čevapi skoraj padejo na oglje. Kaj priporočate? Ali je možno zapeči lignje, hobotnice, ali se to “zalepi” glede na to, da ni olja?

Prosim za kakšen pameten nasvet!

Mislim, da je za tak žar najboljše, da si kupiš aluminijaste pladnje za peko na žaru za enkratno uporabo. Tako boš lahko pekla tudi manjše stvari.

Jaz imam zelo rada na žaru pečena jetrca. Narežem jih na malo debelejše kose (cca 1 cm). Nato jih zložim v posodo in dodam malo majarona, poper in olje, ter premešam, da so vsi kosi lepo naoljeni. Nato pa dam na žar za cca 1 minuto na vsaki strani. So zelo mehka. Posoliš pa šele na mizi.

Vse! Kremenatle, vratovino, jetra, bučke, sardele in vse druge vrste rib, piščančja prsa (nasekaj na četrtine), goveje zrezke (nekaj bolj mehkega), razne klobase in hrenovke, ražnjiče, …

Če bo vsega tega preveč, povabi še mene in mojo žlahto! Pa dobro rdeče vino in pivo pripravi! Pa ajvar, senf in kaj kruha! pa kaj narezane zelenjave (čebule, paprike, pečenih bučk)! Pa mrzlo vodo (za pit)!

Obilo uspeha!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close